Atacul terorist din Londra – perspectiva din Israel

Atacul terorist din Londra – perspectiva din Israel

Săptămâna trecută, londonezii au fost în stare de șoc din pricina atacului terorist. În Israel, oficialii israelieni au spus că susțin Anglia. Unul dintre ei spunea că teroarea e aceeași, indiferent unde are loc, și trebuie să luptăm neobosiți împotriva ei.

Discutăm cu Julie Stahl, corespondenta CBN, despre ce s-a întâmplat în Londra și ce se petrece în Israel și în Orientul Mijlociu. Julie, acesta a fost un atac terorist oribil în inima Londrei, însă israelienii sunt obișnuiți cu astfel de atacuri în ultimii ani.

Ceea ce începe în Israel se răspândește și în alte națiuni. Amândoi eram aici în 2008, când s-a întâmplat asta și în Israel. Nu departe de aici, cineva a intrat cu buldozerul în mai multe mașini, rănind mulți oameni înainte să fie oprit. Chiar acum, în ianuarie, am avut un alt atac de acest fel, nu departe de unde locuiesc, când altcineva a intrat cu camionul într-un grup de soldați, omorând patru dintre ei.

Două arme asemănătoare ca și cele din Londra au fost folosite și aici, nu doar vehicule, ci și cuțite. E atât de simplu pentru ei. Au nevoie doar de un permis de conducere și un vehicul. Sunt la îndemâna oricui. Nici măcar nu e nevoie de un permis de conducere. Trebuie doar să pornești mașina și poți lovi oameni în orice loc. E o armă convenabilă pentru ei.

În plus față de acel atac terorist, la știri se mai vorbea și de conflictul israeliano-palestinian. Zilele trecute știu că ai fost la o conferință de presă cu Jibril Rajoub, despre care unii spun că ar putea deveni următorul președinte al Autorității Palestiniene. Ce a avut de spus ?

El cam vorbea de rău pe toată lumea. Spunea că palestinienii sunt complet inocenți și că, dacă au făcut ceva rău, au fost provocați de israelieni. Totuși, părea să-i placă de președintele Trump. Iată ce zicea el, printre altele.

Acum așteptăm. Trump însuși ne-a dat telefon și i-a spus lui Mahmoud Abbas intențiile sale, că ar vrea ca suferința să înceteze și că ne vede ca un partener strategic.
E o situație interesantă. Unii oameni sunt optimiști, dar alții spun că e același conflict care nu duce nicăieri. Ce părere ai ?

Se pare că, în acest moment, lucrurile sunt blocate. Cu toată bunăvoința pe care o are, poate că președintele Trump va reuși să facă ceva, poate nu. Cred că ambele părți au menținut viu acest proces fiindcă știu și unii și alții că nu ajung la o concluzie. Poate mă înșel, dar nu pare că se va schimba ceva prea curând.

Reclame

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: