Un ONG ajută comunitățile izolate din Indonezia să răspândească Cuvântul lui Dumnezeu

Misionarii au venit în satul Mokondoma din Papua, Indonezia cu un scop. Tim Ingles spune: Scopul nostru este să înființăm o biserică pentru a evangheliza poporul wano.

Mai întâi, au trebuit să aducă misionarii wano. Astfel, au avut nevoie de o pistă de avioane. Ani întregi au muncit din greu, în mare parte cu lopeți și bețe.
Tim Ingles: Am avut nevoie de doi ani pentru realizarea pistei. A fost fantastic să vezi primul avion pe cer. A venit, a aterizat, am fost emoționați. A fost minunat să vezi cum aterizează avionul.

Avionul aparține organizației Mission Aviation Fellowship. Această organizație ajută oamenii care locuiesc în locuri izolate unde transportul și comunicația este dificilă. Ei colaborează cu 1.500 de biserici, organizații care oferă îngrijiri medicale, și grupuri de misionari. Ei trimit grupuri care traduc Biblia.

Mike Brown: Ne aflăm aici ca să sărbătorim traducerea completă a Bibliei în limba tribului hupla. Aceasta este Biblia. Este ceva emoționant pentru noi. Am colaborat cu misionarii care au tradus Biblia ani de-a rândul. Este minunat că putem celebra cu ei.

Ei aduc misionari de la Mercy Mission.
Rebecca Ingles: El este Micah care ieri s-a cățărat în copaci cu alți copii și o creangă i-a străpuns abdomenul. Un bărbat l-a văzut, a scos creanga și l-a adus pe băiat la noi. Am simțit că bucata de vreo 4 cm de lemn este în abdomen.
S-a trimis un strigăt de ajutor prin unde radio organizației Mission Aviation Fellowship.

Tim Ingles: Doamne, ne rugăm ca rana să nu se fi infectat, și pentru ca medicii să îl poată ajuta cât mai repede și pentru ca familia să se poată întoarce aici cât mai repede. Am pus problema în Mâinile Tale. În numele lui Isus, Amin.
Micah și familia lui au fost duși cu avionul la un spital local unde medicii au constatat că lemnul a străpuns ambii pereți ai intestinului mic. El a fost dus în grabă în sala de operație. În mai puțin de o săptămână, Micah și-a revenit și a putut fi transportat acasă.

Rebecca Ingles: Suntem foarte mulțumitori. Dacă bucata de lemn ar fi rămas mai mult timp în abdomen, rana s-ar fi infectat, și în două zile situația s-ar fi putut înrăutăți.

Vă mai amintiți de pista despre care am vorbit mai devreme ? Este folosită pentru a transporta misionari wano, proaspăt pregătiți în alte părți ale insulei pentru a împărtăși Cuvântul.
Mike Wild: Ei sunt doi prieteni de-ai mei. Ei vin din satul Mokondoma. Ei au crescut spiritual și se află aici pentru a împărtăși Evanghelia unor rude care locuiesc aici.

În fiecare an, organizația MAF ajută peste 600 de organizații non-profit, guvernul local și organizații de misionari din întreaga lume.
Ei ajută organizațiile să furnizeze comunităților izolate servicii vitale și bunuri în timp ce împărtășesc dragostea lui Dumnezeu într-un mod tangibil. Unii îi numesc forța aeriană a lui Dumnezeu.

Reclame

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: