Israelul e înconjurat de dușmani, dar e și una din cele mai fericite țări din lume

ONU a emis un raport care arată cât de fericiți sunt oamenii din lume și spun că Israelul e pe locul 11, din 155 de țări. Sună bine. E surprinzător. Doar pe locul 11 ? Suntem mult mai fericiți de atât. Cred că suntem pe primul loc.

De e credeți că Israelul e atât de fericit, cu atâția dușmani, lipsă de apă ? De ce credeți că Israelul e atât de fericit ?

Fiindcă Dumnezeu ne iubește. El îi iubește pe toți, dar ne iubește și pe noi.

Un aspect important e că israelienii nu sunt preocupați de lucruri superficiale, ci sunt preocupați de familie, de prieteni și de comunitate.

Suntem oameni optimiști. Avem o vreme minunată și niște oameni deosebiți.
De ce ? Datorită cerului senin și a Ierusalimului. Fiindcă ne ajutăm unii pe alții și renunțăm la noi în favoarea comunității și a altor oameni, pentru a-i ajuta. Avem și noi problemele noastre, însă avem o perspectivă asupra vieții și a ceea ce e cu adevărat important.

Am reușit să facem multe lucruri de când țara noastră a luat ființă, în 1948. E destul de rar ca o țară să realizeze așa ceva după aproape 70 de ani.
Credeți că Dumnezeu are vreun merit aici ?
Desigur. Eu cred în Dumnezeu. Când asculți știrile, ai impresia că aici e un loc teribil, cu toate acele lucruri pe care ONU le spune uneori despre Israel. Dar pentru că știu că majoritatea acelor lucruri sunt false, vă pot spune că Israelul e una din cele mai bune țări în care poți locui.
Tu de ce ești fericit?
Fiindcă am un loc pe care să-l numesc „acasă”. Am emigrat în urmă cu șapte ani din Anglia și niciodată n-am fost mai fericit.
America a avut un președinte, pe Abraham Lincoln, care spunea că oamenii sunt atât de fericiți pe cât aleg ei să fie. Trebuie să alegi să fii fericit. Locuiesc în Ierusalim, care e locul perfect, vremea e perfectă, atmosfera e perfectă. Am avut o pasiune, am fost profesor de matematică și totul a fost bine.
Da, suntem foarte fericiți.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: