O organizație creștină ajută creștinii să-și refacă viețile în zona eliberată de sub SIIL

Creștinii din Irak se reîntorc în casele și orașele lor, care au fost eliberate de sub dominația SIIL. Operation Blessing se află acolo, pentru a-i ajuta s-o ia de la capăt. Într-o călătorie recentă la linia frontului, președintele Operation Blessing, Bill Horan, a văzut cu ochii săi ceea ce SIIL a făcut celui mai mare oraș creștin din Irak.

Mă aflu pe acoperișul acestei biserice creștine istorice din Qaraqosh, Irak. Aici a fost o comunitate de peste 50 000 de oameni. Toți locuitorii din această comunitate erau creștini. Pe 14 august 2014, creștinii din Qaraqosh au fugit cu doar câteva ore înainte ca luptătorii islamici să preia controlul regiunii.

Practic, în următorii doi ani, SIIL a distrus întregul oraș, transformând fiecare biserică într-un loc de desfășurare a răului. Evident, nu aveau destul explozibil pentru a demola totul, însă au folosit curtea dinăuntru pentru a exersa tragerea la țintă. Au luat artefacte din biserică și relicve sacre, unele vechi de sute de ani și le-au folosit ca ținte, trăgând mii, sute de mii de gloanțe și antrenându-se pentru a ucide oameni. Apoi, în octombrie anul trecut, trupele irakiene, sprijinite de forțele americane, au recapturat Qaraqosh-ul.
După luni de zile, oamenii încep să se întoarcă. Operation Blessing e pe teren, ajutând familiile să reconstruiască. În această lună, organizația umanitară creștină a pornit prima afacere din oraș după eliberarea acestuia, oferind asistență acestei familii care a înființat o brutărie pentru a aduce pâine proaspătă oamenilor care se întorc acasă.

Mulți dintre ei încă se tem să revină, în timp ce luptele sunt încă în toi la mai puțin de 30 km, în Mosul, cel de-al doilea oraș ca mărime din Irak.

Pentru moment, majoritatea creștinilor din Qaraqosh locuiesc ca refugiați în Iordania. Operation Blessing îi ajută și acolo. Grupul hrănește peste 300 de copii creștini refugiați din Qaraqosh, la această școală din Amman. Cei mai mulți dintre refugiați nu au destulă mâncare sau resurse să-și poată hrăni copiii, și mulți copii nu au ce mânca acasă. Insistăm, așadar, să poată lua o masă bună la școală.

Părintele Kaleel supraveghează mersul lucrurilor – Înainte să începem școala, copiii s-au rugat împreună cu mine „Tatăl Nostru” în aramaică, limba vorbită de Domnul Isus Hristos.
Operation Blessing finanțează și o clinică ce ajută refugiații alungați de SIIL. Oamenii din Occident trebuie să fie mai conștienți de acestea și să aibă compasiune pentru frații și surorile lor de aici. Toți aceștia au credință în Hristos și trebuie să facem tot ce putem pentru a-i ajuta să-și reclădească viețile.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 176 – 29 aprilie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

1 comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    Mai 04, 2017 @ 01:42:45

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: