Încă o lovitură dură primită de Soros în Ungaria. Cea mai cunoscută universitate fondată de miliardarul american, la un pas de a fi ÎNCHISĂ

(AP Photo/MTI, Lajos Soos) via Active News

Tabăra premierului și-a înăsprit tonul, de la începutul anului, împotriva organizațiilor non-guvernamentale active în Ungaria, în special a celor susținute de miliardarul de origine ungară George Soros.
„Bijuteria coroanei”, așa cum este considerată cea mai prestigioasă universitate deținută de George Soros la Budapesta, ar putea fi închisă, după intrarea în vigoare unei modificări legislative a Guvernului Orban care vizează reguli noi pentru universitățile străine din Ungaria.
Central European University (CEU), care activează în Ungaria de 26 de ani, este la un pas de a-și închide porțile după o modificare legislativă introdusă de Guvernul de la Budapesta care pare să vizeze direct instituția lui Soros, anunță Bloomberg.
Actul normativ introduce reguli mai aspre în privința universităților străine din Ungaria, măsura ducând la închiderea CEU, anunț făcut chiar de conducătorii universității.
Guvernul lui Viktor Orban nu s-a sfiit să critice organizațiile patronate de Soros, acuzându-le că se opun legilor împotriva migrației dar și că încearcă să răstoarne de la putere actualul guvern.
Noua lege trimisă joi către Parlament stipulează ca universitățile străine să aibă un campus atât în Budapesta, cât și în țara de origine. CEU nu operează însă decât în Ungaria.
Afla mai mult – ACTIVE NEWS

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: