EXOD al creștinilor în Egipt după atacuri jihadiste repetate

persecutia-religioasa-foto-activenews

Alţi creştini egipteni au fugit din Peninsula Sinai, după o serie de atacuri presupuse jihadiste în această regiune unde acţionează gruparea Stat Islamic (SI), relatează AFP şi Reuters. Potrivit unui responsabil al Bisericii Copte, multe familii creştine au sosit în oraşul Ismailya din apropierea canalului Suez (estul Egiptului, la 115 km nord-est de Cairo), unde 250 de coreligionari ai lor au găsit deja adăpost.

Presupuşi militanţi islamişti au împuşcat mortal cel puţin şase persoane în atacuri separate în ultima lună.

Foarte activă în Sinai, gruparea SI a publicat recent o înregistrare video în care promite să ia la ţintă membri ai comunităţii creştine.

Copţii, care reprezintă 10% din cei 92 de milioane de egipteni, au mai fost deja vizaţi în Sinai, o regiune cuprinsă de o insurecţie jihadistă, dar aceste atacuri au crescut după difuzarea înregistrării.

Miercuri, corpul ciuruit de gloanţe al unui creştin de şaizeci de ani şi cel al fiului său ars de viu au fost descoperite în spatele unei şcoli din Al-Arish.

VIDEO / Afla mai mult – http://www.stiripesurse.ro/exod-al-cre-tinilor-in-egipt-dupa-atacuri-jihadiste-repetate_1182092.html

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: