Creștinii din Irak se întorc acasă

Creștinii din Irak se întorc acasă
În cadrul unei vizite recente pe liniile de front, Bill Horan, președintele organizației Operation Blessing a văzut cu ochii lui dezastrul produs de SIIL în cel mai mare oraș creștin din Irak.

Bill Horan: Mă aflu pe acoperișul unei biserici istorice din Qaraqosh (Caracoș), Irak. Aceasta e o comunitate de peste 50.000 de locuitori. Fiecare bărbat, femeie și copil care au locuit în acest oraș erau creștini.
În data de 6 august 2014, creștinii din Qaraqosh au fugit cu câteva ore înainte ca luptătorii islamici să ocupe zona. SIIL a distrus întregul oraș în următorii doi ani și a transformat majoritatea bisericilor într-un teren de joacă al răului, precum cea din imagini.

Bill Horan: Nu au avut destul material exploziv ca să o dărâme. Au transformat curtea într-un poligon. Au luat relicve sacre din biserică, unele vechi de sute de ani, și le-au folosit ca ținte pe poligon. Au folosit zeci de mii de gloanțe ca să exerseze cum să omoare oameni.

Apoi, în octombrie 2016, trupele irakiene sprijinite de forțele din SUA au recapturat orașul Qaraqosh. Câteva luni mai târziu, locuitorii orașului au început să se întoarcă. Operation Blessing se află la fața locului pentru a ajuta familiile să se pună pe picioare. În această lună, organizația a ajutat la pornirea primei afaceri din oraș de la eliberare.

A ajutat această familie să construiască o brutărie care să aprovizioneze oamenii cu pâine proaspătă. Însă mulți locuitori se tem să se întoarcă pentru că luptele continuă la 30 de kilometri de ei, în Mosul, al doilea oraș ca mărime din Irak. În prezent, majoritatea creștinilor din Qaraqosh sunt refugiați în Iordania. Operation Blessing îi ajută și pe ei. Grupul hrănește peste 300 de refugiați creștini din Qaraqosh în școala lor din Aman.

Directoarea școlii: Majoritatea refugiaților nu au destulă mâncare sau resurse să își hrănească copiii. Mulți copii vin la școală nemâncați. Noi vrem ca ei să mănânce bine la școală.
Părintele Khalil conduce acest centru.

Părintele Khalil: Înainte de înființarea școlii, copiii s-au rugat cu mine. Am spus cu toții Tatăl Nostru în limba aramaică, în limba Domnului nostru Isus.

Operation Blessing sprijină financiar și o clinică care îi ajută pe refugiații dislocați de SIIL.
Bill Horan: Americanii trebuie să fie mai conștienți de situația de aici și să aibă compasiune pentru frații și surorile lor de aici. Cu toții cred în Hristos. Trebuie să facem totul ca să îi ajutăm să își reconstruiască viața.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 668 – 7 mai 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    mai 05, 2017 @ 02:29:31

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: