Adevărul: Prozelitismul ortodox în şcoală contrazice recomandarea Consiliului Europei potrivit căreia Religia ar trebui predată în şcoli doar ca Istorie a Religiilor

FOTO Basilica.ro

Un ‘timing’ curios?Sa fie coincidenta? In saptamana cand cultele se alatura BOR in lupta impotriva parteneriatului civil si prin participare la Marsul pentru viata, Adevarul scrie:

„„Dacă este o singură programă, cea a cultului ortodox, eu nu sunt de acord cu chestia asta. Era firesc să facă presiune şi reprezentanţii celorlalte culte să îşi facă programele. „

Adevărul: Ora de Religie, aşa cum este prevăzută în noua programă pentru gimnaziu, seamănă a îndoctrinare şi prozelitism, susţin experţii în Educaţie care au studiat noul program şcolar ce urmează să fie aprobat de ministrul de resort. Mai mult, aceasta contrazice recomandarea Consiliului Europei potrivit căreia Religia ar trebui predată în şcoli doar ca Istorie a Religiilor.

Acest lucru însă ar putea deveni o problemă, susţine expertul în Educaţie Marian Staş, care consideră că aşa cum e gândită, programa tinde să ducă mai mult spre prozelitism religios decât spre informare, ce trebuie să facă şcoala.    „Dacă este o singură programă, cea a cultului ortodox, eu nu sunt de acord cu chestia asta. Era firesc să facă presiune şi reprezentanţii celorlalte culte să îşi facă programele. Există  pericolul folosirii orei de Religie pentru a se face prozelitism şi nu pentru a deschide minţile copiilor”, a spus pentru „Adevărul” Marian Staş.    De aceeaşi părere este şi fostul deputat Remus Cernea, care subliniază şi cât de vulnerabilă este mintea copiilor mai ales la vârste fragede, dar şi cât uşor pot fi îndoctrinaţi, dacă nu le sunt explicate pericolele fundamentalismului religios.

Citeste mai mult: adev.ro/omengu

Un comentariu (+add yours?)

  1. Aurel Aurel
    mart. 07, 2017 @ 17:37:11

    De parerea lui Marius Cernea „tatucul” homosexualilor ne putem lipsi, Istoria religiilor nu ar face decat sa creeze confuzie,un ghiveci de religii in mintea copiilor . Singura varianta corecta era un program comun elaborat de cultele crestine din Romania , in care sa se predea bazele credinte crestine si nu doctrina ortodoxa, dar cultele minoritare sunt slabe si nu au curajul sa ceara acest lucru, multumindu-se ca pot preda doctrina copiilor din comunitatile de care apartin.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: