Emil Bartos – Greseli fata de cei care trec prin suferinta

Emil Bartos – Greseli fata de cei care trec prin suferinta (2 Martie, 2017)

[Cel in suferinta} asteapta compasiune. Asteapta sa te rogi cu el. Nu-l ajuta o teologie rationala. El vrea prezenta ta acolo. Vrea sa stai langa el. De aceea, ai la indemana mai multe mijloace prin care sa-l ajuti pe cel in suferinta. Ai rugaciunea. Ai cuvantul. Poti sa-i duci un cuvant din Scriptura, sa-i citesti. Poti sa-i canti. E foarte important. Poti sa-i citesti sfaturi din partea apostolilor sau a psalmistilor. De asemenea, vedeti, noi avem biserica, ce n-a avut prietenii lui Iov, avem noi astazi. In primul rand, avem Duhul lui Dumnezeu in noi si Duhul ne ajuta in slabiciunile noastre si mijloceste pentru noi inaintea lui Dumnezeu. Romani 8:26. Ba mai mult, nu avem numai Duhul lui Dumnezeu, Il avem pe Isus Hristos ca Mare Preot care ne ajuta. Ne intelege in slabiciunile noastre. Si noi ne rugam in numele Lui, inaintea Lui, ca sa ne prezinte inaintea Tatalui din cer. Si mai avem ceva ce n-au avut ei atunci: Biserica. Ne avem unii pe altiiAvem comunitatea de crednciosi care sa vina, sa-l inconjuram pe cel in suferinta. Sa-l cercetam. Sa ne rugam cu el. Sa cantam impreuna cu el. Asta asteapta cineva in suferinta.

DOUA GRESELI MARI SA NU FACETI: Sa nu te duci la cineva in suferinta cu preconceptii pripite, cu judecati dinainte. (2) Sa nu faci presupuneri gresite despre motivul suferintei. Despre planul lui Dumnezeu cu omul acela. Tu nu-l stii. Il stie Dumnezeu. Lasa, ca Dumnezeu va avea grija sa-i spuna. Nu aplica standarde. Nu te duce sa spui aceleasi lucruri pentru fiecare. Fiecare care sufera, sufera diferit. Trebuie sa fii deschis, pregatit pentru el, sa-l respecti in suferinta lui. ESTI ACOLO SA-L AJUTI.

CE SA FACI CAND TE DUCI LA CINEVA IN SUFERINTA?  (1) Vorbeste mai putin si asculta-l mai mult. (2) Explica mai putine. Roaga-te mai mult. Si asa, vei face mai mult decat crede sau asteapta el. Asa cred ca ar trebui sa face. Evitati greselile prietenilor lui Iov pentru ca au avut o teologie incompleta. Gresita strategia. Noi, acum invatam din greselile lor ca sa facem ce trebuie astazi. Pentru aceasta trebuie intelepciune. Iti trebuie tact. Ii trebuie putere duhovniceasca.

SI VA ROG: NU FUGITI DE CEI CARE SUNT IN SUFERINTA. Nu-i evitati. Nu va gasiti altceva Cautati-i si cand ii veti gasi, chiar daca prezenta voastra este doar acolo, rugaciunile voastre, tacerea voastra, dar simpla prezenta poate ca este suficienta. Si Duhul preia toate acestea si le lucreaza. Si daca cel in suferinta vrea sa dialogheze, sa fii pregatit totdeauna. Ganditi inainte acel moment. Cereti ajutorul Domnului, lumina Domnului si veti vedea ca puteti fi o binecuvantare pentru el si nu o povara, cum au fost prietenii lui Iov. Dumnezeu sa ne ajute sa fim intelepti in toate aceste lucruri, sa invatam din greselile altora si sa avem Duhul lui Dumnezeu peste noi ca sa facem ceea ce trebuie facut.

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: