Parlamentul a amanat legea Referendumului pentru Familie – Interviu cu Prof.Dr. Paul Negrut, din partea Coalitiei pentru Familie, la RVE

dr. prof. Paul Negrut: „A fost scos de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor proiectul de lege pentru convocarea referendumului din motive procedurale. Acum, daca parlamentul Romaniei ar avea o istorie de doua saptamani de la infiintare, as intelege ca nu stiu exact ce atributii are fiecare camera si care sunt procedurile legislative. Dar vorbim despre un parlament cu o istorie parlamentara de 27 de ani. A spune dupa 27 de ani ca nu stii care camera ar trebui sa fie prima sesizata, care este camera decizionala, este cel putin ridicol. Din aceasta cauza, ne uitam cu ingrijorare toti sustinatorii proiectului si ne intrebam daca nu cumva in spate nu este o manevra de tergiversare pentru ca exact acelasi lucru s-a intamplat la Senat. Dupa ce a trecut prin comisia juridica si comisia constitutionala, s-au trezit ca dintr-o data ca nu Senatul este cel care trebuie sa fie prima camera. Deci, este  o situatie, pe de-o parte, ridicola, dupa 27 de ani de experienta parlamentara; pe cealalta parte  – ingrijoratoare.

Ioan Ciobota: Spunea fostul deputat, Remus Cernea, un fervent sustinator al drepturilor homosexualilor, spunea in momentul cand mai multe propuneri de parteneriat civil, inaintate de domnia, sa au fost respinse, spunea: Este doar o chestiune de timp pana cand si Romania se va alinia. Ce credeti?

Paul Negrut: […] N-as vrea sa accept ideea ca domnul Remus Cernea intra intre profetii neamului romanesc, ca are descoperiri supranaturale asupra situatiei familiei in Romania. Vorbind insa din experienta celorlalte state europene, se poate constata ca presiunea ideologica lgbt vine cu o forta deosebit de mare si in toate tarile in care cetatenii au fost fie neatenti, fie dezinteresati, crezand ca asa ceva nu se poate intampla, s-a intamplat acest lucru. Cred insa ca in cazul Romaniei, Dumnezeu a devoalat lucrurile si le-a rasturnat planurile. Si le-a rasturnat intr-un mod incredibil. Situatia familiei Bodnariu si a familiei Nan si a altor familii carora li s-au luat copiii in Norvegia, au trezit in Romania un simt al responsabilitatii familiilor. Si cand au aparut adunarile publice de sustinere a familiilor din Norvegia, a drepturilor copiilor de a-si educa copiii, dintr-o data parca Romania s-a trezit dintr-un somn adanc. 

De asemenea, succesul extraordinar de-a aduna semnaturile pentru revizuirea art. 48 alin. 1 din Constitutie a trecut dincolo din ce se putea imagina. Pentru ca, daca in 2007 s-au inregistrat semnaturi sub 500.000 dupa validare si nu s-a putut da drumul proiectului, iata ca de data aceasta s-au adunat peste 3 milioane de semnaturi. Asa ca profetia domnului Cernea se loveste de faptul ca in Romania s-a trezit constiinta si responsabilitatea familiilor fata de ceea ce a intemeiat Dumnezeu. Si cetatenii Romaniei s-au mobilizat cum nu s-a mai pomenit in nici o alta tara.

Ioan Ciobota: Care este, de fapt, ideologia din spatele acestei miscari cumplite la nivel planetar.

Paul Negrut: Cred ca ideologia aceasta este o continuare in limitele absurdului, a materialismului, a ateismului, evolutionsimului pentru ca atunci cand l-au scos pe Dumnezeu din constiinta lor, din istorie, l-au scos din scoli si din societate si cand omul s-a declarat un urmas vrednic al antropoidelor si au spus: Noi suntem cei care reprezentam izvorul gandirii, conceptiei normelor noastre morale, noi decidem ce este adevar si ce nu este, ce este moral si ce nu este,  antropologicul s-a indreptat spre zoologic. Si omul se duce inspre animalist si in loc sa ramanem in demnitatea rasei umane creata de Dumnezeu, in demnitatea familiei creata de Dumnezeu, ne ducem tot mai departe intr-un paganism salbatic.Ce va spun este si in temeiul studiilor mele in psihologie clinica. Toate aceste manifestari, care au fost incluse cat se poate de abil la orientare sexuala, nu sunt altceva decat devieri de la normalitatea creata de Dumnezeu. Si in acest capitol sau acest pachet al orientarilor sexuale intra homosexualitatea, pedofilia, zoofilia, necrofilia, sunt cazuri in care tineri din Norvegia au cerut legalizarea necrofiliei pentru ca, spuneau ei: Este dreptul nostru sa avem experientele pe care ni le dorim. Toate aceste lucruri intra intr-un pachet pe care vor sa il legitimeze prin legiferare si practic inseamna ultima lovitura data creatiei lui Dumnezeu, in a desfiinta si familia si biserica si omul sa devina un fel de experiment al omului fara Dumnezeu.

Ioan Ciobota: Sa pun o intrebare interesanta: Sexul este o binecuvantare sau un blestem? De ce l-a dotat Dumnezeu pe om cu capacitatea de a se reproduce pe aceasta cale? Se putea reproduce prin altceva, nu neaparat prin relatii intime.

Paul Negrut: Mai intai, Dumnezeu l-a creat pe om din dragoste si l-a creat dupa chipul si asemanarea Lui ca o fiinta relationala. Si Dumnezeu l-a creat pe om cu capacitatea de-a exprima dragostea, de-a o impartasi si a creat mediul in care omul poate experimenta cea mai profunda forma de relatie interpersonala aici pe pamant: relatia dintre sot si sotie. In aceasta complementaritate binecuvantata, cand Dumnezeu a creat parte barbateasca si parte femeiasca, si a intemeiat familia in aceasta unire binecuvantata de Dumnezeu intre un barbat si o femeie, a stabilit ca nasterea de copii sa fie in contextul dragostei dintre sot si sotie, respectiv mama si tata si copiii sa nu devina un fel de marfa produsa in laborator sau in curte sau in gradina si sa devina un produs ca orice alt produs al activitatii si a demersurilor umane fara Dumnezeu. Deci, copiii sunt rezultatul relatiei de dragoste dintre sot si sotie, mama si tata si cresc in atmosfera dragostei. Asa a hotarat Dumnezeu ca mediul in care cresc copiii sa fie unul al dragostei, al echilibrului, al atasamentului si nu unul redus la nivel animalic sau, mai de curand, la nivel pur mecanic.

Ioan CIobota; Cum vedeti faptul ca in Polonia, Polonia este o tara conservatoare si bine face ca este conservatoare si este intr-un fel deosebita fata de restul Europei, iar in Irlanda, o tara de asemenea catolica, conservatoare, s-a reusit casatoria homosexuala cu toate ca in Irlanda avortul este interzis. Spunea cineva: Biserica in Irlanda nu a avut nici o sansa in fata celor care promovau casatoriile homosexuale  din cauza reclamei agresive facuta pe bani multi.

Paul Negrut: Sa nu uitam faptul ca in Polonia, catolicismul s-a validat in zeci de ani de prigoana. In vremea dictaturii comuniste, biserica catolica a Poloniei, a fost practic coloana vertebrala a rezistentei spirituale, a rezistentei credintei  in fata agresiunii marxismului si ateismului in timp ce Irlanda a intrat intr-o faza a consumerismului, a materialismului si bisericile din Irlanda n-au avut vigoare spiritual si alerta gandirii de calibru a celei din Polonia. Sa nu uitam ca Papa Ioan Paul II, Cardinalul Carol, a fost unul dintre varfurile gandirii filosofice crestine in Polonia. Deci, vorbim despre doua lumi diferite cand este vorba de rezistenta credintei si validarea ei in fata atacurilor. Acum, se mai intampla un lucru. Cand biserica este absenta din framantarea conceptiilor cu privire la viata, clarificarea si evaluarea ideilor care se vehiculeaza in spatiu public, nu ne miram ca atunci cand lumina este absenta, intunericul este la el acasa.

Ioan Ciobota: La inceputul acestei luni a avut loc la Timisoara o conferinta a Coalitiei pentru familie, care a fost intr-un mod incredibil tulburata de sustinatorii homosexualilor. Am facut cateva interviuri cu cei care au fost prezenti la acea conferinta, care au urlat din rasputeri: Minciuna! Minciuna! Indiferent ce se spunea de la pupitru, ei urlau: „minciuna!” si aveau alte intrebari. Am facut niste interviuri la sfarsitul conferintei cu ei si pareau oameni normali. Chiar una dintre tinerele de acolo spunea: Sunt lesbiana. Si am intrebat-o: Nu ti-e rusine de chestia asta? A spus: ‘Nu. De ce sa-mi fie rusine?’ Am discutat cu ei si una dintre intrebari era: ‘Noi nu credem in ap. Pavel. El si-a ucis concetatenii, i-a prigonit. Noi credem doar in Isus Hristos.’ Pentru ca ap. Pavel in Romani capitolul 1 spune cu subiect si predicat. Ei spun: ‘Nu. Isus Hristos nu vorbeste impotriva noastra.’ Ce spune, de fapt, Biblia despre aceasta problema a familiei?

Paul Negrut: Mai intai, revin asupra ideii de la inceputul discutiei noastre. Avem de-a face cu o invazie ideologica in spatiul ideatic si in spatiul public al Romaniei si respectiv a altor tari. Deci, avem de-a face cu o ideologie. Aceasta ideologie aduna elemente de unde li se pare lor ca se potriveste. Scot din Biblie ce nu le convine. Iau din Biblie ce pot rastalmaci. Si isi alcatuiesc o ideologie de-a lor pe care o legitimeaza. In momentul in care au imbratisat aceasta ideologie, ai de-a face practic cu doua lucruri: (1) o minte inchisa, blocata de orice argumentatie si (2) o manifestare violenta fata de orice incercare de-a contraargumenta fata de ideologia lor. Daca va uitati in alte tari ale lumii, unde ideologia lgbt, ideologia gender s-a instalat, prigoana la care sunt supusi cei care afirma adevarul biblic este asemanatoare prigoanei la care au fost supusi crestinii cand a navalit ateismul peste ei sau taranii care n-au vrut sa-si inscrie pamantul in colectiv. Pur si simplu sunt demonizati. Ma uitam ca de curand, un autocar care promoveaza libertatea cuvantului, freedom of speech, a fost vandalizat in New York. A fost atacat de niste gurpari, cu o violenta greu de explicat. Pastori care sunt agresati. Amenintari. Firme care sunt agresate. Scoli. In numele ideologiei lor, nu se opresc de la nimic. Deci, n-avem de-a face c niste oameni care in viata lor particulara au hotarat sa aibe un comportament deviant. Ci, avem de-a face cu oameni care au o ideologie si in numele ei calca in picioare tot ce e sfant.

Ioan Ciobota: Ma gandesc, oare ce s-ar intampla daca ne-ar spune cineva peste 150 de ani in Romania, daca va mai exista Romania pana atunci, sau in Europa sau oriunde pe pamant, va avea loc un mars pentru cresterea papadiilor. Mi s-ar parea o nebunie. Ma gandesc, celor de acum 150 de ani, li s-ar fi parut o nebunie sa li se spuna: in anul 2017 va trebui sa iesim pe strazi intr-un mars pentru viata pentru familie. Este o nebunie?

Paul Negrut: Eu cred ca este o trezire a oamenilor normali la realitatea faptului ca adevarul trebuie trait si proclamat. Ca lumina trebuie asezata pe un munte, ca sa folosesc metafora Mantuitorului, ca sa poata sa lumineze toata cetatea. Trebuie scoasa de sub obroc si asezata in sfetnic pentru a lumina toata casa. In clipa in care luminii i-ar fi rusine ca e lumina, ce mai ramane altceva decat sa accepti dictatura intunericului?

Ioan Ciobota: Care credeti ca sunt mai rai,  comunistii sau ideologii moderni?

Paul Negrut: Eu cred ca si comunismul si ideologia gender nu sunt altceva decat fatede ale aceleasi realitati. Aceasta ideologie are atatea fatede incat sa ia prin surprindere fiecare generatie cu alta aparitie. Dar avem de-a face cu aceeasi realitate spirituala, cu aceeasi lupta impotriva lui Dumnezeu, rarzvratire impotriva Creatorului si creatiei.

Ioan CIobota: As dori sa inaltam o rugaciune catre Dumnezeu. Ce ar trebui sa facem? Sa-i iubim pe Parlamentari, sa fim suparati pentru ei? Cum ar trebui sa ne raportam in inima noastra, in primul rand?

Paul Negrut: Deci, avand o oarecare presimtire ca astazi s-ar putea sa se incurce lucrurile, ieri am chemat la rugaciune si post pe credinciosii la care am avut acces, spunandu-le urmatorul lucru: Sa ne rugam ca in 28 martie, parlamentarii Romaniei sa fie prezenti la vor si sa voteze in acord cu voia lui Dumnezeu si pentru onoarea lui Dumnezeu si binele tarii. Cred ca este datoria noastra sa ne rugam pentru ei, constienti ca sunt presiuni incredibile asupra partidelor politice, asupra liderilor de grup din partea unor organizatii din Romania si din afara Romaniei ca sa nu dea drumul acestui proiect a referendumului. Deci, trebuie sa ne rugam pentru ei si in acelasi timp trebuie sa le aducem aminte sunt responsabili de deciziile lor inaintea lui Dumnezeu si inaintea cetatenilor Romaniei. Si ca tot ceea ce se face la intuneric, intr-o zi va iesi la lumina. Asadar, in ceea ce ne invata Biblia, ne rugam pentru toti oamenii, si pentru cei inaltati in dregatorii, ca Dumnezeu sa ne dea o tara pasnica, o tara in care moralitatea este curata si decenta vietii este de-asa natura incat sa nu ne fie rusine sau jena sa iesim cu copiii pe strada.

Urmeaza o rugaciune la incheierea acestui interviu.

La ordinea zilei – Parlamentul a amanat legea Referendumului pentru Familie – 28 Mar 2017
Interviu cu Prof.Dr. Paul Negrut, din partea Coalitiei pentru Familie.
Ascultati LA ORDINEA ZILEI azi la ora 13:20 si in reluare la 18:20

– pe 92,2 FM in Timisoara
www.rve-timisoara.ro
– pe aplicatia de Android
– pe aplicatia de iPhone
– prin telefonul 031-5040455
Din arhiva:
– site-ul nostru: http://www.rve-timisoara.ro/arhiva-emisiuni
– pe Youtube, canalul rve.timisoara:https://www.youtube.com/watch?v=kvRmOQSNeII&feature=youtu.be

Reclame

3 comentarii (+add yours?)

 1. Anthony Ianosel, L.C.
  mart. 28, 2017 @ 21:51:26

  Romanian Christian leaders are fully aware that the Textus Receptus of the Bible indicates that God himself is directly implicated in the reproduction of human life on this earth! No need to cite scriptures here! Given this ABSOLUTE FACT, how much more our Christian leaders across Europe and America should be involved in teaching (and create more awareness) the non-Christian ignorant about this highly valuable biblical fact that human LIFE is a GIFT FROM GOD and children born and unborn should be legally DEFENDED AND PROTECTED by State law! This failure to protect and defend human life could be a serious cause for which most of Western Europe is now plagued by invaders whose preoccupations are divorced from publicly advocating for and the preservation and promoting of the existence of human life! How sad to observe, that in France alone, there are 750 „no-go” zones consisting of some 4 million people 80% of which stay on welfare. Some of their leaders even make chilling [anti-Christian] claims that encourage the persecution [but also killing] of Christians–just because a person is a Christian!!!
  See more at this link: [HUGE TROUBLE AHEAD FOR EUROPE AND THE USA:
  750 GHETTOS IN FRANCE ALONE! EIGHTY PER CENT OF JIHADI-ORIENTED ISLAMISTS STAY ON STATE WELFARE SYSTEM ACROSS EUROPE. See story at this American link: https://www.gatestoneinstitute.org/5128/france-no-go-zones ]

 2. barzilaiendan
  mart. 28, 2017 @ 21:57:37

 3. octavpelin
  mart. 29, 2017 @ 02:30:00

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: