Jurnalul – Finlanda nu acceptă criticarea autorităților

Foto Facebook

Mihaela Camelia Smicală este în încleștarea unui proces cu autoritățile din Finlanda. În 7 aprilie 2017 a avut loc a doua parte a acestui proces în care este acuzată de procurori pentru defăimarea executorilor judecătorești care i-au luat prin forță cei doi copii pentru internarea lor într-un cămin. Smicală, medic anestezist, a intrat într-un vârtej din care nu mai poate ieși după ce a divorțat de Petri Jalaskovski, cetățean finlandez, care a reclamat-o în 2014 că vrea să fugă în România cu cei doi copii minori aflați în custodie dublă. Autoritățile locale au internat imediat copiii în cămin, smulgându-i de lângă mamă. Prin instanță, după un proces costisitor, Smicală reușește să-și scoată copiii din cămin, dar la un recurs, după un an, pierde creșterea acestora în propriul domiciliu.

Avocatul Poporului face apel la omologul din Helsinki

Cazul ajunge în atenția presei din România, enoriașii din Episcopia Ortodoxă a Europei de Nord o sprijină frățește. Parlamentarii Comisiei pentru românii de pretutindeni cer lămuriri ambasadorului Finlandei la București, care răspunde în limbajul de lemn al diplomației, asigurând că autoritățile din Tampere decid în interesul superior al copilului. Nu poate explica de ce la proces medicul Smicală nu a avut traducător; nici copiilor nu li s-a asigurat un avocat din oficiu, cum prevede legislația finlandeză. După audierea la Parlament a ambasadorului finlandez, procurorii lansează acuzele de defăimare a autorităților! Avocatul Poporului anunță la începutul lunii aprilie că se adresează omologului din Helsinki pentru a cere sprijin și lămuriri în acest caz în care românca Maria Camelia Smicală este hărțuită și văduvită de dreptul de creștere a copiilor, și ei cetățeni români. În plus este acum supusă represiunilor pentru că a declanșat o acțiune largă de susținere atât în țară, cât și în Finlanda!

Modelul represiunii a fost preluat de finlandezi de la procurorii norvegieni. Soții Bodnariu, după ce au reușit să-și scoată copiii din lagărul ,,de protecție” și au anunțat că renunță la binefacerile Norvegiei, revenind în România, au aflat că împotriva lor s-a deschis în toamna anului 2016 o acțiune penală pentru că și-au maltratat copiii!

Afla mai mult – http://jurnalul.ro/stiri/justitie/finlanda-nu-accepta-criticarea-autoritatilor-740181.html

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 14, 2017 @ 02:45:07

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: