Cultura familiei și prețuirea darului vieții – Petru Bulica (Realități și perspective 40)

Cultura familiei și prețuirea darului vieții – Petru Bulica (Realități și perspective 40)

Pe măsură ce ne apropiem de final, presiunile vor fi tot mai mari. Vorbind de România, presiunile sunt uriașe. Pe de o parte, dinamica familiei s-a schimbat foarte mult. Înainte soția depindea mult de soț. Astăzi, ea poate avea o viață independentă. Mulți oameni ajung să nu se mai căsătorească din acest motiv sau să divorțeze foarte ușor. În tot acest demers, nu există vreo confesiune creștină care să nu se fi alăturat.

Primul mandat dat de Dumnezeu a fost: „creșteți, înmulțiți-vă și administrați toată creația”. Dumnezeu nu este singuratic. El există ca și o comuniune perfectă de trei persoane: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Omul a fost creat după chipul și asemănarea Lui ca o ființă socială, relațională. Prima relație esențială a omului este cu Dumnezeu, iar mai apoi e relația în familie.

Căsătoria nu este un aranjament social. Ea reprezintă un legământ și o promisiune sacră. Ea are loc înaintea lui Dumnezeu și înaintea Trupului lui Hristos, care este Biserica. Dacă nu sunt aplicate principiile Scripturii în căsnicie, atunci apar probleme. Dumnezeu care a inventat această instituție a căsătoriei, ne-a pus la dispoziție și principiile după care ea funcționează. Dacă nu aplicăm aceste principii, căsnicia nu va funcționa, dar nu e vina lui Dumnezeu în acest caz.

Familia și valorile vieții nu pot fi separate. Pot fi tratate însă epistemologic, dar ele sunt legate unele de celelalte. Există acest concept al sanctității vieții de familie. Aici vorbim de o uniune în care Dumnezeu este implicat. Sfințenia și sanctitatea vieții nu pot fi separate, ele trebuie luate împreună. Dragostea lui Dumnezeu depășește limitele legate de sex. Dumnezeu este dragoste. În Scriptură descoperim cum este această dragoste. Ea nu este o dragoste sub forma în care e promovată astăzi, ci una demonstrată prin Isus, o dragoste de tip agape. Ea se dăruiește și respectă principiile Scripturii.

De ce este importantă o afirmare publică a valorilor vieții? („Marșul pentru viață”)
Nu este suficient ca doar creștinii să cunoască adevărul. În Scriptură vedem că adevărul trebuie întotdeauna proclamat. Acesta nu trebuie uitat de către generația prezentă și generațiile viitoare. Adevărul trebuie auzit și de cei care trăiesc în această lume foarte secularizată și nu îl cunosc sau l-au uitat. Este foarte important ca aceste valori să fie afirmate, fără violență. Țara a început să-și dea seama că dacă nu afirmăm aceste valori ce nu se schimbă, le uităm și ele se diluează. Oamenii au început să se maturizeze și să își dea semama că nu e suficient ceea ce crede o persoană, ci este important ca adevărurile să fie proclamate și comunicate.

În vremurile acestea ale post-modernismului, există o separare între viața privată și viața publică, separare care nu este sănătoasă. În viața privată omul este creștin și se închină în biserică, dar nu duce la locul de muncă sau în societate nimic din ceea ce se află în interiorul lui. Lucrul acesta este o greșeală. Prin asemenea acțiuni („Marșul pentru viață”), creștinii vor să arate că nu poți izola viața privată de viața publică, ci ele trebuie să se suprapună. Ceea ce un creștin este acasă și la biserică, trebuie să fie și în societate.

Aceste lucruri sunt necesare, Ridicarea oamenilor în această privință ne arată că tot mai multe persoane care au o credință adevărată și-au dat seama că această credință nu trebuie să o țină doar pentru ei, ci ea trebuie afirmată în aceste vremuri, pentru că opoziția este extrem de mare.
Problema avortului este în primul rând o problemă spirituală. Nu poate fi demografică și socială, deoarece aceste sunt efectele avortului. România încă nu a cules ce a semănat în toți acești ani de pe urmele avortului, dar viitorul va arăta că nu este în regulă ceea ce s-a întâmplat. Mișcarea „pro-life” este în creștere în întreaga lume.
Realitati si perspective 40 – Ce spune Biblia despre sexualitate – Petru Bulica, pastor, Biserica Betel Timisoara – 18 martie 2016, pe canalul Alfa Omega TV. Urmăriți emisiunile REALITĂȚI ȘI PERSPECTIVE, o perspectivă creștină asupra contextului actual în care trăim – în fiecare sâmbătă, de la ora 21, la Alfa Omega TV.

Reclame

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: