Minunea trăită de un tânăr prins într-o avalanșă

walsh-family-avalans-minune

Am strigat la Dumnezeu și L-am întrebat ce să fac. L-am auzit clar. Mi-a spus să îmi caut fratele. Nu Îl mai auzisem pe Dumnezeu vorbindu-mi așa de clar. Acest fapt m-a zguduit. A coborât repede de pe deal și a strigat panicat numele fratelui său….

Michael Walsh: Brusc, totul s-a desprins. Creasta, totul. Atunci l-am pierdut pe Matt din vedere. Norul de zăpadă era așa dens, încât nici mâinile nu mi le vedeam. Credeam că a murit și că nu-l voi mai găsi.
Michael Walsh și fratele său mai mic, Matt, credeau că au găsit locul potrivit pentru a se da cu snowboardul, în Wyoming. Muntele era acoperit de un morman de zăpadă înghețată, dar și de zăpadă proaspăt depusă. Au parcat camioneta lui Michael și s-au îndreptat spre partea cea mai abruptă. Nu au luat în calcul pericolul de avalanșă.

Michael Walsh: Vântul a creat din zăpadă o pantă. Din cauza vântului, panta se răsucește și se face o creastă mare. Noi stăteam chiar pe marginea ei. Inițial, am vrut să coborâm în același timp. Nu știu de ce am schimbat planul. El era deja gata, eu încă nu. Fratele său Matt a sărit de pe creastă, declanșând astfel, o avalanșă masivă.

Michael Walsh: Am auzit cum pocnește, a avut un sunet îngrozitor.
Matt a alunecat de pe munte pe o porțiune lungă, fiind prins în avalanșă. Zidul de zăpadă din spatele lui l-a lovit foarte tare, îngropându-l sub un metru de zăpadă. Michael s-a uitat cu neputință.

Michael a avut de luat o decizie: să meargă la mașină și să caute ajutoare, sau să își găsească fratele de unul singur.

Michael Walsh: Dacă aș fi mers să îl caut, n-aș mai fi putut urca din nou pe deal de unul singur, ca să merg după ajutoare. Am strigat la Dumnezeu și L-am întrebat ce să fac. L-am auzit clar. Mi-a spus să îmi caut fratele. Nu Îl mai auzisem pe Dumnezeu vorbindu-mi așa de clar. Acest fapt m-a zguduit.

A coborât repede de pe deal și a strigat panicat numele fratelui său.
Michael Walsh: La locul unde s-a oprit avalanșa totul era distrus. Nu vedeam nimic. Am căutat o căciulă, o bucată de placă, o mână care să se vadă prin zăpadă, dar în zadar. Am început să am îndoieli. Să fi fost Dumnezeu Cel care mi-a spus să mă duc să-l caut pe fratele meu? Nu vedeam nicio posibilitate de a-l găsi. Nu era nici urmă de el. La un moment dat am renunțat. Mă durea gândul acesta, dar nu vedeam nimic, nicio urmă de el.

Matt era îngropat sub zăpada grea, neputând să se miște. Nu mai avea mult oxigen și nici speranță.

Matt Walsh: Când am înțeles să sunt îngropat și că nu mă pot mișca, am fost convins că voi muri. În acel moment am renunțat. Deși am încercat să ies, știam că voi muri.

În timp ce era acolo și se ruga, a spus că a simțit prezența lui Dumnezeu.
Matt Walsh: Pacea pe care am simțit-o a fost uimitoare. Am simțit că El este cu mine. Am fost pregătit, fiindcă știam că voi muri. Nu mi-a fost teamă.

L-a auzit pe Dumnezeu care i-a reamintit de o profeție pe care i-a dat-o mamei sale când era să piardă sarcina. Spunea că bebelușul nu va muri, ci va trăi, iar Dumnezeu va lucra în mod măreț prin el.

Matt Walsh: Când mi-a vorbit, am început să sper. Am înțeles că nu voi muri și că Dumnezeu mă va salva. Chiar știam că voi trăi, fiindcă El are un plan pentru viața mea, un scop pentru mine.

Matt spune că speranța i-a dat putere să acționeze. Deasupra lui era un gol de aer și astfel a reușit să-și scoată mâna. Între timp, Michael era chiar deasupra lui, fără să-și dea seama.

Michael Walsh: Eram gata să cad în genunchi, să îmi pierd speranța. Apoi am zis că mai încerc încă o dată. Vântul bătea cu 97 de km/h. Aveam o căciulă și o glugă pe cap și nu auzeam prea bine. Nu auzeam nimic. Când, dintr-o dată aud: „Mike, sunt bine.” Vântul bătea așa de tare, încât nu aș fi avut cum să îl aud. M-am întors, am făcut un pas înapoi, și lângă piciorul meu stâng am văzut o gaură de mărimea unei mingi de baseball. Am început să sap speriat. Am săpat vreo 60 de centimetri, dar am zis că am înnebunit, că nu avea cum să fie el. Am continuat să sap, am mai săpat vreo 30 de centimetri. Am zărit simbolul unui stejar pe jacheta pe care i-o cumpărasem cu o săptămână înainte. I-am văzut fața, am văzut că trăiește și e bine. Am început să plâng ca un copil. Eram atât de fericit, dar și speriat în același timp.

În următoarea jumătate de oră l-a scos pe Matt din ce ar fi putut deveni mormântul lui în zăpadă. Ei spun că numai prin harul lui Dumnezeu au reușit să scape cu viața.

Michael Walsh: Dumnezeu m-a dus direct în locul în care se afla Matt. Eu nu am știut unde s-ar fi putut afla, în ce direcție a fost luat de avalanșă. El m-a dus chiar deasupra lui. Asta nu a fost o coincidență. Totul a fost perfect. Dumnezeu a fost alături de mine, m-a ținut de mână, și ne-a păzit pe amândoi.

Matt Walsh: Cred că am supraviețuit pentru că Dumnezeu are un plan măreț pentru viața mea. El a pregătit fapte mărețe pentru mine, și nu a lăsat ca avalanșa să Îi dea peste cap acel plan. Nu asta a fost voia Sa. Sunt foarte mulțumitor că Dumnezeu m-a salvat și că niciunul dintre noi nu a pățit nimic grav.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: