Mărturia din grădină – Lazar Gog

În locul unde fusese răstignit Isus, era o grădină; şi în grădină era un mormânt nou, în care nu mai fusese pus nimeni.Ioan 19:41

Este foarte interesant faptul ca mantuirea noastra este legata de istoria a trei gradini speciale. Si prima gradina de unde mantuirea noastra porneste este Gradina Edenului. In gradina Edenului avem acest mesaj: Este gradina cu promisiune pentru un Mantuitor. Geneza 3:15 – Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcâiul.” Este acolo, in gradina Edenului, unde omul a pacatuit. Este acolo, in gradina Edenului, unde omul a ascultat de soapta diavolului. Unde s-a lasat ispitit. Este acolo, in gradina Edenului, unde omul a intors spatele lui Dumnezeu, calcandu-i porunca si hotarandu-se sa nu asculte. In acea gradina avem prima promisiune legata de un Mantuitor, cand Domnul Dumnezeu a spus: Vrajmasie voi pune intre tine (diavolul) si samanta ta si femeie si samanta ei. Adica, Dumnezeu ne-a facut o promisiune mare. Ca, prin om, prin care a venit pacatul in lume, in particular prin femeie, prin ceea ce este procesul nasterii de fii, prin acest proces, in lumea noastra sa se nasca intr-o zi  o fiinta omeneasca deosebite de toate fiintele omenesti de pana atunci si de atunci incoace.

Si intr-adevar, nimeni nu s-a nascut ca Domnul nostru Isus Hristos din aceasta fagaduinta, din gradina Edenului. Nimeni n-a trait cum a trait Domnul nostru Isus Hristos. Nimeni n-a putut sa ia asupra lui sau asupra ei pacatele omenirii asa cum a facut-o Domnul nostru Isus Hristos. Este singurul. Deseori intre noi se intampla urmatorul lucru: cineva face o fapta care nu este in conformitate cu Cuvantul Domnului sau se imbraca mai ciudat, mai provocativ, mai ispititor. Si daca abordezi aceasta persoana: de ce ai facut fapta aceasta? Sau de ce te-ai imbracat asa si ai venit asa la biserica? Raspunsul este acesta: Pai, si cutare a facut asa. Eu, de ce sa nu fac? Si cutare s-a imbracat sau se imbraca asa. Eu, de ce sa nu ma imbrac? Raspunsul este simplu. Argumentul este un argument de oameni neintelepti, dar raspunsul este simplu: Nu cutare a murit pentru tine. Sau nu cutare care s-a imbracat nu stiu cum, si-a dat viata pentru tine si a purtat pacatul tau. Pentru tine si pentru mine a murit Isus Hristos. De aceea. nu ne trebuiesc argumente ca sa facem rau, referindu-ne la semenii nostri. Este in firea noastra argumentul pentru a face rau. Daca vrem sa ne uitam la cineva, Cuvantul Domnului spune: Atintiti-va privirile asupra autorului  si desavarsitorului credintei voastre care este Isus Hristos. 

Gradina Edenului este gradina promisiunii unui Mantuitor. Acolo a inceput istoria mantuirii tale si istoria mantuirii mele. Samanta femeii, Isus Hristos, s-a nascut. Isus Hristos, cum spuneam, a trait fara de pacat. Si apoi, cand a fost pus pe cruce, El s-a facut pacat in locul nostru. A luat asupra Lui pacatele noastre pentru ca altfel, nu putea sa moara. Stiind ca plata pacatului este moartea, El n-a fost pacat, in El nu s-a gasit pacat, cum putea sa moara cel nemuritor? Si ca sa poata sa moara, omul Isus Hristos a trebuit sa ia pacatul meu si pacatul tau asupra Lui. Sa-l poarte pe lemnul crucii, sa moara, sa fie ingropat si a treia zi sa invieze glorios din morti. Glorie Lui.

Deci, prima marturie este gradina promisiunii unui Mantuitor. Este gradina Edenului. Apoi, este o a doua gradina. Este gradina Ghetimani. Daca Edenul este gradina promisiunii, Ghetimani este gradina pasiunii Mantuitorului. Acolo, in Ghetimani, Isus a pus pasiune pentru tine si pentru mine, pentru sufletul tau si pentru sufletul meu. Si a pus o pasiune atat de adanca, incat a acceptat sa nu se mai faca voia Lui. Ce a spus? Nu cum voiesc eu, ci cum voiesti tu. O pasiune atat de mare, incat atunci cand s-a rugat, transpiratia lui s-a transformat in picaturi de sange. No, aceasta este intensitate. Aceasta este pasiune pentru sufletele oamenilor. Prin urmare, uitati-va la aceasta gradina.

Este gradina pasiunii Mantuitorului. Este o gradina de unde putem sa invatam si noi. Cand facem un lucru, sa-l facem cu daruire. Sa-l facem cu pasiune. Nu fa, de exemplu, hai sa va dau un exemplu practic: urmeaza sa facem colecta aceasta pentru misiuni. Sa nu cumva sa treci pe acolo, prin fata cosului si sa spui: hai sa mai pun odat, ca sa nu zica cineva ca n-am pus. Nu cumva sa faci pacatul acesta pentru ca s-ar putea sa se manie Dumnezeu pe tine si sa se judece cu tine tocmai acolo. Asta nu ti-o spun ca sa te speriu, ti-o spun ca sa te trezesc. Cand faci ceva, fa cu pasiune. Daca-i dai cuiva un blid de mancare, da-l cu daruire. Daca i-ai dat cuiva $5 si i-ai zis: du-te si manaca in hamburger, fa-l cu bucurie. Fa-l ca pentru Domnul si fii bucuros ca ai putut face lucrul acesta. Pentru ca daca nu-l poti face, trebuie sa vina cineva ca si cum se duc misionarii sa cumpere orez de undeva ca sa-ti dea un pumn de orez ca sa mananci. Nu este mai bine sa faci tu lucrul acesta? Isus Hristos a spus un mare adevar: Este mai ferice sa dai, decat sa astepti ca cineva sa-si faca mila de tine. Sa intinda o mana.

Ghetimani, gradina pasiunii Mantuitorului. Si pasiunea Lui a mers pana acolo, incat a acceptat sa moara. De aceea, a ramas marcata istoria lumii  cu aceste cuvinte ale Mantuitorului: Nu cum voiesc Eu, ci cum voiesti Tu. Pentru ca, dupa firea noastra pamanteasca, am vrea jumatati de masura cand e vorba sa facem lucrul Domnului sau sa facem ceva pentru altii. Dar daca punem pasiune din noi, din Duhul Lui cel Sfant, atunci daruirea noastra trebuie sa fie asa cum zice ap. Pavel: Orice faceti, cu cuvantul sau cu fapta, sa faceti ca pentru Domnul. Dumnezeu sa ne binecuvanteze.

Apoi, este a treia gradina care are o marturie speciala. Este gradina mormantului de care am citit in dimineata aceasta. In locul unde fusese rastignit Isus era o gradina. Si in gradina era un mormant nou in care nu mai fusese pus nimeni. Edenul este gradina promisiunii unui Mantuitor. Ghetimani este gradina pasiunii Mantuitorului. Gradina Mormantului este gradina puterii Mantuitorului. Iata, o marturie extraordinara. De obicei, cand te duci in cimitir, te duci in locul de unde te intorci resemnat. Daca cineva drag din familie a murit, este ultimul loc aici pe pamant, unde te duci si de acolo nu te mai intorci cu cel drag. L-ai pus in pamant. L-ai pus in mormant. Mantuitorul nostru Isus Hristos a fost pus intr-un mormant- Intr-un mormant nou, intr-o gradina. Dar, glorie Domnului, ca Mantuitorul nostru n-a putut sa fie tinut intr-un mormant.

Este marturia puterii. Este gradina puterii pentru ca Cel ce a fost pus in mormant a fost Creatorul pamantului. Nu putea pamantul sa-L tina pe Isus Hristos. Nu putea moartea sa-L tina pe Isus Hristos. In revarsatul zorilor din a treia zi, pamantul a inceput sa se cutremure pentru ca macar ca este inanimat. Nu se misca si nu simte, si pamantul a simtit ca ceva nu-i la loc. Nu se poate ca Cel care m-a creat sa stea inlauntrul meu, cand eu am iesit din cuvantul Lui. Nu se poate. Si pamantul s-a cutremurat. S-a scuturat. Piatra de pe mormant s-a rasturnat. Si Domnul nostru Isus Hristos a demonstrat exact ceea ce spunea: Am putere sa-mi dau viata si am putere sa o iau iarasi. Nimeni nu mi-o ia cu sila.. O dau Eu de buna voie. A venit momentul cand cel mort s-a trezit din somnul mortii si a zis: Puterea pe care o am, intra din nou in mine.

Si puterea aceasta a zguduit pamantul. Puterea aceasta a facut sa se rastoarne piatra si puterea aceasta a facut sa vorbeasca lumii. Caci Dumnezeul pe care noi Il slujim este Dumnezeul pe care nu-L sperie moartea. Nu-l sperie puterea politica. Nu-l sperie puterea militara. Nu-L sperie neputinta. Nu-l sperie nimic pentru ca este in controlul tuturor lucrurilor. Un cuvant spune si toata ostirea cerului si a pamantului cade in lesin. Un cuvant spune si pamantul acesta  fuge si se face sul ca o zdreanta- spune Cuvantul lui Dumnezeu si nu mai exista. Un cuvant spune Mantuitorul si este un pamantnou si un cer nou. Este puterea lui Isus Hristos. Este puterea invierii. Este puterea din aceasta gradina binecuvantata unde a fost pus Domnul vietii. Unde a fost pus Mantuitorul tau si Mantuitorul meu. Domnul are o marturie pentru salvarea ta in gradina. Are o marturie pentru salvarea ta si a mea inca de la inceputul istoriei omenirii.

De acolo din Eden este gradina promisiunii ca un Mantuitor va veni si Isus a venit. In Ghetimani, gradina pasiunii, gradina suferintei. Gradina biruintei eului: nu cum voiesc Eu, ci cum voiesti Tu. Este gradina acceptarii voii lui Dumnezeu in viata, fara murmur. Nu este simplu, dar este binecuvantat. Si apoi este gradina mormantului unde s-a dovedit odata pentru totdeauna  ca nici moartea nu are autoritate asupra Domnului nostru Isus Hristos. De aceea, despre Isus Hristos, ap. Pavel va spune: dovedit cu putere ca este Fiul lui Dumnezeu prin invierea din morti. Aceasta a dovedit Dumnezeirea Lui. A dovedit faptul ca este Fiul lui Dumnezeu. „Va fac cunoscut,” spunea ap. Pavel, „Evanghelia lui Dumnezeu, trupul. Iar in ce priveste duhul sfinteniei, dovedit cu putere ca este Fiul lui Dumnezeu prin invierea mortilor, adica pe Isus Hristos, Domnul nostru.” Glorie Lui.

Marturia unei gradini. Pune la inima cuvintele acestea si gandeste-te ca astazi, in locul acesta, unde se vesteste Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos, El a facut pentru noi o gradina binecuvantata. In gradina aceasta a plantat cuvantul credintei astazi. A pus samanata credintei. Si in gradina aceasta, care este biserica Sa, Dumnezeu vrea sa-ti dea din puterea invierii lui Isus Hristos si vrea sa puna in tine si in tine din pasiunea slujirii Domnului nostru Isus Hristos. De asemenea, in aceasta gradina, biserica vrea sa-ti aduca aminte si tie si mie fagaduintele Lui care au originat din Eden, caci toate fagaduintele Lui sunt drepte. Ne-a promis Domnul ca ne poarta de grija? Ne poarta de grija. Ne-a promis Domnul ca este cu noi in fiecare zi pana la sfarsitul veacului? Este cu noi. Este cu tine. De aceea, si noi vrem sa fim cu El.

Inchei cu aceste cuvinte care se vorbesc in istorie  despre probabil cel mai mare presedinte American care a trait pana la ora aceasta, Abraham Lincoln. Dupa ce a fost numit a doua oara presedinte, istoria spune ca un grup de 300 de pastori s-au dus la Abraham Lincoln si i-au spus asa: Domnule presedinte, vrem sa va asiguram ca Dumnezeu este cu noi, cu tara aceasta. Si istoria spune ca Abraham Lincoln nu a reactionat dupa felul in care s-au asteptat pastorii. Si au spus din nou: „Domnule presedinte, vreau sa va spunem ca Dumnezeu este cu noi.” La care, Abraham Lincoln a spus: „Eu, asta o stiu. Intrebarea mea este daca noi suntem cu El.” El este cu noi. Oare suntem noi cu El? Vrem sa fim si noi cu El. Si vrem sa simtim cu inima lui Dumnezeu.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: