Președintele SUA sistează finanțarea agenției ONU pentru populație, din cauza susținerii avorturilor forțate în China

O veche preocupare a cercurilor politice conservatoare americane legată de sprijinul pe care Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) îl acordă programelor de control al populației din China l-a determinat pe președintele SUA Donald Trump să îl anunțe, via Departamentul de Stat, pe liderul Comitetului Senatului pentru Relații Externe, Bob Corker, că finanțarea acordată de bugetul federal american UNFPA se va încheia.

În scrisoarea remisă la începutul săptămânii curente, guvernul arată că finanțarea va fi sistată pentru că UNFPA „sprijină sau participă în management-ul unui program de avorturi forțate sau sterilizare involuntară”. Fondurile alocate curent UNFPA vor fi transferate la alte agenții unde vor fi folosite pentru sănătatea maternală și activități de planificare familială care, așa cum s-a decis prin reinstituirea de către Trump a politicii Mexico City, nu includ avortul.

Decizia a fost luată în baza legii americane „amendamentul Kemp-Kasten”, pentru prima dată în efect în 1985, care interzice finanțarea oricărei organizații care este implicată în avortul forțat sau sterilizarea forțată, și a informațiilor din raportul pe anul 2016 cu privire la drepturile omului în China, care arată că „Politica de control al populației din China se bazează pe examene ginecologice obligatorii și pe avorturi și sterilizări forțate.

UNFPA, deloc surprinsă, a anunțat că „regretă decizia” și a acuzat că aceasta este „bazată pe interpretarea eronată că UNFPA ‘susține sau participă la managementul unui program de avorturi forțate sau de sterilizare involuntară’ în China. UNFPA respinge aceste pretenții, întrucât întreaga sa muncă promovează drepturile omului ale indivizilor sau cuplurilor de a-și lua propriile decizii, fără constrângere sau discriminare.”

Conform propriilor rapoarte, UNFPA a investit masiv în China; în documentul-program din 2015 cu privire la China, UNFPA prezintă un buget de 22 milioane USD pentru „sănătate sexuală și reproductivă” și „dinamica populației”. În secțiunea „Analiza situației”, documentul admite că „Se estimează că 13 milioane de avorturi se fac anual, din care circa jumătate la femei tinere” și că „22% dintre femeile tinere au avut relații sexuale, dintre care 21% au avut sarcini neplanificate, iar din acestea 91% s-au încheiat cu avorturi.”

UNFPA nu s-a arătat deloc preocupată de cele 13 milioane de avorturi care se fac anual, nici nu a indicat vreun interes în interpretarea ratei foarte ridicate a avortului la femeile foarte tinere. Probabil pentru că știa deja răspunsul: sarcina la femeile necăsătorite violează politica de control al populației și duce la avorturi neintenționate sau chiar forțate, o gravă și necontrolată violare a drepturilor omului, pe care agenția ONU pentru populație alege să o ignore.

Afla mai mult – http://www.culturavietii.ro/2017/04/08/presedintele-sua-sisteaza-finantarii-agentiei-onu-pentru-populatie-din-cauza-sustinerii-avorturilor-fortate-china/

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 11, 2017 @ 02:32:58

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: