TVNEAMT.RO EXCLUSIVITATE- CAZUL SMICALĂ A AJUNS ÎN ATENȚIA LUI JEAN CLAUDE JUNKER. AMBASADA ROMÂNIEI ÎN FINLANDA A PROCEDAT GREȘIT (SURSE)

Presedinele CE a dat asigurari ca va studia cazul si ca va incerca sa vada ce este de facut.

TVNEAMT.ro –

tvmneamt.ro a obtinut in exclusivitate informatii foarte importante in cazul Cameliei Smicala, medicul din Piatra- Neamt ai carei copii au fost rapiti de statul Finlandez, apoi familia fiind supusa unor presiuni ingrozitoare.

Drama acestei familii a ajuns astazi in atentia presedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Junker, care a efectuat o vizita in tara noastra, avand intalniri inclusiv cu presedintele Iohannis.

Cazul i-a fost prezentat lui Junker de deputatul PMP pentru Diaspora, Doru Coliu (Vezi- CAZUL SMICALĂ ÎN PARLAMENT- DEPUTATUL PMP DORU COLIU: ”CAZ DE UN DRAMATISM RAR ÎNTÂLNIT”). Presedinele CE a dat asigurari ca va studia cazul si ca va incerca sa vada ce este de facut.

Astazi am reusit sa am o foarte scurta intrevedere cu Jean Claude Junker, i-am inmanat o informare pe acest caz si a promis ca-l va studia. Din pacate lucrurile sunt destul de avansate in Finlanda, s-au dat hotarari judecatoresti, s-au luat decizii, de asta va fi destul de complicat sa se gaseasca o rezolvare, insa se va implica si Andreea Pastarnac, ministrul Romanilor de Pretutindeni, europarlamentarul Siegfried Muresan si senatorul Titus Corlatean care are experienta cazului Bodnariu din Norvegia. In paralel cu demersurile pe care deja le-am inceput, ni s-a sugerat sa punem bazele unei Legi Europene care sa prevada ca in cazurile cum este si acesta al Cameliei Smicala, speta sa fie rezolvata de institutiile de protectie a copilului din tara de origine a mamei. La nivel european sunt mii astfel de cazuri in care sunt implicati romani, de aceea vom initia si acest demers in urmatoarele zile” , a declarat pentru tvmneamt.ro, deputatul Doru Coliu.

CONTINUARE – http://tvmneamt.ro/exclusivitate-cazul-smicala-a-ajuns-in-atentia-lui-jean-claude-junker-ambasada-romaniei-in-finlanda-a-procedat-gresit-surse/

 

2 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  mai 12, 2017 @ 02:27:33

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. Rogojan Samuiel
  mai 12, 2017 @ 03:17:45

  In paralel cu demersurile pe care deja le-am inceput, ni s-a sugerat sa punem bazele unei Legi Europene care sa prevada ca in cazurile cum este si acesta al Cameliei Smicala, speta sa fie rezolvata de institutiile de protectie a copilului din tara de origine a mamei.
  CEL MAI CORECT AR FI CA PENTRU CAZURILE DE O ASEMENEA SPETACSA SE REZOLVE IN TARA DE ORIGINE A TUTORELUI COPILULUI.
  in cazul Bodnariu daca sar tine cont de tara de origine a mamei, copii inca ar fi in familii surogat.
  in cazul de fata daca tutore a fost tatal, ar trebui studiat si intetesul-razbunatea tatalui pentru copii. O lege gteu de intocmit…Dumnezeu sa lumineze legiuitorii in tot ceia ce fac…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: