Turcan: PNL sustine definirea casatoriei ca relatia intre femeie si barbat si garantarea familiei de catre stat.

Liberalii sustin definirea casatoriei ca fiind relatia intre un barbat si o femeie si asigurarea de drepturi civile egale tuturor cetatenilor, a declarat, luni, presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, referitor la intiatiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei in sensul redefinirii familiei.

„Am decis in Biroul Politic National ca PNL sa sustina in Parlamentul Romaniei cateva valori esentiale pentru societatea romaneasca. Prima este aceea de a garanta familia, intemeierea si functionarea familiei in Romania. A doua este de a asigura drepturi civile egale tuturor cetatenilor acestei tari. A treia este ca atunci cand cetatenii inainteaza Parlamentului Romaniei o initiativa cetateneasca aceasta sa fie luata in considerare si sustinuta”, a afirmat Turcan, la Palatul Parlamentului, citata de Agerpres.

Ca urmare, a adaugat ea, PNL va vota pentru initiativa cetateneasca privind definirea familiei.

„Pozitia politica a PNL este asadar la modificarea Constitutiei, sa definim familia ca fiind garantata de statul roman si casatoria sa fie definita ca relatia dintre barbat si femeie, asa cum au sustinut cetatenii la initiativa de modificare a Constitutiei. Nu difera cu nimic fata de ceea ce si-au dorit cetatenii atunci cand au strans semnaturi, casatoria sa fie definita ca relatia dintre barbat si femeie si, de asemenea, familia sa stea la baza dezvoltarii statului roman. In plus, fata de ceea ce au semnat cetatenii, PNL considera ca toti cetatenii din aceasta tara trebuie sa aiba garantate drepturile civile asa cum sunt ele definite in Constitutie si in legislatia in vigoare”, a punctat ea.

CONTINUARE – http://m.hotnews.ro/stire/21659443

3 comentarii (+add yours?)

 1. Gheorghe Lavric
  mart. 13, 2017 @ 19:07:24

  Pare ,dupa cum se arata o sustinere asa mai…stil ,,Liviu Dragnea „,(si cu unii si cu altii.)_ Pericolul unui amendament care sa anuleze in practica definitia formala de ,,barbat si femeie „ramane cat se poate de real ..caci desi definim familia ca termeni, in situatia in care se adopta si posibilitatea unor asocieri unisex ,ca amendament ,chiar intarzaiat ca portita , cu dreptul de adoptie de copiii ,nu se castiga prea mult cu referenumul (eventual o interdictie de casatorie viitoare ),mult depinde de formularea intrebarilor pt vot si forma definitiva a articolele din constitutie adoptate ,Am dori sa atragem atentia Coalitiei pentru Familie si celor ce au un cuvant de spus,inclusiv media ,sper ca acum s-a realizat pericolul ,caci cand s-au formulat ca propunere forma proiectelor de lege se vede ca s-a pierdut acest aspect ,Avem nevoie de Intelepciunea Divina ,si mana Domnului care sa ne ajute in aceasta lupta care va fi un model pentru,, luminatele democratii” ale lumii.,pericolul ramane inca..Doamne ajuta !

  • rodi
   mart. 13, 2017 @ 19:12:15

   E adevarat ca pericolul ramane. Dumnezeu sa le ghideze mintile si mainile sa faca tot ce e necesar sa dea biruinta copiilor Sai. El poate sa lucreze prin acesti ‘alesi’ daca El vrea si de aceea vom conta si ne vom bizui pe El, ca in oameni mai greu avem incredere.

 2. octavpelin
  mart. 14, 2017 @ 02:54:11

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: