Premieră istorică. Hamas acceptă un stat palestinian pe teritoriul din 1967 cu capitala la Ierusalim. Reacția Israelului

Gruparea islamistă palestiniană Hamas și-a modificat luni programul politic pentru prima oară în istorie, transmite AFP. Principala noutate este acceptarea unui stat palestinian între frontierele din 1967, cu capitala la Ierusalim. Noua doctrină politică a Hamas urmează să fie făcută publică înainte de vizita președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, la Washington, care va avea loc miercuri.
Totodată, Hamas se distanțează de organizația Frații Musulmani din Egipt și face distincția între comunitatea religioasă evreiască și „proiectul sionist”, insistând asupra caracterului politic al conflictului cu Israelul.
Un document în arabă și engleză, cu 42 de puncte, a fost făcut public pe site-ul de internet al Hamas la începutul conferinței de presă susținute la Doha de liderul în exil al organizației, Khaled Mashal, informează Agerpres.
Acceptarea frontierelor din 1967, anterioare ocupației israeliene a Cisiordaniei, a Fâșiei Gaza și a centrului istoric al Ierusalimului nu este însă echivalentă în niciun caz cu recunoașterea Israelului, a explicat recent agenției France Presse un înalt oficial al Hamas.
Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a reacționat calificând documentul Hamas ca mincinos, iar departamentul ministerului apărării care răspunde de teritoriile ocupate a apreciat că „mișcarea teroristă Hamas își bate joc de întreaga lume încercând să se prezinte prin acest așa-zis document drept o organizație luminată și dezvoltată”.
Afla mai mult – http://www.activenews.ro/externe/Premiera-istorica.-Hamas-accepta-un-stat-palestinian-pe-teritoriul-din-1967-cu-capitala-la-Ierusalim.-Reactia-Israelului-142976

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    mai 02, 2017 @ 02:59:02

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: