Cum trebuia rezolvat cazul Patorului Florin Ianovici – Comentariu, Pastor Aurel Mihet

Am primit acest comentariu de la Pastorul Aurel Mihet, care explica modul biblic prin care dansul spune ca trebuia rezolvat cazul fratelui Pastor Florin Ianovici, de catre Cultul Penticostal, pentru evitarea problemelor, care au culminat in cele din urma cu retragerea din Cult al Pastorului Florin Ianovici.

Aurel Mihet:

Cazul Pastorului Florin Ianovici a fost si este mult comentat in spatiul crestin ,si nu numai. Parerile sunt impartite si sustinute dupa cum ele sunt intelese de fiecare.Am citit cele 2 articole scrise de scriitorul crestin Radu Oprea ,un om cu o deosebita claritate in a prezenta informatii din mediul crestin si nu numai .Am ascultat predica Pastorului Florin Ianovici tinuta la data de aprilie 4.2017 in Biserica Panticostala Betel din Bucuresti (recomand sa fie ascultata).

Ce am observat, atat din predica tinuta de Fr. Florin cat si din comunicatul cultului , ca a fost o asteptare de pornire a acestei situatii din partea celuialalt.  Citez din partea cultului :  ..reprezentantii conducerii Cultului, ar fi trebuit invitati in Bis.Betel pentru a da lamururi” Din predica Pastorului Florin.  Citez: ,,n’ a venit nimeni ca sa vorbeasca cu voi… nici prima data, nici a doua oara, n’a venit nimeni in mijlocul vostru” Intrebarea care se pune este urmatoarea: Trebuia sa fie invitati reprezentatii cultului sa vina la Bis. Betel sau ei trebuiau sa vina neinvitati ?? In primul rand Bis. Betel nu putea sa-i invite pentru ca o asemenea invitatie se face numai atunci cand exista anumite conflicte intre Biserica si Pastor,  faptul ca nu a existat nici o problema,  nu ar fi avut nici un motiv sa-i invite. In al doilea rand; daca conducerea Cultului avand mai multe reclamatii in legatura cu abaterile grave facute de Pastorul Florin, ea avea obligatia sa vina, chiar neinvitata, pentru ca sa lamureasca lucrurile. Pentru o mai buna clarificare a situatiei, as vrea sa ma folosesc de un citat Biblic din Matei 18.15-17, unde Domnul Isus ne spune :  ,,daca un frate a pacatuit impotriva ta du-te si mustra-l intre tine si el singur, daca te asculta ai castigat pe fratele tau”.

APLICAREA :

Daca Pastorul Florin a pacatuit,  acest lucru a afectat grav si Biserica Betel.  Biserica Betel trebuia sa ia act de acest lucru si sa-l cheme pe Pastorul Florin pentru a rezolva lucrurile, daca Biserica nu putea rezolva aceasta problema, ea trebuia sa faca al doilea pas:  ,,daca nu te asculta mai ia unul sau doi… sa apeleze la un for de conducere mai superior, COMUNITATEA REGIONALA. Daca nici de Biserica  si Comunitatea Regionala, Pastorul Florin nu ar fi ascultat, urma al treilea pas: ,,spune-l Bisericii. (UNIUNII), daca nu asculta nici de Uniune, atunci Biserica impreuna cu Comunitatea si Uniunea sa-l dea afara din Cultul penticostal (exclus).

Daca sa-r fi tinut cont de acest lucru, Cultul Penticostal ar fi fost scutit de atatea probleme ivite si lucrarea ar fi continuat cu mult succes.

CITESTE si –

6 comentarii (+add yours?)

 1. Iosif
  mai 02, 2017 @ 04:39:27

  O analiza si judecata rationala,corecta,care dpdv.biblic,este în spiritul literei Legii (slovei). Oare,între toti crestinii penticostali din tara si/sau diaspora,nu este nici unul care sa aiba ungerea Duhului Sfânt,care asemenea lui Petru,plin de Duh Sânt, a demascat minciuna celor doi soti,Anania si Safira ?! Trista realitate…

 2. Selim
  mai 02, 2017 @ 10:21:39

  Va rog sa nu mai spuneti caci conflictul dintre Cultul Penticostal si Florin Ianovici a culminat cu retragerea acestuia ca nu e adevarat. Florin Ianovici sa retras ca nu putea sta pe banca, sa simtit ingradit si a luat aceasta decizie obligat de duhul care ii dadea ghes…l-a „”ajutat”” pe Dumnezeu sa Ii continue lucrarea. PUNCT!

  • Avram
   mai 02, 2017 @ 23:14:19

   Salim,
   Esti cu totul dezinformat depre acest caz sau judeci cu partinire. Pastorul Florin a stat pe banca asa cum i-a cerut Cultul, si dupa ce i s-a ridicat suspendarea, dandu-i-se dreptul sa predice , au venit cu alte restrictii care nu au putut fi acceptate. God bless you

 3. geo
  mai 02, 2017 @ 15:16:58

  …….daca nu te asculta mai ia unul sau doi… sa apeleze la un for de conducere mai superior, COMUNITATEA REGIONALA. Daca nici de Biserica si Comunitatea Regionala, Pastorul Florin nu ar fi ascultat, urma al treilea pas: ,,spune-l Bisericii….
  Aceste aspecte ale scripturii nu fac parte din „statutul cultului penticostal”, scris de oameni si nu sub inspiratie divina.
  Incet, incet statutul cultului penticostal, devine litera de lege si Biblia devine doar o carte de povesti pt copii.

 4. sori
  mai 03, 2017 @ 04:38:47

  conducerea cultului penticostal ar trebui sa-si vada barna din ochii ei

 5. Aurel Mihet
  mai 05, 2017 @ 13:30:30

  Am scrie acest comentariu in dorinta de a arata ca nu numai in cadrul Cultului Penticostal se intimpla asemenea abateri dela disciplina BIBLICA ,ci in toate cultele evanghelici ,pot sa se i-a asemenea masuri prin care nu se respacta invatatura SCRIPTURI.Nici Cultul Baptist ( Asociatia Baptista ) de aici din USA si canada nu a fost scutit de asemenea abatere dela invatatura BIBLEI. In urma cu 3 ani ,mi-am depus cerere , eu si sotia ,sa fim menbri intr’o Biserica Baptista din Phenix Az. La adunarea cenerala ,pe sotia mea o primeste ca membra,iar pe mine ma pune sub disciplina, ( de si nu eram membru si potrivit statului nu ar fi avut nici un drept asupra mea ,si fara ca sa-mi arate vina,fara drept de aparare,fara a discuta in pealabil cazul,dintr’o dictatura feroce , acest zis pastor , a trecut la pronuntarea sentintei). In zadar mi-au fost toate interventile la Conducerea Asociatei pentruca, nimeni nu m’a bagat in seama fiindca acest Ilustru Pastor , impreuna cu atotluminatul Prezbiter au ochi frumosi la cei din conducerea Asociatei si problema mea a fost trecuta cu vederea de fiecare data.
  Eu il inteleg perfect pe Fr. Florin si sint alaturi de dinsul ,deoarece si eu am avut parte de aceste nedreptati si poate ca noi si alti din celelalate culte evanghelice au fost si sint in situati asemanatoare,unde se incalca invatatura SCRIPTURI din Matei 18.15-17 Baza BIBLICA pe care o am este scrisa la 1 Petru 4.15-17. Dumnezeu sa aiba mila de noi; de cei persecutati si de cei care persecuta.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: