MOBILIZARE generală în Egipt după ce 44 de creștini au fost uciși, de Duminica Floriilor. Israelul cere cetățenilor săi să părăsească „imediat” Sinaiul (VIDEO)

Cel puțin 44 de oameni au fost uciși, de Duminica Floriilor, la Tanta și Alexandria, într-un dublu atentat revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI). Creştinii copţi, care au suferit atacuri repetate din partea jihadiştilor, spun că se simt amandonaţi şi discriminaţi de autorităţi într-o ţară majoritar musulmană. Dar, în ciuda temerilor, creştinii din Tanta spun că sunt hotărâţi să-şi apere credinţa. „Suntem creştini şi vom rămâne creştini”, a afirmat o femeie, pe un ton hotărât.

Președintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sissi, a ordonat duminică armatei să protejeze obiectivele vitale din toate regiunile țării, după atentatele contra a două biserici copte din nordul Egiptului care au făcut cel puțin 43 de morți, transmite EFE, citată de Agerpres.

Conform mai multor mijloace media oficiale, al-Sissi a dispus ca forțele speciale ale armatei egiptene să se deplaseze imediat la obiective vitale din țară, pentru a ajuta la protecția acestora forțele ministerului de Interne.

Armata egipteană a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un video în care se pot vedea blindate și alte vehicule militare pe autostrăzi și drumurile țării, la puțin timp după cele două atacuri.

Afla mai mult (+ video) aici –  B1.ro

Citeste si:

Mărturii ale creştinilor care au supravieţuit atentatelor din Egipt – Creştinii copţi, care au suferit atacuri repetate din partea jihadiştilor, spun că se simt amandonaţi şi discriminaţi de autorităţi într-o ţară majoritar musulmană. Dar, în ciuda temerilor, creştinii din Tanta spun că sunt hotărâţi să-şi apere credinţa. „Suntem creştini şi vom rămâne creştini”, a afirmat o femeie, pe un ton hotărât.

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 11, 2017 @ 02:31:50

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: