VIDEO subtitrat – Marturia lui Rifqa Bary – La 16 ani, a renunțat la islam și a devenit creștină

CITESTE si – Marturie Crestina Fratele Mohamad, musulman intors la Hristos

Marturie – a trecut de la islam la crestinism, a fugit de parinti ei muslmani ca sa nu o omoare. (SUBTITRARE in Limba ROMANA)

Poate că vă aduceți aminte de povestea lui Rifqa Bary. În 2009 era o adolescentă ce fugea de acasă pentru a scăpa de tatăl ei musulman și s-a luptat cu mai multe instanțe pentru a rămâne liberă. Wendy Griffith a vorbit cu ea despre povestea ei scrisă într-o carte nouă.

Când Rifqa Bary avea 16 ani, părinții ei musulmani au aflat că a renunțat la islam și a devenit creștină. În acel moment Rifqa a plecat de acasă și s-a refugiat cu creștini din Florida pe care i-a întâlnit pe Facebook. Rifqa a auzit povești cu privire la așa zisele crime de onoare pentru cei care renunță la islam și se temea că dacă se va întoarce acasă, tatăl ei va încerca să o ucidă.

Astăzi, studenta de 22 de ani ne spune povestea ei uimitoare într-o carte nouă intitulată ”Hiding in the Light: Why I Risked Everything to Leave Islam and Follow Jesus.”

Rifqa a crescut într-o familie musulmanã foarte strictã și a fost o musulmanã devotatã de la o vârstã fragedã:
”De la vârsta de trei ani, imamul venea la mine acasã și petrecea ore în șir învãțându-mã din Coran. Țineam postul de 30 de zile din luna Ramadan, începând de la vârsta de șase ani, fãrã apã. Mã rugam de cinci ori pe zi. Ore în șir memoram Coranul și eram dedicatã credinței mele.”

S-au întâmplat douã lucruri în copilãria ei care au schimbat modul în care o trata familia, în special tatăl ei:

”Primul lucru a fost faptul cã mi-am pierdut un ochi din cauza unui accident cu fratele meu. Ne jucam cu un avion de jucãrie și m-a lovit din greșealã. Aveam șase ani. În același an am fost violatã de un membru al familiei extinse. Ne-am mutat Statele Unite pentru a ne redobândi onoarea. Familia spunea cã problema cu ochiul era cauza mutãrii, dar de fapt era vorba despre recâștigarea onoarei.”

Rifqa a fost întrebată cum a ajuns la credința în Isus:

”Când am crescut, am văzut lipsa de fond a islamului și am văzut că ia tot timpul, dar nu dăruiește niciodată. A fost o fată care a avut curajul să treacă peste barierele sociale ale gimnaziului și mi-a cerut să merg cu ea la biserică. Nu și-a dat seama de un lucru: cu câteva luni înainte să-mi ceară să merg cu ea la biserică, am îngenunchiat după ce am fost bătută și am făcut ceva vrednic de dispreț. Am ajuns la capătul puterilor și mă gândeam la sinucidere.”

Tatăl ei o bătea chiar dacă era o musulmană devotată și făcea tot ce putea ca să își mulțumești familia:

”Mă bătea, așa e cultura. Nu e văzut ca fiind ceva ciudat. Am îngenunchiat și am spus: ”Doamne, dacă ești real, arată-mi cine ești. Dacă ești Allah, Buddha, Isus, vreau să știu adevărul și să-mi predau viața Ție. ” După acea rugăciune, luni mai târziu a apărut Angela și viața mea a fost transformată prin acea experiență a bisericii.”

În acel moment, tatăl ei i-a dat un ultimatum:
”A spus cã dacã nu mã întorc la islam, consecința va fi moartea.”
Nu avea o cale de scãpare în acel moment, dar Dumnezeu i-a pregãtit o cale de scãpare:

”A fãcut asta printr-o serie de evenimente miraculoase și nebunești. Aceastã tânãrã, la ora douã dimineața, când eram pregãtitã sã mor, eram pregãtitã sã-i fac fațã, îmi trimite un mesaj și am simțit puternic cã trebuie sã vorbesc cu ea. Am sunat-o și am întrebat-o… I-am spus povestea mea rapid și i-am zis sã se roage ca în fața morții sã nu mã lepãd de Isus.”

Anunțuri

5 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  Mar 04, 2017 @ 23:20:48

  Aleluia

 2. Valeria Iancu
  Mar 04, 2017 @ 23:39:22

  A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

 3. octavpelin
  Mar 05, 2017 @ 01:59:47

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 4. nanaarpy78
  Mar 05, 2017 @ 07:35:35

  ofofof si asta se intampla in SUA, dar apoi ce mai e in tari ca Sri Lanka, Pakistan, Indonezia si nu numai? Nu inteleg totusi de ce au dezvaluit locul unde a fugit. Trebuia sa ramana ascuns acest lucru. Sper sa primeasca asistenta si protectie ca cetatean al acestei tari. Oricum Dumnezeu vegheaza asupra ei dar se vede totusi ca e speriata.

 5. nanaarpy78
  Mar 05, 2017 @ 07:40:55

  AA acum vad ca acest lucru s a intamplat acum mai multi ani, totusi in clipul in care era speriata era dezvaluit locul unde s a refugiat. Raman la parerea ca trebuia sa tina ascunsa, dar multumiri fie aduse Lui Dumnezeu ca a ajutat o si a protejat o

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: