Alianța Familiilor din România – Căsătoria este importantă pentru bunăstarea copiilor, confirmă un studiu

Căsătoria este importantă pentru bunăstarea copiilor, comunică doi cercetători de la Institutul Brookings, think-tank nord-american cu o existență de un secol.

W. Bradford Wilcox, Director – Proiectul Național pentru Căsătorie, Universitatea din Virginia și Laurie DeRose, Director de Cercetare – Proiectul Harta Familiei Globale și Profesor de sociologie la Universitatea Georgetown, contrazic teza conform căreia nu atât căsătoria e cea care contează, cât stabilitatea căminului, arătând că cele două sunt legate indisolubil. Aceasta este concluzia noului lor raport realizat pentru Institutul de Studii Familiale și intitulat The Cohabitation-Go-Round: Cohabitation and Family Instability Across the Globe (Caruselul coabitării: Coabitarea și instabilitatea familiei pe mapamond).

Este de mult cunoscut că acei copii care trăiesc finalul relației părinților lor ca și aducerea de noi parteneri de către părintele în a cărui grijă rămân sunt mai predispuși la performanțe școlare slabe, la sarcini în perioada adolescenței și la delicvență juvenilă. Daunele cauzate de instabilitate au fost descrise de mulți cercetători, de toate înclinațiile politice, inclusiv de Wendy Manning și de Andrew Cherlin.

Totuși, unii sociologi trag de aici concluzia ca „ceea ce contează pentru bunăstarea copiilor este stabilitatea familiei de fapt, mai mult decât mariajul în sine”.

Căsătorie = stabilitate, în SUA…

E ușor de înțeles de ce unii trag concluzia că nu căsătoria per se e cea care contează, apreciază Wilcox și DeRose. Dar tocmai aici este cheia: căsătoria în sine este cea care este puternic asociată cu stabilitatea familiei. Copiii din Statele Unite care se nasc în cuplurile coabitante sunt de două ori mai probabil să-și vadă părinții despărțindu-se decât copiii ai căror părinți sunt căsătoriți:

CONTINUARE aici – http://www.culturavietii.ro/2017/04/21/casatoria-importanta-stabilitate-bunastarea-copiilor-studiu/

2 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  apr. 23, 2017 @ 03:20:34

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. un oarecare
  apr. 25, 2017 @ 03:38:01

  O poza poate putin nepotrivita? Macar PUTIN? M-as astepta de la niste oameni cumpatati, seriosi, care cauta pe Dumnezeu, sa afiseze ceva mai serios, gen niste zambete, imbratisari intre soti etc. Voi afisati picioare? Stiu ca este o moda… cu picioarele cat mai descoperite (mai nou si la barbati; surorile prin Romania au trecut demult la „high heels”). Parca m-as astepta ca pocaitii sa nu aiba treaba cu moda! Cel putin cand am auzit eu de pocaiti era cu totul altul sensul acesta de „pocait”, de „copil al Domnului”!

  Stiu ca dvs. sunteti dintre cei seriosi…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: