Statul Islamic amenință cu mai multe atacuri împotriva creștinilor în Egipt

O explozie puternică s-a produs duminică la o biserică din orașul egiptean Tanta, aflat la 120 kilometri nord de Cairo. O altă deflgrație a avut loc și la Catedrala din Alexandria. Ambele chiar în ziua de Florii. Bilanțul morților: 27 de oameni au murit în oraşul Tanta, iar 17 – la Alexandria. FOTO Cotidianul.ro

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a ameninţat că va comite mai multe atacuri împotriva minorităţii creştine din Egipt, avertizându-i pe musulmani să evite adunările de creştini şi de străini şi clădirile guvernamentale.

‘Vă avertizăm să staţi departe de adunări şi locuri de interes pentru creştini, armată şi poliţie, clădiri guvernamentale politice şi economice, precum şi de adunări de cetăţeni ai cruciaţilor occidentali’, a declarat liderul SI din Egipt, al cărui nume nu a fost precizat, într-un interviu în publicaţia online Al-Nabaa a Statului Islamic.

Creştinii au fost vizaţi în ultimele luni de o serie de atacuri, cele mai multe revendicate de Statul Islamic, cele mai recente având loc pe 9 aprilie, când două atentate sinucigaşe au ucis 46 de persoane.

Afla mai mult – http://www.stiripesurse.ro/statul-islamic-ameninta-cu-mai-multe-atacuri-impotriva-crestinilor-in-egipt_1194593.html

Masacrul creștinilor în Egipt

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    mai 06, 2017 @ 02:35:21

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: