Referitor la retragerea pastorului Florin Ianovici

Se menționează in comunicatul cultului, referitor la retragerea pastorului Florin Ianovici următoarea precizare;
„Prezentarea motivelor pentru care a luat această hotărâre este făcută cu rea credință și plină de inexactități, încercând să arunce vina pe Conducerea Cultului Penticostal și să denigreze Cultul Penticostal din care a făcut parte aproape 24 ani.’’
Care au fost beneficiile obținute de Florin in acești 24 ani?
Care au fost beneficiile obținute de cult in acești 24 ani?
Sa presupunem ca Florin si cei din conducerea cultului fac parte din Biserica a cărei Conducător este Cristos;
Cum este posibil ca Florin sa trateze (așa cum i se reproșează ) conducerea cultului?
Cum este posibil ca conducerea cultului sa riposteze la fel, cu rea credința făcând afirmații care conțin jumătate de adevăr (minciuni) încercând sa denigreze un lucrător, de beneficiile căruia sa bucurat 24 de ani?
Conduceți prin exemplu. Luați-vă exemplul pe Cristos.
Nu spuneți voi in cuvântările voastre ca răpirea Biserici va avea loc in generația noastră?
Deci daca credeți ce vorbiți, care mai este rostul masurilor disciplinare extreme si a ripostelor?
”Aici nu mai este nici „conducerea cultului” nici „lucrătorul remarcabil” Cristos este totul şi în toţi.
Astfel, dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare.
Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Cristos, aşa iertaţi-vă şi voi.
Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcaţi-vă cu dragostea, care este legătura desăvârşirii.
Pacea lui Cristos, la care aţi fost chemaţi, ca să alcătuiţi un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, şi fiţi recunoscători.”

Daniel Dulugea

CITESTE si –

10 comentarii (+add yours?)

 1. Iosif
  apr. 22, 2017 @ 01:30:57

  Chestia cu „rapirea” este o interpretare,o facatura lipsita de obiectivitate. Nu va îselati si amagiti,dragii mei penticostali. Toate aceste erezii pe care le propovaduiti fara sa le întelegeti,duc la moartea sufletelor ‘turmelor’ din ce în ce mai slabite din lipsa de „pasuni verzi si ape de odihna” oferite doar de Marele Pastor iubitor Hristos Isus,care se ocupa cu iubire neconditionata,sacrificatoare,fara prejudecati de fiecare oaie din turma SA,care formeaza BISERICA VIE,MIREASA MIELULUI…

  • thetrouth
   apr. 22, 2017 @ 14:33:00

   stati linistit domnule Iosif ca in ce priveste rapirea bisericii nu e o erezie , stim si cunoastem evanghelia proclamata de apostolii Domnului Isus , si chiar daca uneori prin turme se mai strecoara si lupi in piei de mielusel , asta nu inseamna ca in bisericile nu au hrana , pentru ca insusi Domnul ingrijeste de asta , si asa cum insusi Domnul a spus oile sale cunosc glasul pasorului , din nefericire in turme asa cum am spus mai sus se mai strecoara si alte soiuri care nu recunosc glasul stapanului turmei .

 2. CrestinTotal.ro
  apr. 22, 2017 @ 03:16:20

  A republicat asta pe CrestinTotal.ro.

 3. thetrouth
  apr. 22, 2017 @ 07:20:32

  fr Dulugea este remarcabil ca priviti lucrurile prin perspectiva Cuvantului lui Dumnezeu, dar tocmai acest cuvant ne invata sa dam ascultare acelora care au fost randuiti de Dumnezeu sa ne slujeasca . Indiferent de pregatirea pe care o avem sau de succesul pe care Dumnezeu ni-l da in lucrare , noi trebuie sa umblam smeriti stiind ca totul vine de la El .Uneori Dumnezeu ne sa vada cat de mult am crescut in caracter si ingaduie sa ” bata vantul peste noi” tocmai pentru a culege toadele noastre .Si atunci se vede maturitatea noastra , care nu sta in vorbe sau discursiri teologice ci in caracter . Chiar si numai orin prisma faptului ca fratii din conducere sunt mai batrani ca noi , mai cu experienta in lucrarea Domnului , si cu autoritate investita in ei de Dumnezeu trebuie sa-i respectam si sa apreciem lucrarea lor . Fie ca uneori nu ne place , Dumnezeu stie de ce e asa. Eu cunosc personal pe toti acesti lucratori ai Domnului si nu pot compara lucrarea lor de-a lungul anilor cu lucrarea pastorului Ianovici in anii lui de slujire . Si doar atat nu vreau sa spun mai multe. Daca ei au fost alesi sa conduca lucrarea Domnului in Romania trebuiesc respectati ei si deciziile pe care ei le iau. Si daca avem ceva de comentat , in pace cu liniste si buna cuviinta putem dialoga si rezolva problema , ca in casa lui Dumnezeu .

 4. Trackback: Referitor la retragerea pastorului Florin Ianovici – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
 5. Sándor Gönczi
  apr. 22, 2017 @ 14:04:10

  @thetrouth, aveti dreptate pe jumatate si va spun de ce. Intradevar, cei care fac parte vremelnic din Conducerea Cultului Penticostal sunt alesi de catre ceilati pastori din tara, nu Dumnezeu le-a dat acea functie ca omul, pentru ca si ei sunt ispiti de satan si ei pot gresi. Ca sal suspendezi un pastor dintr-o biserica trebuie sa parcurgi niste lucruri, pentru ca nu au parcurs caile legale si ca cei din Conducerea cultului cantaresc cu doua feluri de masuri, spun tocmai cei din Comitetul regional Bucuresti in contestatia pe care le-a trimis catre cult. Eu am urmarit acest caz ca imi este foarte drag acest om Pastorul Florin Ianovici, mi-am dat seama ca nu Dumnezeu lucreaza prin acest conducatori ai Cultului Penticostal. Va rog sa cititi aceasta contestatie.
  http://newsnetcrestin.blogspot.ro/2017/04/contestatie-adresata-cultului.html

 6. bennhudson
  apr. 22, 2017 @ 14:10:38

  Frate Dulugea, imi pare rau sa-ti spun, dar din nefericire n-ati priceput mare lucru din toata discutia care a fost.

 7. ivanovicisorin
  apr. 23, 2017 @ 12:32:31

  Cum am mai spus/scris,asa scriu si acum. Daca lucrarea pastorului Ianovici este cu girul DUMNEZEULUI ATOTPUTERNIC,ea va deveni mai puternica si EL o va confirma. Aduceti-va aminte de acuzele din ani trecuti la adresa lui Barbosu Cristian,a lui Vladimir Pustan,asta ca sa iau doar doua nume.Amintiti-va modul grosolan in care a fost tratat Iosif Ton de pres.cultului Baptist din acea vreme Otniel Bunaciu.Daca a existat vre-un pastor roman, prin care DOMNUL sa fi dat biruinta in spatiul evanghelic romanaesc, atunci cu siguranta acesta a fost fr Ton. Care au fost aprecierile si respectul cuvenit ? Nimic altceva decit rafuieli personale.Shalom !

 8. Trackback: Comentariu referitor la cazul pastorului Florin Ianovici | agnus dei - english + romanian blog
 9. Trackback: Comentariu referitor la cazul pastorului Florin Ianovici -part 2 (In cautarea adevarului) | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: