Lazar Gog – De departe

Noi cei care ne credem tari, ca si ap. Petru, putem sa avem momentele noastre de departare de Dumnezeu. Pentru ca, uitati-va in cuvantul pe care l-am citit, aici, Matei nu uita sa spuna ca Petru L-a urmat de departe. Cand stam departe de Domnul, putem sa avem aceste experiente amare a caderii….Sa ne uitam si la ce se poate intampla cu noi, daca nu tinem aproape de Mantuitorul.  

De departe

TEXT Matei 26:58

58 Petru L-a urmat de departe, până la curtea marelui preot, apoi a intrat înăuntru şi a şezut jos cu aprozii, ca să vadă sfârşitul.

Este un pasaj din istoria aceasta dramatica a Mantuitorului nostru Isus Hristos, un pasaj dramatic despre apostolii Sai. Si in cuvantul de astazi, ap. Petru este cel care este scos in evidenta, datorita faptului ca el este acela care a inceput sa se laude in fata Mantuitorului cu privire la taria credintei lui. Si in seara aceea in care Isus Hristos a fost vandut, ap. Petru este printre primii care s-a lepadat de El. Este o istorie care se repeta, din nefericire, mereu si mereu si de multe ori, noi cei care ne credem tari, ca si ap. Petru, putem sa avem momentele noastre de departare de Dumnezeu. Pentru ca, uitati-va in cuvantul pe care l-am citit, aici, Matei nu uita sa spuna ca Petru L-a urmat de departe. Cand stam departe de Domnul, putem sa avem aceste experiente amare ale caderii. A falimentului. Si inimeni nu este scutit, daca ap. Petru a avut aceasta experienta. De aceea, intr-o seara speciala ca aceasta, cand ne uitam la pilda Mantuitorului Isus Hristos, El a mers pana la capat in planul Lui de salvare a oamenilor. Sa ne uitam si la ce se poate intampla cu noi, daca nu tinem aproape de Mantuitorul.

Uitati-va la acest contrast. Ap. Petru statea departe de Domnul. Dar, daca ne uitam la Isus Hristos, in special in Evanghelia dupa Luca 22 vers. 41, Isus Hristos n-a stat departe de noi nicio clipa. In Evanghelia dupa Luca 22 vers. 41, cuvantul Domnului ne spune ca El s-a departat de ei la o aruncatura de piatra. Nu s-a dus mai departe de o aruncatura de piatra. De ce? Pentru ca El a venit sa moara pentru noi. Si aruncatura unei pietre este locul care vorbeste despre executia cuiva cu moartea. Isus n-a iesit niciodata din aceasta distanta de noi. A stat tot timpul in legatura cu Tatal ceresc si a stat tot timpul aproape de noi pentru ca a venit ca sa moara pentru noi. De fapt, tocmai lucrul acesta il spunea la un moment datSa ma rog Tatalui Meu sa Ma salveze de momentul acesta al mortii? Dar, tocmai pentru aceasta am venit. De aceea, si in aceasta seara cand este vandut, El nu a mers fata de apostoli mai departe de o aruncatura de piatra. Adica, a ramas in raza mortii.

Ap. Petru insa a stat departe de Domnul. Versetul pe care l-am citit ne arata patru aspecte ale unui om care se crede tare si care totusi se poate departa de Domnul. De aceea si mesajul din aceasta searal-am intitulat „De departe”. Sa ne uitam la patru lucruri pe care Petru le-a trait in seara in care putea sa fie aproape de Isus. In seara in care putea sa lupte cu adevarat pentru Isus in rugaciune si in seara in care putea sa demonstreze credinta cu care s-a laudat inaintea lui Isus.

Primul lucru este acesta – Cand esti departe de Isus, te duci la un loc nepotrivit……

Notite din primele 7 minute… mai sunt aprox 17 minute din mesaj.

Reclame

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: