Nebunie totală! Un profesor din Franța a fost SUSPENDAT pentru că le-a citit elevilor pasaje din Biblie

a-teacher-school-student

După legea votată de Adunarea Națională, prin care site-urile pro viață au fost scoase în afara legii, un incident aduce în prim plan isteria laicismului. Un profesor francez din departamentul Indre, care preda la școala primară, a fost suspendat pentru că a „încălcat principiul laicității statului”. De ce? Pentru că le-a citit elevilor  pasaje din Sfânta Scriptură.

Pofesorul a fost dat pe mâna superiorilor ierarhici, printr-o scrisoare anonimă, de părinții copiilor, deranjați că acesta a citit pasaje din Bibile,  scrie presa franceză. Reclamanții s-au plâns că lecturarea Bibliei ar fi o infracțiune, greu de trecut cu vederea, prin încălcarea principiului laicității statului, care acordă religiei un spațiu limitat in viața publică a Franței.

Incidentul a avut loc în școala primară din Malicornay, din centrul Franței.  După ce părinții au trimis scrisoarea anonimă vitriolantă, acuzând „derapajele” profesorului, prin citirea Bibliei, a fost deschisă o anchetă administrativă pentru a se stabili „dacă învățăturile sale cu caracter religios catolic sunt în conformitate cu programa școlară”. În urma anchetei, s-a decis suspendarea profesorului. Măsură considerată absolut nedreaptă chiar de către primarul localității, François Broggi. Acesta a spus că profesorul trebuia să ia cel mult un avertisment și că sancționarea sa fost un act punitiv mult prea dur.

Afla mai mult – Active News

4 comentarii (+add yours?)

 1. bloguluicre
  mart. 03, 2017 @ 16:29:29

  Este prea mult. poate o discutie, o mustrare, zic!

 2. Alexandra
  mart. 03, 2017 @ 17:45:20

  Foarte trist ce a patit acest profesor..
  La noi in tara nu suspenda profesorii ,desi majoritatea ar merita,mai ales in felul cum trateaza copii.

 3. octavpelin
  mart. 04, 2017 @ 02:02:59

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 4. mike
  mart. 05, 2017 @ 14:48:53

  Iata ca, a– invata– copii sa fie corecti,ascultatori cuminti-cu respect pentru cei din jur( cum ne invata sfinta scriptura ), a ajuns sa fie pusa la zid.–In schimb, incurajam religii care decapiteaza in caz ca nu esti de acord cu credinta lor – Fain francezilor treptat -anarhia va va distruge ca natie si nu numai pe voi ci pe toti cei care lupta impotriva legilor Lui Dumnezeu– Parasind pe Dumnezeu, sodomizarea , sustinerea avorturilor inseamna disparitie ca popor si natie. – Asta doriti –asta veti avea- Cind ve-ti ajunge in valea umbrei mortilor –atunci va ve-ti trezii ,dar prea tarziu .- Sa ajuns in aceasta postura fiindca mie mi se pare ca, Crestinismul e ajuns prea tolerant -Nu sunt de acoed cu fosta inchizitie, dar nici cu(slabiciunea )prea multa toleranta– De la pedepsirea –necredinciosilor–, sa ajuns astazi, la pedepsirea credinciosilor – un anormal -normal–Dumnezeu sa bimnecuvinteze pe acest profesor–

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: