Relatări eroice ale creștinilor persecutați în Orientul Mijlociu – Standing in the fire

Avem un fost lider al SIIL, un fost terorist din Frontul al-Nusra, teribilul grup din Siria, cineva din poliția secretă, o femeie căsătorită cu un imam musulman, oameni care sunt în viață și care Îl slujesc pe Hristos. Li se pun două întrebări înainte să-și predea viața lui Isus. Prima: „Accepți să fii persecutat ?” Dacă spun că da, atunci sunt întrebați: „Ești gata să mori pentru Isus ?”

Relatări eroice ale creștinilor persecutați în Orientul Mijlociu – Standing in the fire

Creștinii din Orientul Mijlociu se află în mijlocul unui furnal al islamului radical. Deși se zbat pentru supraviețuire, Evanghelia înaintează. Relatările au fost împărtășite de un grup de credincioși care și-au riscat viețile mărturisind despre credința lor, indiferent cât de mult s-a intensificat persecuția.

Terorismul global e la cel mai ridicat nivel. Milioane de creștini din Orientul Mijlociu au parte în fiecare zi de persecuții brutale pentru credința lor. Dar aceasta nu e sfârșitul poveștii. În mijlocul haosului creat de SIIL și de alte facțiuni extremiste, un număr crescând de urmași neînfricați ai lui Isus Hristos își riscă propriile vieți pentru a împărtăși Evanghelia. Unii din acești creștini curajoși sunt foști musulmani, unii chiar foști teroriști.

Fostul pastor și misionar în Orientul Mijlociu, Tom Doyle, povestește relatările uimitoare pe care le-a strâns despre creștinii curajoși ce trăiesc în aceste vremuri înfricoșătoare în cartea „Standing in the fire”.
Noi lucrăm cu mulți din acești oameni în Orientul Mijlociu. Am dorit să scriem o carte despre aceia care sunt în viață, care trebuiau să fie morți, dar pe care Isus i-a ținut în viață.

Avem un fost lider al SIIL, un fost terorist din Frontul al-Nusra, teribilul grup din Siria, cineva din poliția secretă, o femeie căsătorită cu un imam musulman, oameni care sunt în viață și care Îl slujesc pe Hristos. Li se pun două întrebări înainte să-și predea viața lui Isus. Prima: „Accepți să fii persecutat ?” Dacă spun că da, atunci sunt întrebați: „Ești gata să mori pentru Isus ?”

De multe ori, ei nu-și mai văd familiile niciodată. Sunt respinși de familia lor, ba chiar pot fi persecutați de ea. Nouă ne e foarte greu să credem că propria noastră familie ne-ar putea persecuta sau chiar ucide. E foarte trist, dar se întâmplă.

În ultimii 10-15 ani mai mulți musulmani au venit la credința în Isus decât în 1 400 de ani de islam. Vă dați seama: 10-15 ani, comparat cu 1400 de ani. Are loc o revoluție nevăzută, de care oamenii nu prea știu. De aceea am dorit să scoatem la iveală relatările.

De ce crezi că vin ei la credința în Isus Hristos? Nu prea auzim despre asta la știri. auzim doar despre SIIL, despre Al-Qaeda, despre teroriști, dar nu despre acești musulmani. De ce ?

În primul rând, pentru că Isus îi atinge în mod personal prin vise, viziuni și minuni spectaculoase, la care sunt martori. Apoi, ei văd cum este islamul în realitate și nu le mai place. Iar apoi, întâlnesc creștini care au dragoste și în care au încredere, așa că își doresc să afle mai multe.

Spune-ne o relatare despre unul din acești curajoși noi convertiți.
Un caz care îmi atinge inima e Mido, care a fost cu SIIL în Mosul, când creștinii au fost alungați. Mosulul a fost curățat complet de creștini. Mergând, Mido a dat peste trei bărbați răstigniți. Nu știa ce se întâmplă. A mers spre ei și a rămas blocat privindu-i. Unul din acei bărbați a ridicat capul, probabil în ora în care urma să moară, și i-a zâmbit lui Mido. Apoi, s-a apropiat și a auzit că ei cântau. Ei Îi cântau cântece lui Isus.

În acel moment, a vrut să-și ia viața. Spunea că s-ar fi putut sinucide atunci. Și-a făcut un plan și a scăpat prin nordul Irakului, în Turcia. Acolo, a întâlnit niște credincioși, care, într-o săptămână, l-au condus la Hristos.

Dar ceea ce i-a străpuns inima a fost când l-au dus la o întâlnire dintr-o biserică subterană. Când a intrat, a dat câțiva pași înapoi. L-au întrebat care era problema, și el le-a spus: „Acesta e cântecul ce-l cântau oamenii de pe cruce”. Asta i-a străpuns inima și el a venit la credința în Isus.

Cum putem noi, cei din Occident, să învățăm de la acești convertiți curajoși ?

Sunt trei lucruri cu care veți rămâne după lecturarea cărții. Întâi, trebuie să alegem vocea de care ascultăm. Dacă ascultăm doar știrile seculare, vom fi îngrijorați, panicați și va avea un impact negativ asupra noastră, dar nimic din toate acestea nu ar trebui să ne surprindă. Evanghelia e vestită cu putere în Orientul Mijlociu. Alege de care voce vei asculta și trece tot ce auzi prin filtrul credinței.

Trebuie să mărturisesc, mie mi-e ușor să mă îngrijorez. Avem șase copii și patru nepoți, iar eu și soția mea ne gândim mereu la ei, și ne îngrijorăm de ce se întâmplă cu unul și cu altul, dar acei creștini nu gândesc așa. De fiecare dată când li se întâmplă ceva rău, îi auzim spunând: „Domnul este bun”.

Apoi, cred că e timpul pentru credincioși să se aplece cu fața la pământ și să se roage o rugăciune radicală. Astfel de rugăciuni fac cei în Orientul Mijlociu. Noi credem că asta e ceva simplu, însă acești creștini se proșternau cu fețele la pământ de sute de ani, atunci când aveau nevoie de intervenția lui Dumnezeu, și își puneau încrederea în El.
Aș spune că am putea învăța aceste trei lucruri de la ei, și, desigur, mult mai multe.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 176 – 29 aprilie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    mai 04, 2017 @ 02:06:23

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: