Dep. Doru Coliu – Uniunea Europeana si respectul pentru cetatenii sai! Camelia Smicala

VIDEO

Discursul dep. Doru Coliu de Ziua Europei (9 mai).

[..] Uniunea europeana a permis romanilor sa fie egali in drepturi cu celelalte popoare compozante ale Uniunii. Si totusi, mai exista tari in care drepturile cetatenilor romani nu sunt respectate. Cazul doamnei Smicala, care locuieste in Finlanda, este doar unul din miile de cazuri in care drepturile cetatenilor romani sunt batjocorite. Cazuri, in care abuzuri sunt comise asupra unor cetateni europeni, totul sub tacerea asurzitoare a autoritatilor romane care se preocupa mai mult de respectarea drepturilor cetatenilor europeni ce traiesc in Romania, fara sa ceara resiprocitate de la celelalte tari ale Uniunii.

Cum este posibil ca presedintele Romaniei, MAE sau Ministerul pentru Romani de Pretutindeni sa nu ceara explicatii zi de zi autoritatilor finlandeze in cazul abuzurilor comise asupra Cameliei Smicala. Presedintele Rusiei a mers personal in Finlanda cand a avut de-a face cu abuzuri asupra cetatenilor proprii si nu a plecat de acolo pana nu a luat copiii. Si a amenintat Finlanda cu ruperea relatiilor bilaterale.

Isi imagineaza cineva ce torent de vociferari si proteste ar fi starnit comiterea de catre autoritatile romane a unor asemenea abuzuri asupra unui cetatean finlandez? Isi imagineaza cineva ca Franta, Germania, Italia sau Polonia ar fi stat cu bratele incrucisate daca asemenea abuzuri sau nedreptati erau comise impotriva unuia dintre cetatenii lor? Ca deputat al romanilor din diaspora, este obligatia mea sa incerc sa rezolv sau sa aduc la cunostinta parlamentului  si guvernului asemenea cazuri de un dramatism rar intalnit. Este datoria mea sa cer in numele doamnei Smicala, cetatean roman, ca autoritatile romane sa ia atitudine.

In consecinta, cer domnului presedinte Klaus Iohannis, guvernului Romaniei si in special ministerului competente sa ridice problema acestui caz dramatic  pentru autoritatile finlandeze competente. Domnule presedinte, doamna si domnul ministrii, prin implicarea dvs. in apararea cetatenilor romani, faceti ca Romania sa fie privita precum o tara de categoria a treia, o tara a carei cetateni pot fi umiliti fara sa existe riscul unor luari ferme de pozitie din partea autoritatilor de la Bucuresti. Poate ca ar fi timpul ca autoritatile romane, in frunte cu presedintele Romaniei, sa demonstreze ca isi apara cetatenii si drepturile garantate de catre aceasta Uniune Europeana, un vis frumos ce pare sa devina un cosmar pentru unii cetateni romani.

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    mai 11, 2017 @ 02:42:25

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: