Marius Livanu – Lumea duhurilor

marius-livanu

Marius Livanu – Lumea duhurilor

In razboiul acesta spiritual exista ca in armata, exista anumite grade. Lui Daniel i s-a spus: „Daniel, cand ai inceput tu sa te rogi, deja a iesit cuvantul de la Dumnezeu. Dar mesagerul care trebuia sa vina a avut de luptat cu alte duhuri. SI au durat 21 de zile in lupta aceasta. Si spune el: Si n-as fi iesit biruitor daca n-ar fi de partea noastra si n-ar lupta marele vostru voievod Mihail. Si el spunea: Cand a iesit cuvantul de la Dumnezeu era capetenia mezilor, capetenia persilor. S-au luptat cu mine ca sa nu-ti aduc acest mesaj. In razboiul acesta spiritual exista gradul acesta si noi nu ne putem juca doar asa cu cuvinte. Ca in lumea spirituala nu ajunge sa spui o formula, cum nu poti spune formula „Isus a venit in trup” si spui o gramada de nazbatiile tale, dar ai pus eticheta, gata, asta e stampila. Isus Hristos a venit in trup si de aici incolo tu poti sa spui ce vrei. Nu asta vrea sa spuna Ioan. Cum nu poti sa spui: „In numele lui Isus Hristos iti poruncesc, iesi afara din omul acesta.” Nu se intimideaza diavolul de formule. Ci el a spus: „Pe Isus il cunosc. Pe Pavel il stiu (adica, ii recunosc autoritatea, e de la Dumnezeu). Dar, voi cine sunteti?” Ce credeti, ca merge asa cu o formula? Ca spui Isus aici, Isus…. Nu merge asa. In lumea spirituala trebuie sa ai autoritatea data de Dumnezeu. Pavel spunea: Noi vorbim de la Dumnezeu, avem de la Dumnezeu, din partea lui Dumnezeu. Si daca Dumnezeu nu te-a inzestrat… Unii se joaca cu lucrarea spirituala, se joaca cu biserica. […] Este foarte important sa cautam autoritatea data de Dumnezeu.

Trebuie sa avem intelepciunea cand spunem in lumea asta, noi traim printre oameni, noi traim pe pamantul acesta in creatia lui Dumnezeu, in natura creata de Dumnezeu, in lucrurile pe care le percepem, pe care le vedem. Dar, totodata mai traim intr-o alta realitate sau daca vreti intr-o alta dimensiune a existentei noastre si anume lumea spirituala pentru ca fiecare dintre noi are un duh. Fiecare la randul lui interactioneaza cu duhurile care sunt nevazute, nepercepute de noi si prin care diavolul ispiteste. Diavolul vine la un nivel spiritual, nu-l vezi. Dumnezeu a ingaduit la nivelul nostru sa fim ispititi. Pana si Isus Hristos a fost ispitit in toate felurile. Asa ca noi nu putem merge undeva, nu putem trai undeva, unde putem spune: Diavolul n-are acces. Duhurile rele nu au acces  si noi nu suntem ispititi aici. Suntem in siguranta. Suntem imuni la ispita. Si diavolul reuseste sa se strecoare pentru ca marea problema este: Reusim noi sa discernem? Pentru ca nu numai duhurile rele exista. Sunt si ingerii lui Dumnezeu care vin de la Dumnezeu si care transmit mesajele lui Dumnezeu.

Problema cea mai mare este discernamantul. Adica, sa deosebesti care duh vine de la Dumnezeu si care nu vine de la Dumnezeu. Cum poti stii? Pentru ca Biblia spune ca diavolul , Satana, se preface intr-un inger de lumina. Duhurile rele nu vor veni sa ingrozeasca oamenii si tu atunci sa spui: Asta e duh de la cel rau. Se spune ca Luter, dupa ce a terminat de tradus Biblia, a inceput sa predice Biblia adevarata, credinta, Scriptura, asa cum era ea. Spune ca la un moment dat a avut o viziune. A avut un razboi spiritual cu diavolul si l-a vazut pe diavolul luand Biblia si Luter l-a intrebat: „Ce faci?”
„Ma duc sa predic Biblia.”
„Pai, cum sa predici Biblia?”
„Schimb traiectoria. Schimb directia.”
Si diavolul predica Biblia. Diavolul are mesageri si cel mai credibil este daca predica Biblia. Dar e asa cum ni se spunea, daca 99% este Biblia si 1% introduce un venin, ca niciodata n-ai sa pui intr-o capcana, daca vrei sa prinzi un soarec, n-ai sa pui 100% otrava. Vei pune ceva otrava si vei pune ceva ce-i place lui. Si diavolul, cand vine si duhurile rele cand vin, ele nu vin cu un mesaj de groaza prin care sa le recunosti imediat: E de la cel rau.Ci, intotdeauna duhurile rele vin cu ceva din Scriptura ca sa fie credibile.

In aceasta seara as vrea sa vedem ceva pe scurt legat de verificare.

Reclame

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: