Daniel Cristian Florea: Prezenta fratelui pastor Vladimir Pustan in biserica parohiei greco-catolice din loc.Simand-Arad a fost de bun augur.

Biserica greoco-catolica revine in prim planul vietii spirituale contemporane!
Prezenta fratelui pastor Vladimir Pustan in biserica parohiei greco-catolice din loc.Simand-Arad,impreuna cu un grup de lauda si inchinare,a fost de bun augur…..Duminica viitoare voi fi si eu la program…

Vezi VIDEO aici – https://rodiagnusdei.wordpress.com/2017/04/18/vladimir-pustan-la-biserica-greco-catolica-simand-jud-arad-video/

Biserica greoco-catolica revine in prim planul vietii spirituale contemporane!
Prezenta fratelui pastor Vladimir Pustan in biserica parohiei greco-catolice din loc.Simand-Arad,impreuna cu un grup de lauda si inchinare,a fost de bun augur dupa cum am vazut in clipul filmat si arata spre o biserica deschisa la vantul proaspat al evangheliei mantuirii!

Urmarind clipul video m-am intrebat:oare va juca din nou aceasta biserica un rol in societatea romaneasca?Va fi prima biserica traditionala care se va trezi din punct de vedere spiritual?Va fi ea un model pentru biserica ortodoxa romana?

In trecut aportul cultural şi civilizator al acestei Biserici de rit răsăritean­-bizantin, dar în comuniune cu Roma din anul 1700, inspirându­-se din Occident, le­-a câștigat românilor ardeleni nu numai dreptul la supraviețuire, dar mai ales le­-a deschis căile moderne ale culturii. A fost o lucrare reușită pentru întreaga cultură română care se bazează pe alegerile clarvăzătoare în timp ale unor episcopi ca Atanasie Anghel și Inocențiu Micu­ Klein.

Eu stiu ca edificiul cultural sau social pe care Biserica îl realizează în istorie are sens dacă lumea se simte mai aproape de Dumnezeu.

Oare se va ridica biserica greco-catolica din ritual la predicarea vie (kerigma) a întâlnirii cu Isus.

Mărturisitorii greco­-catolici au înțeles cu viața suferind in inchisorile comuniste că a crede nu e o simplă opțiune intelectuală în fața unor idei. Ei puteau să iasă din închisori oricând, dacă acceptau simulacrul de unire cu ortodoxia regizat de comuniști, în octombrie 1948.N­-au făcut­-o din considerente de profundă credință în Dumnezeu și din respectul pentru pacea conștiinței lor.

Biserica Unită a pierdut în 1948, împreună cu libertatea, universul creștin pe care ea însăși l­-a forjat, dar și simțul creștin al omului simplu din satul transilvănean.
Oare isi va recapata rolul avut in trecut in societatea romaneasca insa de data aceasta promovand idealurile evangheliei!

Duminica viitoare voi fi si eu la programul de dimineata al bisericii greco-catolice din Simand aducand vantul proaspat al mesajului evangheliei.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: