Florin Ianovici NELĂMURIRI: Suspendarea ridicată, dar cu condiții

Florin Ianovici – suspendarea ridicată, dar cu condiții – să nu predici Evanghelia oamenilor și să nu strângi ajutoare pentru a hrăni orfanii…

Comitetul Executiv al Cultului Penticostal din Romania a ajuns la o decizie (intarziata), cu referinta la suspendarea fratelui Pastor Florin Ianovici. Sau la ridicarea suspendarii… Ca de fapt din cele ce gasim in acest Comunicat cu doua exemplare diferite, unul adresat fratelui Florin si celalalt adresat bisericii Betel, care nu este complet. Comitetul Executiv a gasit de cuviinta sa excluda din exemplarul adresat catre Biserica Betel, un lucru foarte important si anume, pastorului Florin i se interzice de a face strangeri de ajutor pentru orfanii de la orfelinatul Viata si Lumina, la orice evanghelizare ar participa dansul.

Se pare ca niciunul din cei de la Conducerea Cultului nu a fost dintre orfani si de acera ei nu simt pentru sutele de orfani care sunt fara parinti si la care nu este cine sa le asigure hrana de zi cu zi. Fratele Ianovici se ingrijeste de acesti copii orfani, (Sunt peste 560) dar are mare nevoie de orice fel de ajutor, de care acesti orfani au mare nevoie. In loc ca Comitetul Executiv sa puna umarul la hranirea acestor orfani, ei pun interdictie? Ce ne spune Sfanta Scriptura despre ajutorarea orfanilor si a saracilor? Domnul Isus a spus ca daca aceste lucruri se vor face celor mai insemnati ai Lui, Lui i se face. ,,Am fost flamand si mi-ati dat sa mananc, Mi-a fost sete si mi-ati dat de baut.”

Dar ce fel de ridicare a suspendarii este aceasta, cand Pastorului Ianovici i se pune tot felul de interdictii? Si pe deasupra cu monitorizare, deci cineva sa-l urmareasca pas cu pas ca sa se asigure ca dansul va respecta aceste interdictii, ca daca nu, va urma o noua suspendare? De necrezut. Gasit nevinovat, dar totusi suspect de vinovatie si dupa aceste sase luni expirate?

O alta interdictie a Pastorului Florin Ianovici (Conducerea Cultul o numeste „conditie), este aceia ca dansul nu are voie sa organizeze sau sa faca nici un fel de evanghelizare in afara Bisericii Betel? Cuvantul Domnului ne spune ca ,,mare este secerisul si putini sunt seceratorii, sa rugam dar pe Domnul secerisului sa dea seceratori la secerisul Lui” Dumnezeu l-a folosit pa fratele Ianovici ca secerator la secerisul Lui, dar Comitetul Executiv, a decis sa opreasca pe acest secerator de a mai lucra la secerisul Domnului. Multe suflete au nevoie ca sa auda Evanghelia pentru salvarea sufletelor lor, dar Cultul este de alta parere…

Fratele Florin Ianovici a inteles prin acest Comunicat ca Comitetul Executiv il impiedica de la lucrarea care i-a fost incredintata de Dumnezeu. Daca ar fi fost comunistii sau ateii, sau musulmanii care sa-i interzica sa predice lumii pe Isus Christos cel Rastignit, s-ar mai putea intelege, dar cand proprii frati te opresc de a face aceasta,  este un lucru foarte grav, pentru ca nu este considerata aici multimea de oameni care ar putea sa asculte Evanghelia propovaduita de acest om al lui Dumnezeu.

In aceste situatii de cine este bine sa ascultam, de oameni sau de Dumnezeu? Eu cred ca de Dumnezeu.

Pastorul Florin Ianovici dupa ce a primit acest Comunicat din Partea Comitetului Executiv al Cultului Penticostal din Romania, a decis sa se retraga din Cultul Penticostal. Vezi aici – FLORIN IANOVICI: Fiți martori astăzi ai retragerii mele (LIVE VIDEO) FLORIN IANOVICI: Fiți martori astăzi ai retragerii mele (LIVE VIDEO)
~am stat si m-am gandit la o a doua decizie pe care poate ca dvs. nu o stiti. EU NU AM VOIE SA FAC EVANGHELIZARI. Eu n-am voie sa initiez nici o evanghelizare, decat sa predic aici la Betel. Si m-am intrebat: Pentru ce m-a croit pe mine, Dumnezeu? Haideti, cinstit, care este chemarea sufletului meu? Eu, cand vad un prieten, imi tresalta inima in mine. Eu, cand vad ca in biserica a intrat cineva care nu-l cunoaste pe Domnul, ma aprind cu un foc sfant pentru ca asta este chemarea mea. ….

si aici – Florin Ianovici – Durerea unei alegeri -COMUNICATUL Cultului Creştin Penticostal

Cateva reactii publice asupra anuntul fratelui Florin Ianovici:

 • Cornel C. – cu ce usurare poate fi daramat cineva cu atata dorinta de lucru pt DUMNEZEU de catre cultul penticostal.cei 560 de copii oare ai creste cultu? caci vad ca le-a daramat dreptul la viata
 • Stefan S. –  Eu il inteleg! Nu.i usor chiar din biserica sa te deifameze cineva cu minciuni! Nu.i usor!!!
 • Lidia C. – Nu te cunosc frate,nu stiu care e situatia dumitale,dar Domnul te cunoaste precis,intreaba-L pe El ce sa faci si precis iti va raspunde pentru ca esti sincer pentru lucrarea Lui.Atit doar,sa nu se interpreteze gresit,pentru ca am vazut citeva comentarii care nu cred ca sint placute Domnului.Sa va spuneti clar pozitia ce inseamna ca ati iesit din cult. Sint unii care au inteles ca ati iesit din biserica.si nu mai vreti sa aveti legatura cu fratii (chiar cultul )penticostali.Biserica e Mireasa Domnului ,dumneata stii bine lucrul acesta si sa le explici oamenilor ce inseamna ca iesi din Cultul penticostal vis a vis si de biserica….Dumnezeu sa te calauzeasca in hotarirea luata si sa te lumineze prin Duhul Sfint!Fii binecuvintat!
 • Carmen Z. – Adică, arest la domiciliu, frate Ianovici! ….
 • Luminita Cioaba – Frate Ianovici, cand o usa se inchide nu uita ca Cerul iti deschide o fereastra. Domnul se va ingriji de tine si de familia ta si de cei care sunt alaturi ,printre care si eu si multi altiimii si mii iar in ceruri zeci de mii si mii de mii.Biserica Lui Dumnezeu sunt sufletele oamenilor .Noi,romii si multi altii te iubim si te vom purta in rugaciunile noastre si Domnul Dumnezeu in scurt timp iti va da o mare biruinta .Amin!
 • Marius Cimpoae – E foarte greu să construiești pe dărâmături! Trebuie să pierzi câteodată vremea și cu clarificări absolut necesare dacă vrei să rămâi credibil! Popularitatea de care se bucură fratele Florin îi va fi grav afectată câtă vreme nu clarifică fiecare acuzație care i se aduce de biserică și cult. Demnitatea unui slujitor e mai importantă decât funcția.
 • Cornel I. – Din declaratie: „…..Am nevoie să îmi recapăt glasul care mi-a fost interzis pe mediul online. E timpul ca oamenii pe care i-am slujit să afle adevărul. Voi publica materiale, dovezi și voi prezenta faptele așa cum au fost ele.”

Comentarii adaugate 14 Aprilie

 • Aurel Mihet – Frete Florin, du mai departe lucrarea incredintata . Fp. Apostolilor 4. 19… Judecati voi singuri daca este drept inaintea lui Dumnezeu sa ascultam ( ascult ) mai mult de voi decat de Dumnezeu…… Asa ca dupa roadele lor ii veti cunoaste Matei 7.20. ; 1.200 suflete mintuite, 500 copii ingrijiti si multe alte lucruri facute pentru cei nevoiasi, aceasta este cartea de vizita a Fratelui Florin Ianovici. Daca unii au inscenat invinuiri neadevarate la adresa dinsului din motive rau intentionate, Dumnezeu va aduce la judecata dreptatea ( nedreptatea ) celor in cauza. 2 Corinteni 5,10 . Pina atunci ; Dreapta Domnului se inalta; dreapta Dumnului castiga biruinta Psalmul 118.16. Cine va ridica para impotriva alesilor lui Dumnezeu ? Dumnezeu este Acela care-i socoteste neprihaniti. Romani 8. 33

Citeste si –

20 comentarii (+add yours?)

 1. Mike Olari
  apr. 14, 2017 @ 01:34:01

  A republicat asta pe DREPTATE ÎN DRAGOSTE.

 2. Dan
  apr. 14, 2017 @ 02:57:16

  Politicä crestinä.

 3. Pirvu George
  apr. 14, 2017 @ 11:57:24

  NUmele meu este George Pirvu,sunt membru in adunarea(BISERICA) Betel din anul 1969 iar in Biserica din 1968cand m-am lasat la „vatra”.Plange inima in mine pentru ceia ce s-a-ntamplat aseara, pentru ca aici m-am botezat si m-am casatorit religios (1969,)si aici au fost binecuvantati cei doi copii ai nostri Daniel si Delia,de catre Fr. Bochean Pavel si Bulgar Emil.Voi fi alaturi de Pastorul Ianovici,si cu durere o spun voi pleca impreuna cu sotia mea Elena (care este la fel ca si mine membru la Betel din 1969)si unde v-a merge Fr. Pastor Ianovic vom fi si noi, si ca mine vor fi foarte multi.Vreau,cat mai traiesc sa ma bucur de predicile sale si de el (ne este foarte drag)Dumnezeu sa-i dea izbanda in lucrarea pe care este gata s-o-nceapa, Amin..

  • rodi
   apr. 14, 2017 @ 13:37:46

   Dumnezeu sa mangaie inimile tuturor fratilor de la Biserica Betel. Dumnezeu sa fie cu voi toti in tot ceea ce veti face. Am asistat la ruperi de biserica si sunt extrem de dureroase pentru ambele parti si trebuie mult timp ca fratii sa isi revina din socul luptelor. Doar Dumnezeu va poate scoate biruitori de aici pe toti si ne rugam ca El sa Isi faca lucrarea intre voi.

   • Radu
    apr. 14, 2017 @ 14:00:02

    Cultul este doar un sistem creat , aprobat , si legalizat.
    Sa nu fiu inteles gresit.este foarte bine sa existe un cadru legal in care sa se desfasoare totul.dar cine cunoaste de unde bate vantul si incotro merge?
    Ii simti adierea si atat.
    Duhul Sfant si lucrarea lui nu se poate inchide intre „peretii” cultului.Daca lucrarea biserici Betel vine de la Dumnezeu va ramane vie si roditoare daca nu, se va stinge.
    Parinte ai mila de noi..

 4. Trackback: Mesaj adresat lui Florin Ianovici din partea unui consilier din Guvernul Romaniei | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: FLORIN IANOVICI: Fiți martori astăzi ai retragerii mele (LIVE VIDEO) | agnus dei - english + romanian blog
 6. Trackback: Florin Ianovici – Durerea unei alegeri -COMUNICATUL Cultului Creştin Penticostal | agnus dei - english + romanian blog
 7. salajan
  apr. 15, 2017 @ 10:11:23

  frate nu cultul nu biserica mintuie ci Domnul Isus exista 8categorii de persoane pe care Domnul Isus ni le a dat in ingrijire ei sint reprezentantii Domnului pe pamint saracii orfanii vaduvele cei flaminzi cei goi cei fara adapost cei bolnavi sicei in temnita cercetindui pe ei iL cecetezi pe Domnul Isus. Evanghelia lui Moise este biruie raul prin rau ochi pentruochi si dinte pentru dinte .Evanghelia lui Isus este biruie raulprin bine faceti bine celor care va urasc… etc numai9 prinIsus popti gasi adevarul care te poate elibera de tot ce este pamintesc vremelnic si desart si sa devi astfel ucenic a lui Isus decitva timp am inceput sa L studiez pe Isus sa I patrund invatatura Sa practica si astfel noi orizonturi de intelegere a scripturi mi s au deschis in fata doar prin prisma lui Isus scriptura are o valoare si o putere ne banuita.Isus este cel care da valoare scripturi .Dupa ce L ai citit citva timp doar peIsus respectiv doarcele 4 evanghelii in unele traduceri ce este scris cu rosiu adica cuvintele salepersaonale rostite de El vei putea distinge cu adevarat cuvintele Domnului de cuvintele omului glasul Domnului deglasul omului unde vorbeste Domnul si unde vorbeste omul in scriptura.Adevarul lui Isus este mult mai mare si mai profund /adevarul va va face liberi/ decitadevarul scripturi / cine citeste sa inteleaga /crestinismul actual a ajuns intro infundatura intrun colaps un crestinism alunei teori abstracte fara nici o relevanta un bisnis .Pina in prezent in istoria crestinismului au avut loc 3 paradicme /exemple modele.,paradicma iudeocrestina de la cincizecime la sfirsitul anului200 si inceutul anului 300 apoi paradicma crestinoelenistica de lainceputul anilor300 si pina la 1517 iar apoi paradicma reformatiunii lui Martin Luter si a celor lalti reformatori paradicma care saintors mai mult l;a scrierile lui pavel /teoretice si abstracte /decit la paradicma luiISUS a unei vieti reale faptice traitein asculrtare de perceptele Domnului Isus singua sansa a crestinismului este ce a de a 4 a paradicma paradicma lui Isus adica intoarcerea la exemplul luiIsus la evanghelia Sa pura mai ales la predica Sa de pe munte Doar prin Isus poti intelege cu adevarat scrierile scripturi Doar cuvintul Lui te poate schimba,transforma nici teologia nici filosofia sau un alt lucru nu pot face aceasta consacrarea noastra lui Isusva aduce roade care nu se vor pierde vreodata Dumnezeu sa ne ajute la aceasta

 8. Marius Pop
  apr. 16, 2017 @ 07:43:14

  „…Satan a declarat razboi fiecarui slujitor adevarat a lui Isus Hristos. El se va face luntre si punte in incercarea de a disxredita si a distruge orice om al lui Dumnezeu hotarat sa ramana credincios. Acei slujitori si preoti care refuza sa-si insele nevestele,care refuza sa se complaca in libertatea noii moralitati,vor deveni tinta celor mai vicioase barfeli din toate timpurile. Satana va ridica mari barfitori pentru a hartui,a calomnia si a minti impotriva acestora. Slujitorii care au crezut ca n-au nici un dusman in lume se vor trezi descoperind ca cineva vorbeste despre ei. Pastorii bisericilor se vor confrunta cu cea mai rautacioasa barfa din toate timpurile. Insinuari,minciuni si declaratii false care vor pluti in atmosfera isi vor avea obarsia direct din adancinile iadului. Va fi o demonstratie supranaturala a puterilor demonice. Nici un slujitor adevarat al Evangheliei nu va fi imun.” (Extras din cartea VIZIUNEA APOCALIPTICA de DAVID WILKERSON,2005)

 9. Emilia
  apr. 17, 2017 @ 13:05:57

  Biserica Betel nu va mai fi vreodată ceea ce a fost pe vremea când pastorul cu har Florin Ianovici urma îndrumarea Duhului Sfânt prin a o ţine trează, cu privirea aţintită spre Mântuitor.
  Un astfel de slujitor al Domnului va aduce şi mai mult rod prin lucrarea pe care Dumnezeu o are pregătită pentru dânsul.
  Domnul să-l binecuvânteze!

 10. Silviu
  apr. 18, 2017 @ 06:23:57

  Pai daca nu pentru saraci,orfani,si vaduve trebuie sa se stranga ajutoare si zeciuiala,atunci pentru ce trebuie sa se stranga,am impresia ca in biserica Lui Dumnezeu a inceput sa creasca neghina dar nu oricum,multa neghina,cred ca celor din conducerea cultului Penticostal Roman l-i s-au bulbucat ochii de prea multa grasime si le merg prea bine pe pamant,of of of Doamne ai mila de aceasta neghina,da-le timp sa se pocaiasca cu adevarat

 11. Trackback: 19 Aprilie – Apel la Rugaciune si sprijin pentru pastorul Florin Ianovici | agnus dei - english + romanian blog
 12. Trackback: Florin Ianovici – Premoniții: Astăzi este ședința Comitetului Executiv al Cultului Creștin Penticostal în care se va discuta situația retragerii mele. | agnus dei - english + romanian blog
 13. Trackback: Comunicat referitor la retragerea pastorului Ianovici Florin | agnus dei - english + romanian blog
 14. Trackback: Misunea RENOVATIO, cu Florin Ianovici, Duminica 23 Aprilie, la Romexpo, Bucuresti | agnus dei - english + romanian blog
 15. Trackback: NewsNet Creștin: † Interviu cu Florin Ianovici referitor la Comunicatul Cultului Creștin Penticostal | agnus dei - english + romanian blog
 16. Trackback: Referitor la retragerea pastorului Florin Ianovici | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: