Săptămâna Patimilor. Vineri: Vinerea Neagră sau când Dumnezeu primeşte bătaie! Nicolae GEANTĂ

good friday Jesus crucifixion

Săptămâna Patimilor. Vineri: Vinerea Neagră sau când Dumnezeu primeşte bătaie!

Când spui negru înseamnă întunecat. Închis. Fără lumină. Sumbru.

Nicolae GeantaAşa a fost ultima zi a Celui mai măreţ Om care a păşit vreodă planeta. A Dumnezeului întrupat în carne şi oase. A Singurului care călcă pe mare ca pe beton.

Era întuneric adânc când Sanhedrinul L-a adus legat la judecată. Nevinovat. Ei, „parlamentul” care trebuia să facă lumină. S-au strâns la miezul nopţii deşi legea le interzicea acest lucru! L-au lovit pe Isus peste faţă. L-au judecat după mărturia unor oameni mincinoşi. Ei care trebuiau să apere adevărul. I-au rostit sentinţă de moarte! Ei care trebuiau să apere viaţa!

Apoi, înainte să crape de ziuă au bătut în geam la Pilat. „Trezeşte-te degrabă, trebuie să ne ucizi un Om!… repede, că încă n-a început Sabatul, nu e încă ora 6,00”. „Răstigniţi-L voi!”. „Legea noastră nu ne permite!. Din inimă am vrea, dar legislativ nu avem voie”. Asta e haina religiei. Exterior alb, interior negru. Viaţă în întuneric!

L-a dat în mâna satrapilor Pilat, să- l bătă. Cu bice care la cap aveau cârlige. L-au scuipat soldaţii. I-au pus coroană de spini pe cap. Să-nţepe şi fruntea şi gândurile. Să schimonosească faţa Mântuitorului. L-au legat la ochi şi-l plesneau peste obraz. „Ghici, cine te loveşte Dumnezeule?”. Dumnezeu vede nu doar legat la ochi, ci şi-n întuneric! (Să vă temeţi de El, nimic nu-i poate rămâne ascuns!).

Răsărise soarele în Israel, dar poporul tot intrase în noapte! „Răstigneşte-L”, răsuna din plămânii tuturor caiafiţilor ce aşteptau să mănânce pesach-ul!

I-au pus Crucea în spatele zdrelit. Arat de bice şi şiroind de sânge. A urcat pe via Dolorosa tot împuns, tot lovit. Un Dumnezeu care primeşte bătaie! Ce religie din lume se mai poate lăuda cu asta! L-au întins pe Cruce şi i-au bătut piroane în palme. Apoi L-au suspendat pe Mesia între cer şi pământ. Şi-au început să-L hulească! Norodul privea, fruntaşii batjocoreau. Pumnii au fost mai puţin dureroşi ca înjurătura. Cum să batjocoreşti un muribund?

L-au pus în rândul celor fărădelege. Răstignit între tâlhari. I-a smuls cămaşa şi au jucat-o la zaruri. I-au dat să bea oţet! Doar o acreală e omul în stare să-i dea lui Dumnezeu! Şi-au început să-L silească să coboare de pe Cruce. Că diavolul asta dorea: să ne lase fără mântuire! Întunericul nu are mântuire!

Când Daniel era în groapa cu lei Dumnezeu era acolo, prezent, când Iosif a fost în pușcărie, Dumezeu a fost acolo, prezent, când Samson era prizonier cu ochi scoși, Dumnezeu era acolo, dar când Hristos suferea agonia Crucii pe Calvar, Dumnezeu şi-a lăsat Fiul singur! „Eli, Eli, lama sabactani!”.

A făcut şoc hipovolemic. Plămânii nu mai primeau oxigen, inima nu mai avea de unde pompa sânge, rinichii i s-au blocat! Umerii i se dislocau. Chin sfăşietor de moarte. Capilarele din glandele sudoripare s-au rupt! Îngerii au îngheţat în Cer cu aripile întinse. „S-a sfârşit!”. Apoi, şi-a dat duhul”. Şi tot cerul s-a făcut tuş! Întuneric în milocul zilei! „Cu adevărat a fost Fiul lui Dumnezeu”, a strigat un centurion roman.

Tu, ce strigi după toate astea?

Nicolae.Geantă

SURSA – http://nicolaegeanta.blogspot.com/2016/04/saptamana-patimilor-vineri-vinerea.html

4 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  apr. 14, 2017 @ 02:47:34

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. Valeria Iancu
  apr. 14, 2017 @ 09:41:43

  A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

 3. Ioan Burca
  apr. 14, 2017 @ 11:00:14

  Sa vedem ce zice DOMNUL ISUS despre EL Insusi:

  16. Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui FIU, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică. (Ioan 3)

  17. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimes pe FIUL Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mîntuită prin El. (Ioan 3)

  Matei 26:63-64 Isus tăcea. Şi marele preot a luat cuvântul şi I-a zis: „Te jur, pe Dumnezeul cel viu, să ne spui dacă eşti Hristosul, FIUL lui Dumnezeu.” „Da”, i-a răspuns Isus, „sunt!

  Ioan 10:36 cum ziceţi voi că hulesc Eu, pe care Tatăl M-a sfinţit şi M-a trimis în lume? Şi aceasta, pentru că am zis: ‘Sunt FIUL lui Dumnezeu!

  Sunt si alte exemple unde DOMNUL ISUS HRISTOS Insusi spune ca EL e FIUL Lui DUMNEZEU. Nu zice ca EL e DUMNEZEU!

  Sa nu exageram ca sa impresionam, sa fim foarte atenti ce rostim sau scriem, mai ales cand e vorba de TATAL, FIUL DUHUL SFANT, fatza de care trebuie sa avem CEL MAI MARE RESPECT!

  Cred ca titlul ar fi fost corect daca s-ar fi scris : Vinerea Neagră sau când FIUL Lui DUMNEZEU primeşte bătaie!

  Sarbatoare Fericita cu DOMNUL ISUS HRISTOS Cel Inviat din morti​, va doreste la toti, ​Ioan Burca

  Postez si cateva Cantari de exceptie legate de aceasta Sarbatoare Glorioasa!

  ​HRISTOS a INVIAT din morti, Cu moartea pe moarte calcand,
  Si celor din morminte viata daruindu-le!​

  Glorie MIELULUI! – Canta: Corul si Orchestra Bisericii Baptiste „Speranta” – Oradea

  6. şi la mijloc, între scaunul de domnie şi cele patru făpturi vii, şi între bătrîni, am văzut stînd în picioare un Miel. Părea jungheat, 12. Ei ziceau cu glas tare: „Vrednic este Mielul, care a fost jungheat, să primească puterea, bogăţia, înţelepciunea, tăria, cinstea, slava şi lauda!”
  13. şi pe toate făpturile, cari sînt în cer, pe pămînt, supt pămînt, pe mare, şi tot ce se află în aceste locuri, le-am auzit zicînd: „A Celui ce şade pe scaunul de domnie, şi a Mielului să fie lauda, cinstea, slava şi stăpînirea în vecii vecilor!” (Apocalipsa 5).​​

  https://www.facebook.com/portalul.realitatea.net/videos/1015 6317012550019/?pnref=story

  “A Inviat DOMNUL!”_ Canta: “Speranta” si Prietenii
  https://www.youtube.com/watch?v=db-HmGw6f78&list=UUzyHv2RHWX uispOCA_z-LJg
  ​ ​
  E VIU Azi SALVATORUL _ Canta: Lidiana Pindic-Blaj


  ​ MESSIAH – Hallelujah _ Handel _ Chorus

  “Oda BUCURIEI” _ Simfonia Nr. 9 de Beethoven Cantata de 10.000 de Japonezi!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: