Soția pastorului martir, după atac: Mai bine mor decât să renunț la Christos!

FOTO Open Doors

Pastorul Aadarsh ​​(40 de ani), soția sa Chandan și cei patru copii ai acestora locuiau într-un sat din India Centrală, unde militanții Naxalite sunt foarte activi. Acest grup maoist luptă pentru drepturile grupurilor tribale și adesea privește creștinii ca trădători ai cauzei lor și informatori ai poliției. În ultimii zece ani, mii de creștini au fost atacați, bătuți, răpiți, violați și uciși de acești naxaliți.

Dar sunt povești individuale, mai mici, care sunt cele mai sfâșietoare. Aadarsh ​​a fost un pastor credincios și a condus 25-30 de oameni dintr-un anumit trib la Hristos. Toți erau mai înainte credincioși animisti. Chandan îl descrie ca pe o persoană rugativă, care avea în mod special, o inimă pentru tineret. „El i-a încurajat să nu se alăture maoiștilor, ci să-și termine studiile pentru a obține ceva în viață”.

Naxaliții erau foarte supărați de activitățile sale, iar un grup de 30 de bărbați și-au forțat drumul spre casa lui Aadarsh ​​și a lui Chandan. Niciunul dintre copii nu au fost prezenți. „Ei au strigat că vor să-l omoare. I-am implorat să-mi sfârșească și mie viața. Când l-au târât în ​​afara casei, m-am agățat de el. M-au lovit puternic pe umăr și am căzut pe podea. Ușa s-a închis și au dispărut în junglă unde Aadarsh a fost ucis.

Oamenilor din sat le-au trebuit câteva ore să-i descopere trupul neâsnuflețit, ascuns într-un tufiș. Din cauza locației izolate a satului și a pădurii dense, poliția nu a putut să ajute iar sătenilor le era prea frică să se amestece în timpul asaltului. Înmormântarea a fost condusă de soția unui pastor care la condus pe Aadarsh ​​la Hristos și a fost tatăl spiritual pentru el. Nici unul dintre oamenii creștini nu au putut veni din cauza riscurilor mari.

La scurt timp după moartea sa, voluntarii sponsorizați și pregătiți de Open Doors au vizitat-o pe Chandan, care a fugit din sat. „I-am cumparat mai întâi alimente si haine”, a spus un membru al grupului. „Și-a părăsit satul doar cu hainele de pe spate și avea nevoie disperată de ajutor practic. Acest lucru a mângâiat-o. „

Întâlnirea a fost intensă. Chandan era, evident, încă în stare de șoc. Ea povestea  cu izbucniri de suspine si propoziții scurte. Când a fost întrebată: ,,Consideri sa te lași de Isus?”, Ea a răspuns: „Mai degrabă aș muri”.

https://www.opendoorsusa.org/take-action/pray/id-rather-die-than-forsake-jesus/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: