Redefinirea Căsătoriei? Curtea de Justiție a Uniunii Europene va decide asupra legislației naționale privind căsătoria

FOTO Cultura Vietii

În cazul Coman și alții, Curtea de la Luxemburg trebuie să decidă dacă termenii de soț și membru al familiei în legislația UE privind libera circulație se aplică și pentru parteneri de același sex. Experții din domeniul legislativ își exprimă îngrijorarea că decizia ar putea să submineze principiul subsidiarității. Până în prezent, UE a recunoscut că dreptul familiei este de competența națională a Statelor sale Membre.

Curtea de Justiție va decide asupra căsătoriei între persoane de același sex într-un caz de referință din România; ADF International susține că UE trebuie să respecte suveranitatea națională, avertizează asupra haosului legislativ

Comunicat de presă ADF International:

BRUXELLES/LUXEMBURG – Într-un caz cheie, care ar putea duce la impunerea  căsătoriei între persoane de același sex în întreaga Uniune Europeană, ADF International a depus observații scrise ca terță parte în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene. În cazul Coman și alții, Curtea de la Luxemburg trebuie să decidă dacă termenii de soț și membru al familiei în legislația UE privind libera circulație se aplică și pentru parteneri de același sex. Experții din domeniul legislativ își exprimă îngrijorarea că decizia ar putea să submineze principiul subsidiarității. Până în prezent, UE a recunoscut că dreptul familiei este de competența națională a Statelor sale Membre.

“Într-o perioadă în care Uniunea Europeană este pe punctul de a se destrăma, Curtea nu va face decât să catalizeze procesul de divizare al Uniunii dacă decide redefinirea căsătoriei și a familiei pentru toate Statele Membre. Curtea nu ar trebui să sacrifice respectul pentru competența națională și pentru diversitatea culturală, spunând Statelor Membre că ordinea legislativă națională nu contează. Multe State europene recunosc și protejează căsătoria ca uniune dintre un bărbat și o femeie, în legile și constituțiile lor, întrucât acesta este dreptul lor.  Statele Membre trebuie să aibă libertatea de a afirma în legile lor că atât o mamă, cât și un tată, sunt în egală măsură esențiali în viața copilului,”

a afirmat Sophia Kuby, Director EU advocacy, ADF International, biroul din Bruxelles.

Litigiu strategic la Curtea de Justiție

Implicarea Curții de Justiție nu e decât cea mai recentă încercare de legalizare a căsătoriei între persoane de același sex în Europa, chiar și în ciuda opoziției multor State Membre – dar și a celor trei milioane de cetățeni români care au semnat recent o petiție în scopul protejării căsătoriei ca uniune dintre un bărbat și o femeie. Atât românul Adrian Coman, cât și partenerul său, Robert Claibourn Hamilton (cetățean american) sunt activiști în comunitatea LGBT. Coman lucrează pentru Fundația Arcus și finanțează cazuri LGBT în întreaga lume, având un buget de milioane de dolari.

CONTINUARE – http://www.culturavietii.ro/2017/05/09/redefinirea-casatoriei-curtea-justitie-uniunii-europene-va-decide-asupra-legislatiei-nationale-privind-casatoria/

CITESTE si –

 

 

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    mai 10, 2017 @ 02:34:45

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: