Manipularea „redefinirea familiei”

A trata subiectul ca „redefinirea familiei” în condițiile în care NU familia, ci căsătoria face obiectul proiectului de lege care va sta la baza referendumului, reprezintă un act prin care se urmărește exclusiv manipularea conștiinței cetățenilor.

În ce constă manipularea? Nu definiția familiei face obiectul acestei revizuiri, ci căsătoria. Potrivit art. 48 alin. 1 din Constituția în vigoare azi, căsătoria este definită prin folosirea terminologiei care trimite la consimțământul liber „între soți” iar potrivit disp. art. 259 alin. 1 Cod Civil, terminologia folosită raportat la căsătorie ca uniune liber consimțită ce stă la baza familiei este aceea de „între un bărbat și o femeie”.

În aceste condiții, fiind vorba despre o chestiune aproape tehnică de translatare a definiției căsătoriei din Codul Civil în Constituție, inițiativa privind această modificare a primit inclusiv avizul constituțional dat de către Curtea Constituțională prin Decizia 580/20.07.2016. În considerentele acestei Decizii – obligatorii de altfel potrivit Deciziei Plenului Curții Constituționale nr. 1/1995 – „prin înlocuirea sintagmei între soți cu un bărbat și o femeie, se realizează doar o precizare în sensul stabilirii exprese a faptului că aceasta se încheie între parteneri de sex biologic diferit, aceasta fiind, de altfel, chiar semnificația originară a textului”. Și continuă Curtea Constituțională – îndrăznim să spunem uimiți – aproape inutil pentru aceia care se indignează față de recenta adoptare în Camera Deputaților fără să fi citit în prealabil această decizie a Curții Constituționale prin care a fost avizată propunerea legislativă ce face obiectul acestei inițiative cetățenești „în anul 1991, când Constituția a fost adoptată, căsătoria era privită în România în accepțiunea sa tradițională de uniune între un bărbat și o femeie”.

Unde, în obiectul revizuirii ori în considerentele Deciziei Curții Constituționale care avizează acest obiect, regăsește cineva sintagma de redefinire a familiei?

Afla mai mult – http://www.culturavietii.ro/2017/05/13/manipularea-redefinirea-familiei/

2 comentarii (+add yours?)

  1. octavpelin
    mai 13, 2017 @ 02:09:56

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  2. mike
    mai 13, 2017 @ 13:09:28

    Am ramas -indignat si suparat FOC!!!– cind CCR roman a trimis la Bruxel – intrebarea – –cum se defineste casatoria ?–de parca cei din Bruxel ar fi superi oameni –nu nascuti ca si oricine ,din barbat si femeie – Aici CCR- a dat dovada de prostie cu carul si inca cava mai rusinos -SLUGARNICIE- si lipsa de putere de a fi RESPONSABILI– fata de propiul popor. Elita tarii sa aiba asemenea mentalitati??– Am gasit ca ,–cei simpli sunt mai intelepti si naturali decit tradatori slugarnici – Rezolvare?? jos cu ei – inlocuiti cu oameni onesti aflati pe baricadele -ADEVARULUI–- Bisericile indiferent de denominatie ,trebuie sa faca -politica- in sensul bun al cuvintului- fiindca poporul roman traieste in negura si e usor de pacalit– de altfel Biblia ne spune – POPORUL MEU PIERE DIN LIPSA DE CUNOSTIINTA. –God bless Romania!!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: