Ziare.com – Biserica se opune legii parteneriatului civil: E contrar traditiei poporului roman, va incuraja concubinajul

romania-gay-flag-foto-ziare-com

Patriarhia Romana a criticat in termeni duri, marti, proiectul de lege privind parteneriatul civil, aflat in dezbatere la Camera Deputatilor.

„Patriarhia Romana priveste cu ingrijorare demersurile legate de eventuala oficializare a asa-zisului ‘parteneriat civil’, actiuni materializate intr-un proiect de lege aflat in acest moment pe agenda Camerei Deputatilor”, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de catre Biserica Ortodoxa Romana.

Reprezentantii BOR considera ca „institutionalizarea unei forme alternative de familie este contrara credintei crestine si traditiei poporului roman, cu posibile consecinte grave pentru viata morala, familiala si sociala a acestuia”.

Acestia sustin ca „familia se naste exclusiv prin casatoria dintre un barbat si o femeie„, cu exceptia adoptiei si a „inrudirii de sange”.

„Parteneriatul civil nu ar face decat sa incurajeze concubinajul si sa deresponsabilizeze pe cei doi parteneri in detrimentul mamei si al copilului. Mai precis, cadrul legal care protejeaza in mod optim ‘cresterea, educatia si instruirea copiilor’ este doar familia (art. 48, al. 1 din Constitutia Romaniei) „, se mai precizeaza in comunicatul citat.

CONTINUARE – http://www.ziare.com/

7 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  mart. 01, 2017 @ 03:28:28

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. dininimapentrutine
  mart. 01, 2017 @ 03:43:37

  A republicat asta pe Pastor Ciprian Barsan .

 3. Orely
  mart. 03, 2017 @ 06:21:53

  Daca se considera normali cei care accepta toata nenorocirea unei mentalitati pacatoase impotriva lui Dumnezeu si a normalitatii firesti umane, de ce mai vreau sa distruga si alte vietii nevinovate fara niciun drept de a face asta?
  Sa ramina ei asa daca asa vreau, dar sa lase in pace familiile normale, deoarece asta ar multiplica vietiile nenorocite de acest Flagel al dezordinii mintale si ar dezumaniza vietiile unor copii nevinovati care nu au nevoie de bani,mincare ,jucarii,bogatie etc.ci de NORMALITATE de O MAMA si UN TATA si continuitate a vietii traite dupa legile lui Dumnezeu NU a mintilor bolnave!
  De fapt acesta este URICIUNEA PUSTIIRII pusa la cale de Vrajmasul Omenirii de Diavolul care este un MIncinos si tatal Minciunii si care vrea sa Distruga rasa Umana si acesta este modalitatea de a anula ce a facut Dumnezeu bun si curat!
  Daca nu pot si nu vreau sa se opresca din Decaderea lor umana de ce mai vreau sa distruga si alte vietii nevionvate a celor fara aparare si care nu au nevoie de bunastarea lor nici de casele lor blestemate .
  Ar trebui sa se dea o lege ca sa nu se poata face astfel de adopti!

  • rodi
   mart. 03, 2017 @ 12:01:04

   asta e o buna intrebare. De ce vor sa ne impuna tuturor sa gandim ca si ei in privinta familiei si a casatorie? De ce vor afirmare? Cred ca inlauntrul lor ei stiu ca ceea ce fac este impotriva firii si a lui Dumnezeu si frica ca ei chiar vor suferi consecinte eterne ii face sa doreasca afirmare, la fel cum fac alti oameni si chiar crestini care traiesc in pacat. Vor sa traga cat mai multi dupa ei, ca ei cred eronat ca Dumnezeu isi va schimba standardele daca mai multi pacatuiesc ca si ei… Dar Dumnezeu este acelasi ieri, azi si in veci si legile lui sunt bune pentru om si duc la fericirea adevarata.

 4. mike
  mart. 04, 2017 @ 12:16:43

  Buna intrebare -Orely-bun raspuns -Rodi–Am totusi si eu o intrebare–Cine se faca vinovat de aceasta situatie ??? In parlament –cre(s)tini– care rumega idei– oare nu ar trebui sa gindeasca -NORMAL-??? fiindca si ei ca orice om ,au venit in lume datorita –mamei si tatalui– cum pot ei sa gindeasca altfel?? – Romania -90/ 100 crestini– ceva atei, ceva musulmani– atunci cum sa inteleg eu, ca 90/100 sa fie condusa de 10/100–-Nu cumva noi crestinii incomvoiem spinarea inaintea unor minoritati??–Intrebare–de ce??– raspuns–(parerea mea) credinta noastra e doar pe buze– pacatul a intrat in vietile noastre–iar cind parul a fost taiat -(Samson)– nu mai avem putere nici in rugaciuni, iar ochii ne sunt scosi ca sa nu mai vedem -ADEVARUL–Multi chemati, putini alesi– TRIST!!!

  • Avram
   mart. 04, 2017 @ 21:36:27

   Mike,
   Ce se intampla cu Camera Deputatilor, este de fapt presiunea care vine din partea liderilor Uniunii Europene care vrea ca toate tarile din aceasta uniune sa legalizeze stricaciunea. Nu pot intelege de ce toti acesti oameni lupta din rasputeri pentru a legaliza acest fel de stil de viata perverse. Nu este un alt motiv decat acela ca acesti fii ai pirzarii vor sa distruga familia asa cum a fost instituita de Dumnezeu. Cine lupta impotriva legii lui Dumnezeu, lupta impotriva lui Dumnezeu si acestia nu servesc altuia decat celui rau. Motivatia Camerei Deputatilor este ca o fac in numele democratiei, mai nou unii dintre ei spun ca democratia ii include si pe cei care sunt minoritate si si acestia trebuie sa aiba drepturile lor. Atunci de ce la alegeri nu castiga cei cu voturi mai putine in felul acesta democratia pe care o vad ei sa fie satisfacuta. God bless you.

 5. mike
  mart. 05, 2017 @ 15:43:58

  Dupa cite stiu -deputatii si parlamentarii au fost alesi de popor ,pentru popor –iar -democratia inseamna – majoritarii conduc pe minoritari– bine inteles ca acestia vor fi tolerati in societate –dar ,trebuie sa se supuna legilor facute de majoritate. Cred ,ca alesii nu sunt niste nestiutori, ci sunt alesi din elitele tarii ,deci nu niste -prosti–De aceia –astept de la ei niste luari de pozitie corecte (-DUPA VOIA POPORULUI -nu a strainilor) pentru ,interesele tarii si nu in ultimul rind, sa nu uite ca sunt neam de crestini– Se pling sodomitii ca nu au drepturi –REALY-? Ce fac ei in dormitor nu ma intereseaza –ei vor da socoteala Lui Dumnezeu – dar sa vi sa infectezi societatea – regret ,nu-ti dau voie domnule – fiindca cu mine e majoritatea si Dumnezeu e cu noi.- Deci, alesii nostri nu incomvoaie spinarea datorita -democratie-corectei -ci din cu totul alte motive- Necredinta, slugarnicia incurabila ,sindromul inferioritatii, putere financiara mica– si asta implica vinzarea mostenirii lor, pe un blid de linte. – Daca se vind numai pe ei –no problem-, dar ei vind -TARA- si cu asta –regret,-NU SUNT DE ACORD- De aceia toti crestinii trebuie sa se implice in a lua pozitie -impotriva celor care au fost alesi ,dar care tradeaza pe alegatori . Avem constitutia tarii pe care trebuie sa o imbunatatim si sa o respectam– nu ne trebuie pareri din afara – sa-si bage strainii nasul in oala lor – care miroase urat– sa nu o infecteze si pe a noastra. God bless Romania!!– ,God bless you Avram.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: