Victoria recentă a lui Erdogan nu e o veste bună pentru creștinii din Turcia

Victoria recentă a lui Erdogan nu e o veste bună pentru creștinii din Turcia

După rezultatele strânse despre care s-a presupus că au fost obținute în urma unor înșelăciuni, guvernul a pierdut din putere, iar președintelui turc Erdogan i s-a transferat puterea executivă după care a tânjit, după ce poziția sa a fost amenințată de o lovitură de stat.
Aykan Erdemir: Problema este că există acuzații, ba mai mult, dovezi conform cărora alegerile au fost fraudate.

Aykan Erdemir a lucrat în Parlamentul Turciei până în 2015.
Aykan Erdemir: Au avut loc sute de cazuri de falsificare a voturilor. Este mai scandalos că regulile votului au fost schimbate de Înalta Comisie Electorală după ce scrutinul a început, fiind o dovadă evidentă stânjenitoare pentru guvern.

Erdemir un turc musulman și-a dedicat cariera pentru apărarea drepturilor grupurilor de minorități din țara sa, printre care apărarea drepturilor creștinilor și evreilor. Dacă referendumul va rămâne valid, Erdogan va primi putere executivă, legislativă și judiciară. Conform lui Erdemir, situația creștinilor din țară care au fost deja supuși represiunii și persecuției, se va înrăutăți. În discursul său, Erdogan a recurs la instigare religioasă, acuzând Occidentul că a pornit o cruciadă împotriva islamului.

Aykan Erdemir: El se folosește de aceste conflicte dintre creștinism și islamism. E o bătălie între cruce și retorica semilunii. Membrii comunității creștine și evreiești se simt amenințați. Ei sunt cetățeni ai Turciei și, teoretic, au aceleași drepturi ca populația musulmană. Cu toate acestea, președintele continuă să îi deosebească de musulmani.
Nu vin vremuri ușoare pentru pastorul american Andrew Brunson. El se află într-o închisoare turcă din octombrie. A fost implicat într-o investigație legată de terorism, însă nu a fost acuzat în mod oficial.
Aykan Erdemir: Din nefericire, pastorul Andrew Brunson este un pion, un atu pentru Edrogan. În acest caz legea nu este aplicată, este un caz fictiv. Cei care examinează cazul, văd că acuzațiile sunt acuzații false.

Însă votul nu a acordat un mandat clar, dorit de Erdogan. Acum are în minte o altă propunere pentru votanți: reintroducerea pedepsei cu moartea.

Aykan Erdemir: După părerea mea, Edrogan va continua să întoarcă populația împotriva Occidentului, a creștinilor și a evreilor, pentru că astfel reușește să mobilizeze oamenii. Îi aduce mai multe voturi. El știe că formula magică într-o țară majoritar musulmană este instigarea religioasă. Mă îngrijorează, deoarece dacă Turcia acceptă propunerea lui Edrogan cu privire la un al doilea referendum, cu privire la introducerea pedepsei cu moartea, atunci vor avea loc în continuare represalii împotriva liderilor religiilor minoritare.

Turcia a abolit pedeapsa cu moartea în 2004. S-au dus tratative pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană de ani de zile, însă introducerea pedepsei cu moartea poate împiedica aderarea. Însă, în loc să privească spre Occident, aliatul Americii privește mai mult spre țările din Orient. Edrogan vrea să prevină eventuale lovituri de stat, dar prin slăbirea democrației în Turcia, el devine din ce în ce mai vulnerabil.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 668 – 7 mai 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

2 comentarii (+add yours?)

  1. Gheorghe Lavric
    mai 04, 2017 @ 23:08:16

    Citind si ascultand acest mesaj nu am putut sa nu ma gandesc la conexiunile care le fac unii unii teologi spirituali despre Scaunul de domnie al Satanei din Pergam ,Turcia. (Apoc 2v13)despre axa Turcia -Germania-Rusia.locurile pe unde a circulat acest tron,rolurile lor in istoria dominatiei raului ,previziunea despre conflictul mondial ce incepe dintre Rusia si Turcia ,..si directia in care se indreapta aceasta tara ,uneori avem rezerve ,dar anumite aspecte prea se potrivesc Aici despre Scaunul de domnie al Satanei >>,, https://www.youtube.com/watch?v=5J0WEkUt-Tg

  2. octavpelin
    mai 05, 2017 @ 02:28:30

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: