ACCEPT le cere deputaților să respingă referendumul pentru familie. Stenograma integrală a ședinței Comisiei Juridice din Camera Deputaților (VIDEO)

parteneriat-puppets-foto-active-news
Trei liberali au depus un amendament pentru separarea instituției familiei de cea a căsătoriei • Unul dintre inițiatorii amendamentului era trecut pe listă din oficiu • Márton Árpád: „Amendamentul consideră că familia nu este o instituție rezultată din căsătorie?! Este altceva?!” • Florin Buhuceanu: „Veneam cu o propunere care să încerce să balanseze actuala formulă constituțională”
Propunerea legislativă privind inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției României a fost pe ordinea de zi a Comisiei Juridice din Camera Deputaților marți, 28 februarie. Ȋn cadrul acestei ședințe a fost discutat și amendamentul propus de trei deputați liberali, dar și solicitarea celor de la ACCEPT, de respingere a referendumului, pe motiv că dezbaterea inițiativei a depășit șase luni. Active News vă prezintă stenograma acestor discuții din Comisia Juridică.
Afla mai mult – Active News

Parteneriatul civil, avizat favorabil de Comisia pentru egalitatea de șanse

Legea nu le va permite funcționarilor publici să refuze încheierea
de parteneriate civile homosexuale pe motivul obiecției de conștiință
Avizele comisiilor Camerei sunt doar consultative
Respins de Senat, Pl-x nr.Y a ajuns în octombrie anul trecut la Camera Deputaților. Cameră decizională. A fost trimis apoi, pentru raport, Comisiei juridice, și pentru avizare comisiilor de profil. Comisia pentru drepturile omului a dat aviz favorabil, cu majoritate de voturi; Comisia pentru muncă și protecție socială – aviz negativ, cu majoritate de voturi, Comisia pentru sănătate și familie – aviz negativ, cu majoritate de voturi.
Când Pl-x nr.Y a ajuns la Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, scorul era de 1-2. Hai cu egalarea, și-au zis cei promotorii acestui proiect. Deși avizele sunt consultative, iar votul final se dă în plenul Camerei Deputaților. A fost un fel de „hai cu egalarea” pentru impresie artistică.
Afla mai mult – Stiri pentru viata

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: