Iuga Viorel – Dacă doreşti să fii mai realist, mai mulţumit şi mai încrezător în Dumnezeu, verifică…..

Trăim într-o generaţie marcată profund de materialism şi mulţi creştini sunt influenţaţi de gândirea semenilor. Pentru a elimina goana după aur, frustrările, nemulţumirile şi alte aspecte nebiblice şi păguboase trupului, sufletului şi relaţiilor, m-am gândit să împărtăşesc cu voi câteva întrebări. Răspunzând la ele cu sinceritate şi onestitate, cred că vom putea schimba fie situaţia materială pe care o avem, fie duhul cu care ne trăim vremelnicia. Dacă aveţi sugestii, comentarii etc., le aştept pe adresa de email: viugaoriunde@yahoo.com

Dacă doreşti să fii mai realist, mai mulţumit şi mai încrezător în Dumnezeu, verifică-ţi:
1. Identitatea. Eşti copilul Domnului? Dacă da, atunci fii sigur că El poartă grijă copiilor Săi la timp şi cum trebuie!
2. Chemarea. Eşti sigur că Domnul te-a trimis la slujba pe care o ai în prezent? Dacă da, fii sigur că El nu te va lăsa de ruşine şi nici în nevoi care nu sunt prinse în planul Său.
3. Atitudinea. Eşti un copil ascultător? Eşti în locul în care te doreşte Domnul? Dacă da, fii liniştit că Domnul îţi va purta de grijă. Dacă nu eşti în „ogorul” unde te vrea El, să nu te miri că este diferit de cum ai dori. „Corbii” nu vin unde eşti tu, ci unde îi trimite Domnul. Nu „văduva” te caută, ci tu o cauţi şi doar în casa ei te hrăneşte Domnul.
4. Pretenţiile. Ce nivel de trai îţi doreşti? Cel stabilit de Domnul, de tine, de soţie, de societate sau de cine? Suntem nemulţumiţi că nu avem ce mânca şi ce îmbrăca? Nu avem strictul necesar sau nu avem luxul pe care ni-l dorim? Ce înseamnă „strictul necesar” sau „destul” pentru tine? Vrei nivelul semenilor şi al fraţilor din locul în care vieţuieşti, vrei nivelul oamenilor de afaceri, vrei nivelul altor creştini sau accepţi cu bucurie nivelul financiar şi material decis de Domnul?
5. Anotimpul. Domnul, care ne iubeşte, ne trece prin diferite etape. Eşti sigur că etapa aceasta nu este una din cele „secetoase”? Şi dacă Domnul vrea să te treacă acum prin „pustiu”, de ce vrei să trăieşti ca şi cum ai locui deja în „Canaan”?
6. Zeciuiala. Îi dai Domnului partea Lui? Dacă da, Domnul te va binecuvânta. Dacă Îl furi, în ce bază aştepţi să te binecuvânteze?
7. Dărnicia. Simţi cu cei mai necăjiţi decât tine? Participi cu ceva la ridicarea lor? Îl „împrumuţi” pe Dumnezeu? Dacă da, fii lininştit că Domnul nu îţi va rămâne dator. Dacă nu, singura şansă este pocăinţa.
8. Locul. Unde te afli în comparaţie cu fraţii de credinţă din adunare? Eşti în jumătatea mai săracă sau în jumătatea care stă mai bine financiar? Eşti acolo pentru că nu poţi munci mai mult sau pentru că nu vrei să munceşti mai mult? Ai argumente solide şi biblice să îţi doreşti să fii în grupa celor bogaţi din biserică?
9. Capacitatea. Crezi că avem capacitate diferită de administrare a lucrurilor pământeşti? Crezi că Domnul ne oferă doar cât putem administra corect? Dacă Domnul ştie că poţi administra bine puţin, de ce să îţi dăruie mai mult? Rodirea „ţarinii” fără rodirea minţii este dezastru. Ce îţi spune trecutul? Eşti un administrator bun? Dar ceilalţi din familie? Aveţi un loc unde vă notaţi cheltuielile? Aţi identificat domenii de unde aţi putea tăia?
10. Cheltuielile. Pe ce cheltuiţi banii? Pe mofturi sau pe lucrurile absolut necesare? Cheltuiţi pe lucruri fără de care se poate trăi bine şi frumos sau pe lucruri promovate de alţii? Eu ştiu că se pot cheltui bani mulţi pe lucruri ce nu sunt de neaparată trebuinţă. Unii risipesc bani mulţi pe aparatură scumpă (telefoane, laptopuri, camere foto, tablete etc.) Alţii investesc prea mult în jucării, haine de copii, haine, încălţăminte, mâncare semipregătită, vacanţe etc. Sunt mulţi creştini care pretind a fi modeşti, dar au maşini scumpe, case mari şi luxoase… Oare am putea cere mai multă înţelepciune în administrarea finanţelor?
11. Mulţumirea. Ştii să fii mulţumit în starea în care te găseşti momentan? Dacă nu eşti mulţumit acum, ai şansa să nu fii mulţumit şi mâine. Cât venit lunar ai? Ce venit aveţi ca familie? Ce-ţi lipseşte de fapt? Ai luat în calcul şi ce ai primit în plus pe lângă salariu?
12. Încrederea. Te încrezi în Dumnezeu sau nu? Cum se vede încrederea în circumstanţele prezente? Îi mulţumeşti Domnului pentru ce ai? Îi ceri mai mult? Te-ai întrebat de ce nu te ascultă? Nu cumva la finalul rugăciunii ai cerut cu sinceritate să se facă voia Sa?
13. Transparenţa. Ce viaţă pozezi? Ce văd oamenii în atitudinea ta, în maşina ta, hainele tale, telefonul, calculatorul şi alte lucruri? Arăţi oamenilor situaţia reală sau una prefăcută? Dar ceilalţi membri ai familiei? Ştiu că sunt bogaţi care pozează ca săraci şi sunt săraci care pozează ca bogaţi.
14. Transpiraţia. Vrei să câştigi bani mulţi cu investiţii minime sau eşti gata să munceşti pentru ei? Te-ai gândit şi la o altă posibilitate de a câştiga bani?

Iuga Viorel

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: