Ce lasa un om in urma… ? – gand prilejuit de trecerea in vesnicie a fratelui Mihai Sarbu

FOTO Familia Sarbu (Video Serviciul de Priveghi)

L-am cunoscut pe fratele Mihai Sarbu in curtea bisericii inainte de inceperea Serviciului Divin. M-am ales,pret de cateva minute , cu o umflatura in obraz urmata de o expresie neasteptata care trebuie sa recunosc,m-a luat prin surprindere : „POCAITULE !”  Instantaneu mi-a venit in minte o secventa din anii de scoala, cand mi s-a reprosat nepregatirea temeinica la materia cea mai nedorita de toti, economie politica.

   Credeam ca am scapat pentru todeauna de aceasta sintagma . Si totusi nu,a trebuit sa o aud dupa cateva decenii prin salutul unui om deosebit. Am inteles in acel moment mesajul transmis de omul lui Dumnezeu,valabil de altfel pentru totii copiii Domnului: bucuria mantuirii si responsailitatea purtarii unui nume.

La Seviciul de inmormantare  am ramas  impresionat de cantitatea mare de mesaje,cu tenta profund sentimentala, transmise de cei care au avut harul sa interactioneze mai mult sau mai putin cu cel care a fost fratele nostru Mihai Sarbu. Acum, fratele Sarbu a plecat pentru todeauna din aceasta lume. Inevitabil, in trecerea anilor,  sub influenta legii entropiei care guverneaza Universul material in care traim  ,amintirile  despre acest om ca si despre altii de fapt, isi vor pierde din intensitate. Generatiile se schimba si tot ce in prezent ne-a marcat, ramane istorie.

Dupa ce noi toti ,la propriu si la figurat, am stat la capataiul  acestui om „special” cum l-au numit unii,   suntem provocati printre altele,sa gasim un raspuns viabil la o  o intrebare  asupra careia este bine  sa meditam : CE LASA UN OM IN URMA unei vieti traite pe acest pamant ?

Apostolul Pavel a fost un titan al credintei. Dar nu a fost un om perfect si  dupa cum insusi spune „am luptat lupta cea buna a credintei”.

Dupa aproape 2.000 de ani, in amintirea acestui om se vorbeste in primul rand despre lucrarea inspirata si importanta care a facut-o la momentul respectiv si mai putin despre caracterul in continua transformare sau greselile inerente unei vieti pamantenesti. Luther deasemenea, a lasat in urma o lucrare care a revolutionat crestinismul. Livingstone a fost cel care a deschis calea lucrarii misionare in afara Europei. In  Istoria crestinismului sunt mentionati oameni care au fost dedicati in totalitate lui Dumnezeu iar in urma lor au ramas amintiri despre  lucrarile care le-au facut si de care au beneficiat generatiile urmatoare.

Ce se poate spune ca a ramas in urma fratelui Mihai Sarbu ? Desigur multe amintiri  placute  privind relationarea personala sau comunitara cu acest om a lui Dumnezeu. Pentru unii a insemnat persoana prin care le-a vorbit Dumnezeu si astfel  au primit mantuirea.

Pentru altii Mihai Sarbu a insemnat omul care in situatii de criza a stat alaturi in rugaciune,consolare sau sfaturi. Si exemplele pot continua.

Pentru intreaga comunitate crestina insa, fratele Mihai Sarbu a lasat in urma un mesaj special  care cu siguranta  va intra in amintirea celor care l-au cunoscut si iubit.  Un apelativ cu o semnificatie speciala ,o provocare la o realitate care trebuie insa dovedita :

”  POCAITULE !” sau  „CUM ESTI POCAITULE

Radu Oprea

   Phoenix-Arizona

CITESTE SI –

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: