Pastorul Emi Fedur si administratia Trump

Sa ne rugam ca Dumnezeu sa rezolve aceasta cauza cat mai repede….

Emanuel Fedur, pastorul bisericii Elim din Phoenix, AZ se afla in imposibilitate de-a reveni  „acasa”.

Acesta a facut o vizita in Romania iar la intoarcere serviciile de imigrare SUA i-au refuzat intrarea in SUA.

In filmuletul de mai jos pastorul anticipa ce se va intampla in America, daca un anumit candidat la presidentie va castiga alegerile.

CITESTE si – Emanuel Fedur – noul pastor al bisericii Elim din Phoenix, Arizona August 2014

Despre venirea lui Fedur in SUA, va recomand articolul de mai jos:

http://actualmm.ro/emanuel-fedur-%E2%80%93-noul-pastor-al-bisericii-elim-din-phoenix-arizona/Ziua de duminică 3 August 2014 va rămâne cu siguranță  o zi de frumoasă amintire pentru membrii  comunității penticostale de la Biserica ELIM din Phoenix, Arizona (www.elimarizona.com) . O zi importantă privind viitorul și viziunea bisericii. După o activitate de câteva luni în biserica Elim, Emanuel (Emi) Fedur a fost propus pentru ordinare ca păstor senior al bisericii. În urma Adunării Generale desfășurate în această zi, peste 90% din membrii comunității și-au exprimat dorința pentru încredințarea slujbei de păstor senior al bisericii,fratelui Fedur.

 Ce scrie presa romana despre acest caz:

Vrem sa remarcam faptul ca articolul de mai sus nu este o critica a politicii de emigrare a Statelor Unite, legi care au fost in carti de mai multa vreme. Ordinul Executiv al presedintelui Donald Trump, nu a intrat in vigoare si chiar daca era introdus nu ar fi afectat in nici un fel situatia pastorului Fedur. Serviciile de viza nu au facut nimic altceva decat sa impuna legea.

49 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  apr. 02, 2017 @ 13:09:51

  A republicat asta pe Pastor Ciprian Barsan .

 2. Claudiu
  apr. 02, 2017 @ 13:15:22

  Nu înțeleg de ce il luam noi la întrebări pe Trump pentru ce face in America. USA este a americanilor in primul rând, nu a imigranților. Chiar daca porți titulatura de pastor nu ai nici un drept sa acuzi un candidat la președinția Americi cand tu ești un imigrant fără cetățenie americană. Daca tot vorbește pastorul Fedur de frica, de ce nu păstorește intr-o țara predominant musulmană, sa ne arate ce înseamnă curajul. Si daca interesează pe cineva acest lucru, Trump este obligat sa ofere protecție cetățenilor americani, este obligat pe cetățeni americani sa-i favorizeze. Sa înțeleagă si pastorul Fedur ca Imigrația este un privilegiu si nu un drept. In rest, doresc ca Dumnezeu sa binecuvinteze Romania, Dumnezeu sa binecuvinteze tot pământul.

  • rodi
   apr. 02, 2017 @ 14:23:39

   Se intelege asta si nu stim inca toate detaliile, dar s-ar putea ca ordinul nou al imigratiei sa-l fii oprit pe pastor…

  • moreconnection
   apr. 02, 2017 @ 16:05:38

   Felicitari pt opinie si raspunsul corect.

  • Bravo
   apr. 02, 2017 @ 21:41:17

   Asa este
   Multi Cred ca este un drept.

  • A Z
   apr. 03, 2017 @ 00:51:29

   Toți americanii sunt emigranți… dreptul la opinie îl are și cel mic și cel mare oricum nu din cauza lui Trump I s-a întâmplat asta.

  • Solomon ilie
   apr. 03, 2017 @ 01:58:01

   Corect sa se duca in Iran Irak daca vrea sa vina in Rominia nu sa faca propaganda ca el ii placea de Clintan acuma sa se roge poate nu esre voia lui Dumnezeu sa se mai duca acolo sunt multi pastorasi si in Rominia care slujeste intereselor decit lui Dumnezeu .

   • rodi
    apr. 04, 2017 @ 00:09:22

    faptul ca a critica o polita a candidatului Trump, ca era simplu candidat atunci, nu inseamna ca ‘ii place de doamna Clinton’.

 3. dininimapentrutine
  apr. 02, 2017 @ 13:57:02

  Dumnezeu sa lucreze la acesta delicata cauza!

 4. mike
  apr. 02, 2017 @ 14:46:55

  De cele mai multe ori, noi ne taieam singuri crenguta de sub talpi Asa ca sa nu mai dam vina pe altii – America ca de altfel toate tarile au legi si fiecare e dator sa le respecte . Sunt cai legale pe care le putem folosi – Slalomurile sunt pedepsite – Cazul acesta daca era in Romania omul-era excortat la avion, daca era prins fara documente legale – America e foarte generoasa – sa nu o denigram.fara rost . God bless America .

 5. Anthony Ianosel, L.C.
  apr. 02, 2017 @ 16:00:06

  It appears that pastor Fedur did not have an opportunity to file an application of „change of status” with the respective federal authorities. His attorney should get this process going fast, and obtain an administrative judge’s order tom allow for him a „change of status”, namely, from visitor to a permanent resident or other classification that is available to all immigrants from Eastern Europe. The pastor’s religious education sure can qualify him as a „teacher” to his community in AZ.

 6. moreconnection
  apr. 02, 2017 @ 16:13:32

  Care este motivul respingerii reintrarii acestui pastor? Era in regula cu toate actele? A avut aprobare definitiva? Daca nu : chiar el incalca legea? Ce sa mai asteptam de la altii? Scrie undeva ca trebuie facut discriminare pentru faptul ca e pastor? Unde ar fi adevarul si dreptatea.
  Un articol trebuie sa cuprinda adevarul intreg, nu viziunea sau nemultumirea cuiva.

 7. moreconnection
  apr. 02, 2017 @ 16:16:57

  Sa nu mai dea pastorul nici o predictie cu ce se va intimpla in SUA. Legea e pentru toti si sa inteleaga ca Dumnezeu il vrea „acasa” in Romania.

 8. Daniel E.
  apr. 02, 2017 @ 17:25:28

  Fratele Herlo, corist la biserica Elim, Arizona, ne indeamna sa ne rugam pentru acest caz, intr-adevar delicat.

 9. Tiberiu
  apr. 02, 2017 @ 18:37:33

  Atat in cazul lui Emanuel Fedur cat si in cazul lui Adrian Olariu s-a mers pe adevar. Cand autoritatile americane de imigrari l-au intrebat pe Andy Olariu despre mobila si lucrurile personale pe care le avea in truck, cand s-a mutat in Arizona, el le-a spus ADEVARUL gol-golut, ca sunt lucrurile lui si se muta in Arizona, nu i-a mintit sa le spuna ca „sunt obiecte pentru donatie”, cum ar fi spus unul fara frica de Dumnezeu. De asemenea, biserica Ekklesia am inteles ca a fost foarte transparenta cu Immigration Services si le-a spus exact ce salar ii da pastorului Andy Olariu si ca ii plateste chiria la casa si alte cheltuieli. Nu au umblat cu ascunzisuri. Atata timp cat se lucreaza cu cartile pe fata, Immigration-ul nu are ce sa obiecteze. Sunt convins ca fratele Fedur va reusi pana la urma sa demonstreze eroarea ambasadei americane din Bucharest si va reveni in sanul bisericii. Altfel, biserica Elim va trebui sa intre in saptamani, luni, poate chiar si ani de mijlocire pentru ca pastorul Emy Fedur sa revina in slujba.

  • Bravo
   apr. 02, 2017 @ 22:06:21

   Lol. Dar ce e criza de pastori?
   Poate e voia Domnului sa stea in RO

  • Catalin
   apr. 03, 2017 @ 03:31:43

   Ok hai sa mergem pe adevar: d-l Fedur a vorbit impotriva autoritatilor, a numit „nebunie” modul in care lucreaza ele si a prezis ca vor face din ce in ce mai rau.
   Vad ca toata lumea se roaga sa dispara efectele problemei, nu problema in sine care le-a cauzat. Suntem straini si calatori in lumea asta, hai sa traim corespunzator.

 10. paradis137
  apr. 02, 2017 @ 19:20:24

  Ca poti reintra in America sint 3 posibilitati:
  1.Esti cetatean American si ai pasaport American.
  2.Ai green card si pasaport din tara de origine si sa reintri in maximum 364 zile alfel pierzi si green card-ul si nici nu mai reintri.
  3.Daca nu ai green card dar ai actele depuse pentru imigrare pe baza unei cereri ei daca vor iti pot aproba o hartie cu poza ta pentru care platesti $ 100 si ceva de dolari sau mai mult, pe care sa o prezinti la reintrare in America. Calatoresti tot cu pasaport din tara de origine. Daca depasesti termenul aprobat de imigrari nu mai reintri si ti respinge si cererea de imigrare.
  El in care categorie e si daca nu cumva a depasit termenul reintoarcerii sau o fi pierdut hartia cu aprobarea reintoarcerii?

  Daca se incadreaza in Legea Imigrarii cred ca se rezolva daca nu, nu stiu daca va mai reintra pentru ca e foarte strict nu numai de acuma ci asa a fost si inainte de Trump.
  Altii intra si au intrat ilegal cu milioanele prin Mexic si lucreaza ilegal inclusiv la companii pe riscul lor si al companiei care ii platesc mai putin decat pe in American. Asta e viata. DOMNUL sa se indure de ei!

 11. victor802006
  apr. 02, 2017 @ 23:35:42

  Care e problema cu el, nu are actele necesare? Iar dacă nu le are,de ce nu le are? America e pentru americani, nu pentru el, iar datoria lui Trump este că facă să fie bine pentru americani, nu pentru el. S-a dus undeva unde îi este mai bine ca pastor decât în România, iar asta nu e ceva de cinsite. De cinste ar fi dacă s-ar duce într-o țară unde i-ar fi mai rău decât în țară. De exemplu să meargă să lucreze printre refugiații musulmani din Siria, Irak sau Turcia, dacă îi iubește cu adevărat.

 12. Ioan Burca
  apr. 03, 2017 @ 04:36:26

  Schimbarea statutului cred ca se putea face daca el era in America, dar aici e vorba de a iesi afara din America si a reintra. Legea Imigrarii e veche, nu de acuma din timpul lui Trump, tot asa a fost si acum 30 de ani!

  Ambasadele Americane, congresmenii, senatorii, si judecatorii, (cred eu) NU au autoritate peste Serviciul de Imigrari. Pot interveni, da telefoane, petitii, etc., dar Imigrarile hotarasc, functie de Legea Imigrarii. Nu merge cu …cunostinte, sau cu altceva, pentru ca cine calca legea imigrarii isi risca serviciul si probabil si…libertatea!

  Singurul care are autoritate sa intervina e Presedintele, ca si in cazul gratierilor.

  Trebuie vazut care e situatia exacta si ce zice legea. Pentru asta trebuie vorbit cu un avocat de Imigrari care cunoaste Legea Imigrarii. Daca nu are avocat, spuneti-i ca e un roman in zona Atlanta pe nume Potra, pe care nu-l cunosc personal, dar sper ca prin intermediari i-as putea face legatura cu el. DOAMNE, ajuta!

  P.S.: Nu stiu care-i chemarea lui, daca DOMNUL il vrea in America, Romania, la musulmani, etc., problema asta fiind intre el si DUMNEZEU, si sper ca si-a clarificat-o inainte de a merge in America.

 13. Miron
  apr. 03, 2017 @ 08:05:31

  Tema de meditatie: Fapte 16:6-10 Fiindca au fost opriti de de Duhul Sfant sa vesteasca Cuvantul in „SUA” …. am inteles ca Domnul ne cheama sa vestim Evanghelia in „Asia”

 14. George Sarcadi Sacramento CA.
  apr. 03, 2017 @ 14:24:49

  ACUM SA VEDEM REACTIA BISERICI AMERICANE CHURCH OF GOD.. INTERVINE IN AJUTORUL LUI EMIL ? CA BANI LA ROMANINI II IA CU JAPCA.

  • rodi
   apr. 04, 2017 @ 00:06:57

   Stiti ca biserica e afiliata cu Church of God? Bisericile Church of God sau Assemblies of God isi asuma numele in numele oficial al bisericii, ceea ce nu este cazul bisericii Elim.

 15. eliodora
  apr. 03, 2017 @ 15:00:16

  Probabil a vorbit ca si in Romania; ca la noi pot vorbi orice . 🙂 In SUA, fiind, si roman..dar si pastor..trebuie sa ai multa intelepciune si Slava Domului ca ELne da, daca cerem cu credinta; se prea poate ca Insasi Domnul sa l fi retinut acasa.

 16. dininimapentrutine
  apr. 04, 2017 @ 01:25:48

  Aleluia!

 17. elenamarinalexe
  apr. 04, 2017 @ 04:53:58

  Poate că Dumnezeu îl vrea aici în România, unde secerișul e mare….

 18. Dan
  apr. 04, 2017 @ 12:50:37

  Nu cunosc situatia pastorului deloc si nici nu am nici un drept sa ma amestec dar daca are acte legale in America sa lucre ,nu e nici o problema; va intra in SUA. Dar daca e cu viza de visitator si nu are statut legal in SUA atunci pe drept nu poate intra. Pastorii nu sint exceptie cind e vorba de a respecta legile, ba dinpotriva ei trebuie sa incurajeze membrii bisericii pt. a face aceasta. Familia mea a stat la rind mai bine de 10 ani ca sa vina legal. Nu cred ca nu poate intra in SUA pentru ca a predicat impotriva preseditelui Trump, e pur si simplu chestia daca esti legal sau nu.
  Nu e timpul sa judecam sau sa adaugam comentarii negative, se pare ca acest pastor e educat si stie ce face. Fratilor, daca putem face bine, hai sa-l facem ca rau poate sa faca oricine.

 19. Simo
  apr. 05, 2017 @ 10:30:42

  Eu iubesc blogul dvs . Il simt va si cum ar fi al nostru .
  Ma doare insa ca ne place sa ne numim cu multa usurinta copii ai Domnului dar ne purtam fara intelepciune – si acum in primul rand imi vorbesc mie .
  Am citit comentariile si ma intrebam daca stie cineva cati ani de misiune a facut acest pastor si cu cate riscuri ..
  L – am auzit predicand de 3 ori si am ascultat cateva predici de pe you tube , asadar , nu am niciun motiv sa sar si nici nu fac asta .
  Domnul e cu judecata iar pe noi ne indeamna la dragoste , neconditionata dragoste .
  Haideti sa ne bucuram de bine si sa ne intristam la rau , haideti sa ne rugam ca Domnul sa lucreze si la aceasta cauza . Amin .

 20. Robert
  apr. 06, 2017 @ 14:37:58

  Cred ca fratele Paul Dan din San Diego l-a interpretat gresit pe Fedur:

  https://ioan8.wordpress.com/2017/04/06/lectie-poloneza-pastore-emi-fedur-ai-gresit-adresa-trebuia-sa-aterizezi-undeva-in-orientul-apropiat/

  Lui Emi Fedur chiar nu-I pasa daca mai vine sau nu. El nu s-a dat niciodata in vant dupa America. El a venit aici sa slujeasca si nu a acceptat slujba cand voturile sale au fost sub 70%. Emi a spus clar: „daca statutul vostru spune ca un pastor trebuie sa intruneasca 70% din voturi pentru a fi confirmat, atunci ori repetam alegerile pana iau 70% ori nu voi fi pastorul vostru”. Omul a fost tare pe pozitie de la inceput. Si inca mai este!

 21. Manuela 🇺🇸
  apr. 08, 2017 @ 09:16:32

  tot e fals…ascultati de la 1:24
  o predica deosebita! se merita ascultata/vizionata!

  Joi , 06 Aprilie 2017
  Emi Fedur din Luca 9:51-56

  http://www.elim.ro/media/

 22. eu
  apr. 09, 2017 @ 05:28:35

  Fratele Fedur a predicat joi seara,6 aprilie in Elim Timisoara si a desmintit total aceste minciuni spunand ca nu a fost impiedicat sa reintre in SUA si ca inca nici macar nu a plecat din Romania spre SUA…FIIND INCA IN VACANTA…SE POATE VERIFICA

 23. Bogdan
  apr. 10, 2017 @ 13:24:03

  Stati putin asa. Fratele Emi Fedur a spus ca nu a plecat inca din Romania, nu spune ca nu a fost la ambasada. Dimpotriva, la un punct oarecare in predica mentioneaza „cei care au incercat sa-mi faca rau, care au dat telefoane pe la ambasada sunt oameni carora le merge bine. Sa nu te astepti ca Dumnezeu sa-ti pedepseasca dusmanii…”. Deci nu putem spune ca totul e o minciuna. Singurul neadevar este ca nu a fost blocat in aeroport iar chestiunea cu predica impotriva lui Trump este o speculatie. Ziarele fac rating pe speculatii. In acest caz au prezentat cazul Fedur (destul de corect, in afara de chestia cu blocajul in aeroport) iar apoi au afisat un filmulet

 24. Bogdan
  apr. 10, 2017 @ 13:37:42

  Emi Fedur a facut referire la Trump intr-o predica (acel filmulet). Desigur ca Trump nu stie de el dar nici nu s-a gandit nimeni la asa ceva. Romanii, care au trait atatia ani in comunism, credeau ca sistemul american tinde tot mai mult inspre comunism (cum se intampla cu alte tari din vestul Europei). Deci intr-o tara cu tendinte comuniste un predicator poate fi taxat (de catre oamenii sistemului, nu neaparat de presedinte) daca se pronunta impotriva „conducatorului suprem”. In SUA se stie ca nu e cazul. Oricine se pronunta impotriva presedintelui aici, si multi o fac la scara larga (nu la o biserica de alta etnie) si nu inregistreaza repercursiuni. Emi a locuit cativa ani in SUA. In biserica Elim s-a anuntat ca „a fost amanat”, nu refuzat. Ei bine, dupa ce ai locuit atatia ani in SUA, ei deja te au in sistem, nu au nevoie de prea multe verificari. Faptul ca a fost „amanat” e un indiciu ca au existat unele neconcordante. Plus, faptul ca fr Emi mentioneaza in predica despre „cei care au dat telefoane pe la ambasada, sa-mi faca rau..”. Domnul sa lucreze si la aceasta cauza si voia Lui sa se faca!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: