Misiunea Renovatio – Mesaj Florin Ianovici 30 Aprilie 2017 DAVID, UN OM DUPA INIMA LUI DUMNEZEU

Cand David a iesit in fata lui, Goliat era deja mort. Goliat era deja mort cand a iesit David pentru ca noi nu trebuie sa ne uitam la un instrument. Nu piatra, nu prastia, nu un instrument omenesc, nu o arma anume a fost cheia biruintei. Ci cheia biruintei statea in faptul caci cu David era Dumnezeul pe care in fiecare zi a vietii lui l-a iubit. 

Faptele Apostolilor  13:22 [Dupa Saul] le-a ridicat împărat pe David, despre care a mărturisit astfel: ‘Am găsit pe David, fiul lui Iese, om după inima Mea, care va împlini toate voile Mele.’

…. Mult imi doresc sa stiu cum imi este inima lui Dumnezeu pentru ca atunci cand Dumnezeu spune ca iubeste pe David pentru ca este un om dupa inima lui, de fapt, Dumnezeu vorbeste despre inima lui Dumnezeu. Uitandu-te la David, nu vei intelege ceea ce face David in mod special. Ci vei intelege ceea ce iubeste Dumnezeu. De aceea este atat de important sa ne dam seama ce a iubit atat de mult Dumnezeu la David, despre care noi stim ca a avut si momente bune si a avut momente si mai putin bune. Dar negresit, Dumnezeu a iubit ceva la el mult, de a zis despre David ca este  ‘om dupa inima Mea’. Sigur, Biblia si spune, pentru ca el a implinit voile Mele. Dar oare care este voia lui Dumnezeu, incat David implinind-o, sa spuna despre el ‘om dupa inima Mea’. Iubitii Domnului, as vrea sa va marturisesc in aceasta dupa amiaza ca noi, chiar daca acceptam sau nu, traim intr-o lume in care exista foarte mult razboi. Sunteti de acord cu mine? Nu stiu, dar luptele pe care noi le avem si luptele pe care le resimt in ultima perioada s-au acutizat. Pleaca o problema si vine in locul ei, alta. Parca scapi de un om care iti este neprieten si da-i peste altul care iti este la fel de neprieten. Si la un moment dat, stai si te gandesti: oare cum sa fac in viata aceasta sa pot trai si eu linistit? Ei, iubitii Domnului, vreau sa va impartasesc un lucru, ca Dumnezeu din cer vrea sa ne vorbeasca in dupa amiaza aceasta despre biruinta.

Dvs. stiti ca unul dintre lucrurile care se cunoaste despre David de la copiii mici pana la oamenii care sunt inaintati in varsta, este ca el este acela care l-a rapus pe Goliat. Deci, intotdeauna veti gasi, daca scrieti David pe internet, veti vedea ca imediat apare si Goliat pe internet si cum a biruit David pe Goliat. Bagati de seama ca Goliat, nu doar ca era un urias. Nu doar uitandu-te la el ti se taia inima si iti pierea curajul. Una dintre problemele necazului din viata noastra, nu numai ca ele sunt mari, dar intotdeauna exista ceva care e mai dureros decat problema in sine: BATJOCURA. Nu numai ca Goliat era atat de mare, nu numai ca problemele noastre sunt atat de mari, dar exista foarte multa batjocura si ironizare. Si foarte multi oameni ocarasc. Vedeti ca Goliat iesea si ocara ostirea lui Dumnezeu. Arunca asupra ostirii lui Dumnezeu ocara si hule la adresa lui Dumnezeu. Ati bagat de seama, ati citit in Biblie cand iesea Goliat sa arunce ocara asupra poporului si asupra lui Dumnezeu? Dimineata si seara. De ce? Pentru ca seara, cand te duci la culcare, te duci cu nadejdea ca maine va fi mai bine. Si atunci, neaparat trebuie sa trimita diavolul o multime de ganduri ca atunci cand adormi sa fi nauc de cap. Intotdeauna gaseste momentul potrivit. De ce sa te odihnesti, mai bine te invarti in asternut. Te invarti ca usa in tatana, si diineata cand te-ai trezit, esti copt. Esti gata. Si in cazul in care dimineata cand te-ai gandit: O ce soare frumos. O ce verde este iarba. Si te gandesti sa pleci cu o nadejde noua, vine din nou Goliat si iti mai tranteste una. Ati bagat dvs. de seama, dimineata, daca deschideti telefonul, ce vesti aveti pe telefon? Eu va spun: Deschideti Biblia. Totdeauna daca ma apuc sa citesc dimineata pe telefon, vin vestile rele. Asa ca primul lucru pe care-l aleg e sa alerg la cei care da vesti bune. Nu numai ca necazurile  si problemele noastre sunt mari, de tip Goliat. Nu numai ca avem probleme de sanatate- copii care se nasc bolnavi, copii care se nasc deja afectati, parinti care sunt tineri si au suficiente boli, cand sa te uiti la ei, sa zici: Ce varsta ai? Ca nu iti vine sa crezi. Oameni care se lupta astazi cu asa de multe probleme. Ca, pe de=o parte, sa recunoastem ca nu murim de foame, dar problema este ca nu ne mai ajunge doar painea cea de toate zilele. Noi vrem cu mult mai mult. Si mare parte din nefericirea noastra se datoreaza si ambitiei noastre care sunt de cele mai multe ori crescande. Pretentiile cresc si lucrurile care tin de implinire sufleteasca, scad.

Vreau sa va spun ca Goliat, nu va fi rapus pe campul de lupta. Sunt lucruri care vreau sa impartasesc cu voi. Nu piatra si nu prastia l-au invins pe Goliat. Inca odata, nu piatra si nici prastia nu l-au rapus pe Goliat. Cand David a iesit in fata lui, Goliat era deja mort. Goliat era deja mort cand a iesit David pentru ca noi nu trebuie sa ne uitam la un instrument. Nu piatra, nu prastia, nu un instrument omenesc, nu o arma anume a fost cheia biruintei. Ci, cheia biruintei statea in faptul caci cu David era Dumnezeul pe care in fiecare zi a vietii lui l-a iubit. Inainte ca sa inceapa lupta, Goliat era mort.

[…] Am sa va spun in aceasta dupa amiaza ca am descoperit, in razboiul acesta pe care-l purtam, o arma teribila si am descoperit o putere extraordinara pe care nu o gasesti decat in biserica. Aleluia! Oamenii se inarmeaza, isi creeaza tot felul de lucruri casa aiba siguranta. Isi strang bani pentur pensie, incep de la o varsta sa ia vitamine. Nu e rau. Nu va spun sa lu luati. Numai, ca eu va spun in aceasta dupa amiaza un lucru. Exista in Dumnezeu o biruinta pe care n-o puteti gasi decat aici. Exista in Dumnezeu o biruinta pe care n-o poti gasi decat atunci cand Il ai pe El.

In momentul in care David statea in campia Iudeii si spunea „Domnul este pastorul meu, nu voi duce lipsa de nimic. El ma paste in pasiuni verzi si ma duce la ape de odihna.” In momentul in care statea de vorba cu Dumnezeul sau, stiti ce se intampla? Goliat cadea, unul cate unul. In campia Iudeii, in racoarea diminetii, in linistea sufletului nostru, in tihna ceasului de rugaciune, acolo se zamisleste puterea si victoria noastra. Alergam nauci de dimineata pana seara. Cautam sa rezolvam muntele de probleme care se pravale peste noi. Dar Dumnezeu ne spune altceva in aceasta dupa amiaza, ca inainte sa se intalneasca David cu cu Goliat, Goliat era mort pentru ca David venea in numele unui Dumnezeu viu cu care s-a intalnit in ceas de tihna in campia Iudeii, cand pastea oile  si spunea: „Nu ma tem de nimic, caci Domnul este cu mine. Toiagul si nuiaua Lui ma mangaie. Tu imi intinzi masa in fata potrivnicilor mei si paharul meu este plin de da peste el.” Dvs credeti ca puterea noastra e puterea muschilor? E puterea tineretii? Credeti ca este puterea influentelor omenesti? Credeti ca este puterea chiar a studiilor noastre? Dvs. nu vedeti ca razboaiele aceste sunt fara de sfarsit si ca nu mai biruim? O viata intreaga strangi sa dai copilului tau o educatie, sa0i creezi o siguranta. Si copilul tau ajunge la 16 ani, de nu te mai intelegi cu el. De ce? Pentru ca adevarata biruinta nu se obtine in birouri, oricare ar fi ele. Nici nu se obtine atunci cand iti mai iei inca o salopeta. Ci, adevarata biruinta se obtine acolo, in campie, in ceasul diminetii, in tihna sufletului tau te intalnesti cu Dumnezeul cel viu. Oamenii nu se roaga. Nu se inchina. Oamenii sunt grabiti….

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: