Parlamentul României: Dezbateri privind modificarea definiţiei familiei în Constituţia României (VIDEO)

Parlamentul României: Dezbateri privind modificarea definiţiei familiei în Constituţia României (27 Martie 2017)

Potrivit articolului 151 al legii fundamentale, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptata de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere. Daca prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, hotarasc cu votul a cel putin trei patrimi din numarul deputatilor si senatorilor. Revizuirea este definitiva dupa aprobarea ei prin referendum, organizat in cel mult 30 de zile de la data adoptarii proiectului sau a propunerii de revizuire.

Sustinatori:

Deputatul Florin Iordache a anuntat ca grupul PSD sustine aceasta initiativa. ”Clarificarea in Constitutie este binevenita (…) Grupul PSD, la votul final de maine, va sustine in integralitate aceasta initiativa”, a spus fostul ministru al Justitiei.

Un anunt similar a fost facut si de Ionut Simionca, din partea PMP: ”Cred ca trebuie sa ne pastram valorile crestin-ortodoxe si cred ca familia este formata dintr-un barbat si o femeie. Clar si raspicat”

Un al treilea grup care si-a anuntat sustinerea este cel al deputatilor ALDE, prin vocea lui Varujan Vosganian. ”Aceasta optiunea a noastra nu este indreptata impotriva nimanui. Faptul ca eu cred ca intr-o familie trebuie sa-i spuna unui parinte «mama», iar celuilalt «tata» face parte din educatia mea. Faptul ca eu cred ca sansa de revigorare a poporului roman sta in familia care procreeaza si care isi educa odraslele in spiritul valorilor traditionale si al nazuintelor face parte din destinul meu de roman”, a spus Vosganian.

El a afirmat ca initiativa nu reprezinta o incercare de ingradire a drepturilor nimanui de a-si duce viata asa cum doreste. ”Mesajul nostru este unul traditionalist, dar priveste catre viitorul acestei natiuni, si in acelasi timp este un mesaj de toleranta”, a mai spus deputatul ALDE.

Andrei Gheorghe. ”Ca unul care sustin familia crestina, mi se pare un moment de referinta pentru Romania. In ultima perioada, valorile identitare ale societatii in care traim sunt tot mai atacate peste tot pe glob. Familia a devenit o tinta. Relativizarea moralei are ca obiectiv relativizarea familiei (…) Nu se restrange absolut niciun drept. Este vorba doar de o clarificare a legislatiei si de intarire a ceea ce reprezinta familia in Romania”, a spus Gheorghe.

Un alt liberal cu o pozitie similara a fost Ben-Oni Ardelean. ”Ne pastram identitatea sau cedam in fata presiunilor externe, unele dintre ele mai vocale fata de altele. Trebuie sa definim cine suntem noi. Acest vot este o certificare a faptului ca avem coloana vertebrala si ca putem sa sustinem identitatea noastra dincolo de orice fel de ingerinte venite din diverse sfere”, a spus Ardelean.

SURSA  – Stirile Pro TV

Parlamentul României: Dezbateri privind modificarea definiţiei familiei în Constituţia României

Moment din ediţia din 30 martie a emisiunii Parlamentul României.

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: