Este Uniunea Europeană în criză?

timmerman-eu

Este Uniunea Europeană în criză? Așa o indică faptul că pe 25 martie va avea loc summit-ul de la Roma, unde se vor propune cinci scenarii de reformă, ca urmare a Brexit-ului și a frustrării în creștere a cetățenilor față de acțiunile birocraților bruxellezi.

În documentul ce urmează a fi dezbătut la Roma, Comisia Europeană, într-o rară mostră de candoare, admite că federalismul european „riscă să alieneze părți ale societății care simt că Uniunii îi lipsește legitimitatea sau că și-a transferat prea multă putere de la autoritățile naționale.”

Din multiplele manifestări ale „federalismului care alienează” face parte și neîntrerupta imixtiune a birocraților unionali în legile familiei. Acestea, conform tratatului de funcționare al UE, sunt EXCLUSIV de competența statelor membre. Ceea ce nu împiedică, spre exemplu, pe vicepreședintele Comisiei, Timmermans, să solicite, de la înălțimea poziției sale, ca… toate statele membre ale UE trebuie să recunoască „căsătoria” între persoane de același sex.

Deci, domnilor comisari, dacă nu doriți ca federalismul să ne mai alieneze, nu vă mai asumați prerogative pe care nu le aveți. Lăsați-ne și vă vom lăsa. It’s that simple!

https://euobserver.com/justice/129367

Coaliţia pentru Familie

2 comentarii (+add yours?)

  1. thetrouth
    mart. 03, 2017 @ 18:45:13

    La fel ca multe alte crize , si asta e provocata cu multa buna stiinta … intotdeauna in criza se gaseste un salvator , care preia controlul iesirii din criza. Sa nu uitam ca criza imigrantilor, criza familiei cu casatoriile de acelasi sex , limitarea drepturilor parentale in tarile bogate din vest , toate astea au fost puse in aplicare cu scopul de a ceea o criza . Vom vedea ce va fi , traim o vreme pe care trebuie sa o pricepem ca sa intelegem adevaratele evenimente ce ne stau in fata.

  2. octavpelin
    mart. 04, 2017 @ 02:23:26

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: