Deutsche Welle: Marșul pentru viață și integrarea europeană

de Horațiu Pepine, DW-Bucureşti, 27 martie 2017

Mii de oameni au participat sâmbătă în mai multe orașe ale României la ”Marșul pentru viață”, o manifestare menită să îi încurajeze pe tineri să accepte nașterea copiilor concepuți.

Am observat de câțiva ani că în România revine încetul cu încetul încrederea și atitudinea pozitivă față de natalitate. Statistica este în continuare destul de deprimantă, dar numărul avorturilor prin raportare la numărul nașterilor a scăzut totuși constant chiar și în perioada de criză de după 2010, ca dovadă că asistăm la o mutație de profunzime. În orice caz, sunt semne că românii iau distanță față de excesele anilor 90, atunci când până și partizanii planificării nașterilor din Occident erau oripilați de lipsa de scrupule a sistemului medical. Legea liberală din 1990 privind accesul liber la avorturi în spitalele de stat (unul dintre primele decrete-lege ale CFSN) a rămas neschimbată, dar oamenii au privit viața cu mai multă încredere ceea ce le-a permis să fie mai generoși.

Cu toate acestea subiectul avortului continuă să fie subiectul unei aprinse dispute ideologice. Intervievat de ProTV în cursul reportajului despre manifestația de sâmbătă, un exponent al gândirii seculariste a pretins că ”Marșul pentru viață” ar fi, în realitate ”un marș pentru intoleranță” (Toma Pătrașcu, militant ASUR). Afirmația este semnificativă pentru un curent care a luat o mult mai mare amploare în vestul Europei. De exemplu, în decembrie anul trecut, Senatul francez adopta, inclusiv cu voturi din partea dreptei, un proiect de lege inițiat de socialiști menit să penalizeze site-urile de Internet care își propun să descurajeze avorturile difuzând ”informații părtinitoare”. Orice publicație online care ar căuta să popularizeze efectele negative ale avortului ar cădea inevitabil sub incidența acuzației de ”părtinire”.

CONTINUARE aici – http://stiripentruviata.ro/deutsche-welle-marsul-pentru-viata-si-integrarea-europeana/

2 comentarii (+add yours?)

  1. mike
    mart. 28, 2017 @ 22:30:14

    Curind se vor trezii francezi, ca vor fi minoritari in propia lor tara – Vor fi majoritari musulmani prin care Dumnezeu va pedepsi tara – atunci sa vedem ce vor face -anormali – care vor fi persecutati la singe – sa se plinga atunci – nu acum ,cind -crestinii – sunt mai mult decit -toleranti. –Doamne ,fa ceva, ca -Romania sa se trezeasca- la realitate.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: