CULTUL CRESTIN PENTICOSTAL – Comunicat referitor la retragerea pastorului Ianovici Florin

Comunicat referitor la retragerea pastorului Ianovici Florin

19.04.2017

Având în vedere mesajul pastorului Ianovici Florin la slujba din Joia Mare din Biserica Penticostală ”Betel” București, cât și comunicatul de pe pagina sa de facebook, prin care anunță retragerea sa din Cultul Creștin Penticostal, care au produs confuzie, tulburare și durere, ne vedem nevoiți să venim cu lămuriri pentru oamenii de bună credință, care vor să cunoască adevărul.

În data de 20.09.2016, pastorul Ianovici Florin a fost suspendat din funcția de pastor pentru 6 luni, urmând ca după această perioadă să fie analizat comportamentul lui din acest interval de timp și să se hotărască în consecință.

În zilele de 4 și 5 aprilie 2017, Comitetul Executiv a discutat și analizat comportamentul lui în perioada de suspendare și a constatat că s-a conformat cerințelor disciplinare impuse în această perioadă, dar nu a convins că în viața lui personală a intervenit pocăința, atât de necesară celor care trebuie recuperați pentru slujire.

Totuși, Comitetul Executiv a hotărât să-i ridice sancțiunea, să-i mai dea o șansă, dar și să îl ajute să corecteze ceea ce trebuie să corecteze în viața lui de slujitor. De aceea s-a hotărât monitorizarea lui și a Bisericii ”Betel” până la ultima ședință a Comitetului Executiv din 2017, urmând ca atunci să se reevalueze situația, iar la începutul anului 2018, care este an electoral în Cultul Creștin Penticostal, prin votul bisericii se va stabili cine va fi păstorul coordonator al Bisericii ”Betel” București.

Condițiile care i s-au cerut în perioada monitorizării au avut în vedere vulnerabilitățile lui și prin ele s-a urmărit să fie ajutat, să fie recuperat și nu să fie limitat în ceea ce privește implicarea sa viitoare în lucrarea lui Dumnezeu.

Înainte de a-i fi comunicată decizia Executivului, pastorul Ianovici Florin a declarat că el este gata să accepte orice decizie care va fi luată în dreptul său și se angajează să o respecte.

După ce i s-a comunicat decizia, pastorul Ianovici Florin a acceptat-o și a declarat că pentru el nu-i o problemă că nu este păstor coordonator și că în realitate niciodată în colaborarea dintre el și Ivan Ștefan, „nu s-a știut cine este numărul unu și cine e numărul doi.

Am convenit cu cei doi păstori ai Bisericii „Betel”, ca joi 06 aprilie 2017, pastorul Ivan Ștefan să anunțe în Biserica ”Betel” București hotărârea Comitetului Executiv și apoi Ianovici Florin să-și reia activitatea de păstor în biserică. Nu s-a cerut ca cineva din Conducerea Cultului sau a Comunității Regionale București să meargă să facă anunțul acesta. Dacă s-ar fi dorit, am fi făcut acest lucru.

Conducerea Cultului Creștin Penticostal nu tratează cu dispreț sau cu indiferență Biserica ”Betel” București, și nici vreo altă biserică dintre cele 3000 care-i aparțin.

Pastorul Ianovici Florin și-a reluat activitatea în ziua de 09.04.2017 la Sărbătoarea Floriilor și a slujit duminică, luni, marți și joi 13.04.2017.

În Joia Mare, în mesajul pe care l-a transmis, în loc să determine credincioșii să se apropie de Dumnezeu și să se împărtășească din Trupul și Sângele Domnului Isus, a anunțat retragerea lui, surprinzând întreaga biserică.
În același moment comunicatul a apărut pe facebook, ceea ce dovedește că totul a fost pregătit din timp. De altfel el spunea că de câteva zile se gândește la lucrul acesta. Hotărârea sa este unilaterală. Nu s-a consultat cu nimeni dintre factorii responsabili și nu a comunicat înainte ceea ce vrea să facă, nici Conducerii Bisericii, nici Comunității Regionale București și nici Conducerii Cultului Penticostal.

Prezentarea motivelor pentru care a luat această hotărâre este făcută cu rea credință și plină de inexactități, încercând să arunce vina pe Conducerea Cultului Penticostal și să denigreze Cultul Penticostal din care a făcut parte aproape 24 ani.

Răspunsul nostru față de motivele invocate de Ianovici Florin este următorul:

 1. Comitetul Executiv i-a dat dreptul să participe la orice fel de acțiuni de evanghelizare, dar i-a cerut să nu inițieze el însuși astfel de acțiuni pentru a nu destabiliza Biserica „Betel”. I s-a comunicat că poate predica oriunde este chemat.
  De fapt pastorul Ianovici Florin se contrazice în discursul din Joia Mare, în care și-a prezentat retragerea, spunând o dată că are voie să predice numai în Biserica „Betel”, iar apoi că el nu va putea să adune fonduri în bisericile în care va merge la evanghelizare.
  În realitate conducerea penticostală l-a oprit de la acțiuni de evanghelizare tip Renovatio, care puneau în pericol unitatea Bisericii „Betel”, pe a cărei platformă spirituală erau organizate. Înainte de suspendarea sa, în vara anului 2016, a organizat câteva astfel de acțiuni, duminica seara, în timp ce în Biserica „Betel” erau servicii divine.
  În rest pastorul Ianovici Florin a primit libertatea de a evangheliza oriunde, atât în țară cât și în străinătate.
  Acuzația pe care el o aduce, cum că i s-ar fi interzis să evanghelizeze este neadevărată și rău intenționată. Dimpotrivă, Cultul Creștin Penticostal încurajează fiecare credincios să fie un evanghelist, căutând să aducă cât mai mulți oameni la Cristos.
 2. De asemenea Comitetul Executiv al Cultului Creștin Penticostal i-a cerut să nu facă strângeri de fonduri pentru Fundația Viață și Lumină în cadrul evanghelizărilor la care este invitat. S-a făcut mențiunea clară în fața pastorului Ianovici Florin, că va putea să primească sponsorizări, inclusiv din partea bisericilor pentru această fundație, dar nu este normal să amestece evanghelizarea cu adunarea de fonduri, tocmai pentru că s-a dovedit vulnerabil pe acest plan. Dovadă stau câteva sesizări venite la centrul Cultului Creștin Penticostal pe această speță. Condiția pusă de conducerea Cultului avea menirea să-l protejeze în punctele sale vulnerabile. Acuzația adusă de pastorul Ianovici Florin Cultului, că îi interzice să adune fonduri pentru Viață și Lumină și să hrănească orfanii, este de asemenea mincinoasă și rău intenționată. În Cultul Creștin Penticostal sunt multe biserici care susțin orfelinate și ajută orfani, iar ajutorarea orfanilor și a săracilor este una dintre valorile promovate de Cultul Creștin Penticostal.
 3. Pastorul Ianovici Florin acuză de asemenea conducerea penticostală de folosirea a două măsuri, publicând cele două adrese, una pentru biserica Betel iar cealaltă pentru el personal. Cităm din afirmațiile sale scrise în articolul de retragere:„Ceea ce amărăște peste măsură sufletul meu este faptul că bisericii Betel i s-a citit o versiune a deciziei – din care lipsea interdicția de a strânge bani pentru nevoiași – iar mie mi s-a transmis o altă versiune în care interdicția era enunțată. (foto 2) Biserica nu trebuie să știe tot adevărul? De ce tratăm situațiile și oamenii cu două măsuri?”Cultul Creștin Penticostal nu tratează situațiile și oamenii cu două măsuri, dar în încercarea sa de a denigra Cultul Creștin Penticostal, pastorul Ianovici Florin se face că nu vede că avem de a face cu două adrese diferite, una adresată lui însuși, în care i se arată că nu e normal să amestece evanghelizările cu strângerile de fonduri, iar cealaltă adresată Bisericii Betel, căreia nu i se mai menționează acest lucru, pentru că nu biserica era implicată în Fundația Viață și Lumină sau în strângerea de fonduri pentru aceasta, ci el personal.

Pe lângă discursul din Joia Mare, în care chema credincioșii să fie martori ai retragerii sale, comunicatul scris pe pagina de facebook și apoi transmis masiv în mediul virtual, în care își anunță retragerea din Cultul Creștin Penticostal, în data de 17 aprilie și-a depus în scris la Biserica „Betel”, hotărârea de a se retrage din calitatea de membru și pastor al bisericii.
Pastorul Ianovici Florin a fost invitat la o întâlnire cu Comitetul Executiv al Cultului, pentru data de 19 aprilie, dar nu a răspuns acestei invitații. În schimb a remis o adresă spre știința membrilor Comitetului Executiv (adresa nr. 178/18.04.2017), în care reafirmă decizia sa de a se retrage prin următoarele cuvinte:

cp-ianovici

Având în vedere cele de mai sus, Comitetul Executiv al Cultului Creștin Penticostal din România, întrunit în ședința din data de 19.04.2017, la care a fost invitat și Biroul Permanent al Comunității Regionale Penticostale București, ia act de decizia pastorului Ianovici Florin de retragere din Cultul Creștin Penticostal și respectă această decizie. În consecință va trebui să depună legitimația de pastor la sediul Cultului în termenul cel mai scurt cu putință.

COMITETUL EXECUTIV

AL CULTULUI CREȘTIN PENTICOSTAL – BISERICA
LUI DUMNEZEU APOSTOLICĂ DIN ROMANIA

http://www.cultulpenticostal.ro/comunicate/

CITESTE mai mult aici –

27 comentarii (+add yours?)

 1. Mike Olari
  apr. 19, 2017 @ 13:08:28

  A republicat asta pe DREPTATE ÎN DRAGOSTE.

 2. Trackback: Florin Ianovici – Premoniții: Astăzi este ședința Comitetului Executiv al Cultului Creștin Penticostal în care se va discuta situația retragerii mele. | agnus dei - english + romanian blog
 3. eliodora
  apr. 19, 2017 @ 13:50:34

  Cred ca, da, ne facem de ras, parca am fi pesedisti ,
  acest om; se retrage,nu se retrage, nu e retras? e retras….?!;
  Smerenia caracteristica prezentei Duhului Sfant spune despre noi cine suntem.
  A fi avocat bun orator e una si a trai calauzit in cele mai mici aspecte de Duhul lui Dumnezeu, e alta.Calcam noi pe urmele Domnului Isus ?

  • douavieti2015
   apr. 19, 2017 @ 15:36:17

   Sora Eliodora, cu parere de rau va spun ca sunteti pe un teren minat: judecati ce nu stiti. Judecati pe cine nu cunoasteti. David s-a temut sa se atinga de unsul lui Dumnezeu, chiar daca Saul era cum era si-i facea ce-i facea lui David. Insa dvs. vorbiti cu usuratate de un om al lui Dumnezeu despre care probabli ca ce ati spus este tot ce cunoasteti despre dansul. Plus ca nu v-a facut dvs. personal nimic.
   Informati-va bine, ca tot intrati mereu pe site-ul acesta, apoi comentati. Daca nu va intereseaza, mai bine taceti.
   Referitor la ultima fraza, cercetati-va mai intai dvs.!
   Fiti binecuvnatata!

   • crestin
    apr. 19, 2017 @ 18:20:15

    frate,doua vieti….(suna a duplicitate),am ales sa va raspund cu propriile dvs cuvinte spre a vedea cat de subiectiv puteti fi:”cu parere de rau va spun ca sunteti pe un teren minat: judecati ce nu stiti. Judecati pe cine nu cunoasteti”.Am o singura intrebare a va adresa,sau poate doua:de unde stiti si cat de sigur sunteti care e unsul lui Dumnezeu,fratele lanovici,fratele Moise Ardelean ,amandoi sau niciunul…asa-i ca-i greu de dat un raspuns,mai ales ca judecati in numele Altuia in cazul de fata Dumnezeu;fiti binecuvantat!

    • douavieti2015
     apr. 20, 2017 @ 03:25:33

     Stimate domnule crestin, eu aleg sa nu va raspund la ce mi-ati adresat personal. Sa nu mai vorbim ca nu imi puteti raspunde, asa cum spuneti ca alegeti, fiindca nu conversam cu dvs. Puteati doar initia o conversatie cu mine.
     Repet: la ce mi-ati adresat personal aleg sa nu va raspund… Il las pe Domnul sa o faca cand va considera El. Insa la intrebarea dvs. „una singura sau doua”, la care credeti ca este greu de raspuns, va voi raspunde usor: „Dupa roadele lor ii veti cunoaste.”
     Si eu ma voi ruga pentru binecuvantarea dvs. deplina.
     Dumnezeu fie binecuvantat!

   • Beni
    apr. 20, 2017 @ 08:38:11

    Douavieti2015 dumneavoastra vorbiti la fel de usor si dezinformat/a ,Domnul Isus sā binecuvinteze fratii din cult,trebuie respecti si trebuie ascultat de ei ca au fost puso acolo nu degeaba si nu i.au ei hotarari aiurea,Cat despre Fratele Ianovici ar fi fost mai intelept din partea lui sa nu caute sa intareste poporul acum si nu sa se folosesca de pshihologia lui care binenteles o manuieste bine din cariera lui cu multa táctica draceasca,au mai fost fratii pusi sub disciplina dar nu s.a ajuns aici

 4. Trackback: Misunea RENOVATIO, cu Florin Ianovici, Duminica 23 Aprilie, la Romexpo, Bucuresti | agnus dei - english + romanian blog
 5. ARSENTE
  apr. 19, 2017 @ 14:03:28

  Încă un mazilit…. VICTORIE!!!!. Vai!! ce zile…

  • douavieti2015
   apr. 19, 2017 @ 15:31:31

   Nu uitati domnule Arsente ca victoria e a Domnului si e finala!…
   Mai ganditi-va inainte sa va bucurati, ccia cine la final, rade vesnic.
   Iar zilele sunt asa din cauza celor ca dvs. care se bucura de rau.
   Domnul sa va dea mantuirea!

   • douavieti2015
    apr. 19, 2017 @ 15:37:44

    Corectez sfarsitul frazei a doua: caci cine rade la final, rade vesnic.

   • ARSENTE
    apr. 20, 2017 @ 22:57:37

    Dragul meu Douavieti.M-am decis sa raspund, deși nu-mi stă în caracter, nu mă reprezinta ( cearta de vorbe),cu toata Dragostea vin să-ți spun, pentru ca vad ca nu intelegi ce înseamnă cuvintul DEDESUPT. Nu ești în cunoștință de multi unsi de Domnul in lucrare trasi pe tusa si incredintata slujba unor neștiutori doar de dragul unui lant familiar implicat in slujire. Iar cit despre mântuire, in prezent o am. SIGUR. Azi inca ma calauzeste într-un mod special. Pentru asta trebuie să mă lupt zilnic, să ajung la biruinta finală. Te Iubesc în Domnul.

    • douavieti2015
     apr. 21, 2017 @ 03:34:12

     Domnule Arsente, poate ca dvs. aveti cunostinta de lucruri pe care eu nu le stiu, dar pana una-alta, unsul Domnului tras pe tusa este fratele Florin (cand a fost suspendat 6 luni), iar din spusele dvs. rezulta ca dansul este nedreptatit. Deci aici ne-am inteles!
     Daca aveti mantuirea, eu ma bucur, dar „SIGUR” nu poti fi decat dupa ce treci linia de sosire, caci nu stii ce-ti rezerva ziua de maine si cum poti reactiona in viata de credinta. Cu cat mai greu te lepezi de tine, cu atat mai usor te lepezi de Hristos.
     Iertati-ma, spuneti ca azi inca va calauzeste intr-un mod special. Cine? Va amintesc primul dvs. comentariu, ca tot nu va sta cearta de cuvinte in caracter: „Încă un mazilit…. VICTORIE!!!!. ” Vi se pare cumva asta o atitudine crestina? Vi se pare moral macar? Vi se pare normal sa te bucuri de raul altuia? Dar crestinesc? Dumnezeul dvs. asta va invata?
     Si apropo, mazilit inseamna destituit, ceea ce nu e cazul fratelui Florin. Poate ca ati comentat fara sa stiti situatia reala…
     Cat despre victorie, repet: victoria e a Domnului si a celor care se lasa prelucrati de El! Nu stiu cum va luptati dvs. sa ajungeti la biruinta finala cu astfel de vorbe si cu o astfel de atitudine!
     Eu aici ma opresc, chiar daca imi veti raspunde. Domnul Isus sa ne ajute prin Duhul Sau pe fiecare care suntem copii de Dumnezeu sa ne pocaim autentic si sa ne lepadam de eul atat de egoist si urat ca sa nu pierdem tinta la care dorim sa ajungem cu totii!

 6. Trackback: 19 Aprilie – Apel la Rugaciune si sprijin pentru pastorul Florin Ianovici | agnus dei - english + romanian blog
 7. Stelim
  apr. 19, 2017 @ 15:13:48

  DOMNUL SA FIE SLAVIT SI SA BINECUVANTEZE COMITETUL EXECUTIV AL CULTULUI PENTICOSTAL ! AMIN !

 8. cornel
  apr. 20, 2017 @ 00:44:59

  este exact ceea ce va spuneam: inainte de orice comentariu trebuie sa ascultam si ceea ce au de spus cei din comitetul executive sau din consiliul bisericesc. ori, a lua de buna ce zice un pastor si a acuza de minciuna multi alti pastori (cei din comitet sau consiliu) mi se pare o greseala… nimeni din conducerea cultului nu vrea raul sau dezbinarea unei biserici, plus de asta orice masura disciplinara atrage dupa sine pierderea popularitatii celor care o emit… Domnul sa le dea multa intelepciune si calauzire a Duhului!!!

 9. flo
  apr. 20, 2017 @ 01:06:17

  Dumnezeu sa aiba mila de noi
  am ajuns can can
  e bine sa ramanem in smerenie si supunere cine nu vrea sa de a socotoala in fata nimanui imi pun un semn de intrebare in dreptul lui.Domnul sa binecuvinteze toti fratii pastori cu adevarata pocainta

 10. Vasile J.
  apr. 20, 2017 @ 03:04:35

  Felicitari Cultului Penticostal!!!

  https://dininimapentrutine.wordpress.com/2017/04/19/felicitari-conducerii-cultului-crestin-penticostal-multumim-pentru-clarificari/

  Cultul intotdeauna are dreptate. Nu avem voie sa contrazicem cultul. Cine se ridica impotriva cultului se ridica impotriva alesilor de la cult. Nu e voie sa facem asa ceva. Ne bucuram de toate comunicatele care vin de la cult. Cine suntem noi sa contrazicem un cult? „Cine esti tu, asadar, omule, care judeci cultul..?” Nu vreau sa aduc ode cultului dar chiar ca merita elogiat. Atata curaj, atata indrazeala, atata intelepciune de care a dat dovada cultul rar intalnesti. Cand spui „cult” spui „Arad”. Toti sefii de cult sunt intotdeauna din Arad. Aradul e un fel de Mecca pentru noi. Fiecare crestin penticostal ar trebui sa faca cel putin un pelerinaj la Arad. Acolo e credinta adevarata din mosi stramosi, acolo e originea si inima cultului. Ne bucuram sa fim alaturi de cult.

  • rodi
   apr. 20, 2017 @ 12:50:48

   sa intelegem caci comentariul dvs. este ironie? Sper ca da.. Dar, uitati-va cu bagare de seama, vedeti undeva semnatura presedintelui cultului pe acest comunicat? Il cunoastem pe fratele Moise Ardelean si astea nu sunt cuvinte scrise de dinsul. Nu Aradul e la mijloc.

 11. geanina
  apr. 20, 2017 @ 05:40:04

  CUI II FOLOSESTE CA ACEST FRATE CARE IN MULTE PREDICI A ZIDIT ATATEA SUFLETE REPET CUI II FOLOSESTE CA L AU PUS DEOPARTE SI ACUM L AU DETERMINAT SA PLECE , CUI II FOLOSESTE FRATILOR MAI MARI AI CULTULUI?

 12. MEMBRU BETEL
  apr. 20, 2017 @ 15:14:18

  Am fost in biserica Betel cand s a citit de catre pastorul Ivan Stefan comunicatul din partea Cultului Penticostal si a spus clar ca nu are voie sa evanghelizeze .Sa fie mai expliciti cand dau un comunicat ,nu pe urma sa lase loc de interpretare ,sa intoarca cuvintele cum vor ei .Pastorul Ianovici a fost invitat sa predice la o biserica din Ferentari si pe urma a fost sunat ca nu are voie sa evanghlizeze .
  Decizia pe care au luat o cei din Cultul Penticostal asupra pastorului Ianovici imi aduce aminte de epoca P.C.R .NU VORBI . Dvs asta ati facut cu pastorul Ianovici l ati asuprit , umilit pana l ati facut sa si dea demisia .L ati suspendat 6 LUNI DUPA CARE IL MONITORIZATI .Veniti -va in fire Nea Moise.Bunul Dumnezeu sa va dea discernamant ,sa stiti sa deosebiti raul sI binele .
  Moise Ardelean mai bine si-ar da demisia ,daca il depaseste situatia si nu stie sa carmuiasca ,sa conduca un Cult .Se lasa influentat ,de orice barfa Trebuia sa poarte o discutie civilizata cu pastorul Ianovici si de la inceput sa discute cu membrii bisericii ,nu doar cu o parte care au anumite interese in biserica ,preferential . Dar nu sa-l suspendati 6 luni si pe urma sa il monitorizati inca 6 luni .. .Mai bine ati trimite pastori in sate si comune jud Arges ,Brasov ,Bistrita sa stea de vorba cu famiile care nu isi duc copii la scoala si nici la doctor ,ca asa inteleg ei .Sunteti pusi sa dati lumina si sa cautati oile pierdute . .Nu sa dezbinati slujitori si biserici .

 13. Daniel Dulugea
  apr. 21, 2017 @ 19:34:09

  Se menționează in comunicatul cultului, referitor la retragerea pastorului Florin Ianovici următoarea precizare;
  „Prezentarea motivelor pentru care a luat această hotărâre este făcută cu rea credință și plină de inexactități, încercând să arunce vina pe Conducerea Cultului Penticostal și să denigreze Cultul Penticostal din care a făcut parte aproape 24 ani.’’
  Care au fost beneficiile obținute de Florin in acești 24 ani?
  Care au fost beneficiile obținute de cult in acești 24 ani?
  Sa presupunem ca Florin si cei din conducerea cultului fac parte din Biserica a cărei Conducător este Cristos;
  Cum este posibil ca Florin sa trateze (așa cum i se reproșează ) conducerea cultului?
  Cum este posibil ca conducerea cultului sa riposteze la fel, cu rea credința făcând afirmații care conțin jumătate de adevăr (minciuni) încercând sa denigreze un lucrător, de beneficiile căruia sa bucurat 24 de ani?
  Conduceți prin exemplu. Luați-vă exemplul pe Cristos.
  Nu spuneți voi in cuvântările voastre ca răpirea Biserici va avea loc in generația noastră?
  Deci daca credeți ce vorbiți, care mai este rostul masurilor disciplinare extreme si a ripostelor?
  ”Aici nu mai este nici „conducerea cultului” nici „lucrătorul remarcabil” Cristos este totul şi în toţi.
  Astfel, dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare.
  Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Cristos, aşa iertaţi-vă şi voi.
  Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii.
  Pacea lui Cristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, şi fiţi recunoscători.”

 14. Trackback: NewsNet Creștin: † Interviu cu Florin Ianovici referitor la Comunicatul Cultului Creștin Penticostal | agnus dei - english + romanian blog
 15. Trackback: Referitor la retragerea pastorului Florin Ianovici | agnus dei - english + romanian blog
 16. Trackback: Comentariu referitor la cazul pastorului Florin Ianovici | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: