Benjamin Netanyahu: Simţim o legătură foarte specială şi apropiată cu România (VIDEO)

Grindeanu:

-Comunitatea evreilor din România a avut și are un rol important în societatea românească

-România, fermă în susținerea luptei împotriva terorismului

Vezi si video de mai josGrindeanu: Comunitatea evreilor din România a avut și are un rol important în societatea românească

Benjamin Netanyahu: Simţim o legătură foarte specială şi apropiată cu România (VIDEO)

Din video: „As dori sa spun ca este o continuare a unei mari prietenii pe care Israel o are cu Romania. Avem 400.000 de israelieni de origine romana, ne sunt foarte buni prieteni, doctorul meu.. si multi altii. Simtim o foarte speciala si apropiata legatura cu Romania. Am fost acolo de multe ori si va urez bun venit in aceasta vizita si astept cu nerabdare intalnirea dintre cele doua guverne ce va intensifica aceasta relatie. Domnule Prim Ministru, ati avut o pozitie foarte puternica impotriva antisemitismului, impotriva profanarii cimitirelor evreiesti si vreau sa va multumesc pentru asta si sa exprim aprecierea noastra.”

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a subliniat că vizita omologului său român în Israel este „o continuare a marii prietenii” dintre cele două țări. De asemenea, șeful Guvernului israelian a precizat că apreciază pozițiile ferme transmise de premierul Grindeanu împotriva antisemitismului și a profanării cimitirelor evreiești.

Grindeanu: Comunitatea evreilor din România a avut și are un rol important în societatea românească

Comunitatea evreilor din România a avut și are în continuare un rol important în societatea românească, a declarat, joi seara, la Ierusalim, premierul Sorin Grindeanu, la o întâlnire cu reprezentanții israelienilor originari din România.

Din video:Sorin Grindeanu: Comunitatea evreilor din Romania a avut si are in continuare un rol important in societatea romaneasca, inregistrandu-se o foarte buna cooperare  atat in domeniul economic, cat si cel educational si cultural. In spiritul acestui dialog foarte bun pe care Romania il are cu statul Israel, parlamentul Romaniei, asa cum cred ca majoritatea dintre dvs. stiti, a adoptat anul trecut un act normativ referitor la restituirea propietatilor evreiesti, supravietuitorii holocaustului avand prioritate in solutionarea cererilor. 

Totidata, amintesc faptul ca teatrul evreiesc de stat a fost restaurat cu fonduri guvernamentale in contextul implinirii a 140 de ani de existenta a teatrului evreiesc in Romania. Pe asa cum de asemenea sunt convins ca stiti, recent, primaria municipiului Bucuresti impreuna cu guvernul, am alocat o cladire in centrul istoric vechi al Bucurestiului care va adaposti Muzeul Holocaustului si a Comunitatii Evreiesti din Bucuresti. Este un proiect pe care o sa-l urmaresc in mod special. Fac parte si sunt onorat de acest lucru din bordul de conducere. Este un lucru extrem de important pentru noi pentru statul roman de a avea un asemenea loc care sa ne aduca aminte de evenimente care au avut loc in istoria poporului roman.”

Grindeanu, după întâlnirea cu Netanyahu: România, fermă în susținerea luptei împotriva terorismului

3 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  mai 06, 2017 @ 03:10:09

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. douavieti2015
  mai 06, 2017 @ 09:07:09

  God bless Israel! Ne rugam pentru mantuirea evreilor. Ne rugam pentru pacea Ierusalimului.

 3. nanaarpy78
  mai 06, 2017 @ 23:09:28

  Imi pare bine sa stiu ca relatia dintre Romania si Israel e stransa si oficial, mare lucru. Sper sa ramana asa desi suntem membri ONU.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: