Un PASTOR a fost BĂTUT până aproape de moarte DE FII LUI pentru că a părăsit Islamul

 

FOTO sursa

 ….va veni vremea când oricine vă va ucide să creadă că aduce o slujbă lui Dumnezeu. – Ioan 16:2

Evangheliștii indigeni cred că Bangladesh-ul va deveni o națiune creștină în timpul vieții lor.

Bangladesh – a patra cea mai mare națiune musulmană din lume și locul multor activități teroriste, este pe cale de a deveni o națiune creștină pașnică? Grupul intitulat „Convertiții Nenumărați” așa crede.

Într-o călătorie recentă în Bangladesh, făcută cu scopul de a culege informații care să adeverească faptul acesta, președintele organizației Christian Freedom International(CFI), Jim Jacobson, a intervievat zeci de pastori creștini indigeni, evangheliști, misionari ai străzii și oameni convertiți la creștinism. „Mulți musulmani se convertesc la creștinism. Cei mai mulți, în zonele rurale,” raporteaza Jacobson.

Potrivit acestora, creștinismul este în creștere și creșterea aceasta este un motiv de îngrijorare pentru majoritatea musulmană. Drept urmare, persecuția este în creștere împotriva bisericii creștine, în cea mai mare parte subterană, care este într-o creștere rapidă.

Potrivit estimărilor oficiale, compoziția religioasă a Bangladesh-ului este de 89,1% musulmani și 10% hindi, cu mai puțin de 1% creștini, într-o națiune de peste 156 de milioane de oameni. Dar, neoficial, creștinismul este mult mai mare și în creștere, în special în zonele rurale.

Pray for Bangladesh FOTO Christian Freedom Internationa

CITESTE si – Peste 5000 de islamici militanti au fost arestati in Bangladesh pentru a proteja pe crestini

Rapoartele oficiale sunt greșite

Rapoartele oficiale privind componența religioasă i-a în socoteală doar pe  „creștinii tradiționali”, adică, oamenii care sunt născuți în credința creștină și participă la biserici aprobate de guvern. Dar, „convertiții” care își schimbă religia, trecând de la islam la creștinism, nu sunt numărați și nu au fost efectuate nici un fel de studii de genul acesta.

Consensul printre  convertiți este că creștinii din Bangladesh fac cel puțin 10% din populație și că numărul crește în fiecare zi. Evangheliștii indigeni, spune CFI, cred că Bangladesh va deveni o națiune creștină, în timpul vieții lor. Dacă numărul de 10% este corect, înseamnă că există cel puțin 15 600 000 de creștini în această națiune majoritar musulmană. Dovada pare să susțină aceste pretenții.

Mai mult de 20 000 de Convertiți

Pastorul Khaleque, în vârstă de 60 de ani, un fost musulman și acum un pastor creștin de stradă, care lucrează printre triburile din zone de deal, în partea de nord-est a Bangladesh- ului, a spus CFI:  „În ultimele 12 luni, mai mult de 20 000 de musulmani s-au convertit la creștinism. Mai mult de 20.000 s-au convertit iar acest lucru devine o adevărată problemă pentru musulmani”.

Khaleque se confruntă cu multe dificultăți, a fost bătut de mai multe ori, și trebuie să plătească mită poliției ca să  poată să-și continue munca.
Pastorul Rafiqui Islam, care după convertirea sa la creștinism folosește numele Rafiqui, păstorește o biserică de 25 de noi convertiți în satul Bhadai Bangladesh. Ei se întâlnesc într-o biserică de casă. După convertirea lui la creștinism, afacerea lui de ricșă și ceai a fost luată de la el și familia l-a dezmoștenit. Puțin timp după aceea, a împărtășit Evanghelia cu niște prieteni, în sat. Doi Imani l-au bătut și i-au legat ambele mâini cu niște funii, în fața unei moskee din apropiere. Fii lui l-au răscumpărat, dar numai după ce au fost deacord ca să-l forțeze pe tatăl lor să se reconvertească la islam. După ce fii lui nu au reușit să-l convingă pe tatăl lor să se reântoarcă la religia musulmană, aceștia l-au bătut până aproape de moarte și au luat de la el toate posesiile, lăsându-l ca și mort.

El continuă să-și riște viața în fiecare zi, lucrând și ca evanghelist. A văzut în ultimele 24 de luni, peste 700 de musulmani din acea zona, convertindu-se la creștinism.

Un alt pastor, Harum-Or-Rashid, în vârstă de 36 de ani, s-a convertit la creștinism în anul 2001. Păstorește o biserică de 36 de convertiți creștini din satul lui, Bahgobannagar. El a spus CFI că biserica pe care o păstorește, crește. „Tot mai mulți convertiți vin la biserica lui. In districtul meu,  din anul 1991, s-au convertit la creștinism mai mult de șase mii de oameni, ” a spus el.

Pastorul Harum a spus că ISIS caută să-l asasineze. ,,Bineânțeles că mi-e frica, dar când mă gândesc la viața mea spirituală, îmi trece frica. Noi continuăm să predicăm Evanghelia, indiferent de ce ni se va întâmpla.”

Sunt de asemenea mulți tineri musulmani,  la vârste pe la 20 de ani, care se convertesc la creștinism.  Un tânăr musulman cu numele Babul, în vârstă de 22 de ani, care s-a convertit la creștinism la 25 Decembrie,  2013, a spus: ,,Tineri ca mine se convertesc. Mulți alții sunt interesați. In special tinerii sunt interesați să afle despre Isus. Dar se gândesc la prețul care-i așteaptă după convertire, care este mare, pentru că trebuie să lase totul, Dar totuși, mulți sunt interesați să-l cunoască pe Christos.

Viața lui Babul, după ce s-a convertit, a fost amenințată și familia sa l-a dezmoștenit. A fost nevoit să se ascundă în junglă opt luni de zile pentru a supraviețui. După opt luni de trăire în junglă, niște creștini noi covertiți l-au  ajutat. Acum este un predicator de stradă  unde întâmpină foarte multe riscuri împărtașind Evanghelia.  A fost bătut de multe ori, dar el vede aceasta ca pe o insignă de onoare.

In ciuda rapoartelor contrarii, creștinismul crește în jurul lumii, în special în națiunile în care creștinii sunt persecutați.

SURSA – https://www.christianfreedom.org/despite-persecution-christianity-is-exploding-in-bangladesh/

3 comentarii (+add yours?)

 1. CrestinTotal.ro
  mart. 21, 2017 @ 01:24:41

  A republicat asta pe CrestinTotal.ro.

 2. octavpelin
  mart. 21, 2017 @ 03:58:22

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 3. Anthony Ianosel, L.C.
  mart. 22, 2017 @ 04:10:06

  ATTENTION CHRISTIANS: A new breed of radical islamic Jihadi threatens the Christians in the Middle East, and potentially EU. An unprecedented travesty in human history is emerging in the Middle East–no Muslim nation is condemning it!
  Read here at this credible link: https://www.jihadwatch.org/2017/03/christians-may-never-be-able-to-return-to-mosul-the-islamic-state-has-bred-new-generation-of-jihadis
  Please Inform all Missionaries which plan to travel in those affected areas.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: