ISIS izgonit din Raqqa, capitala grupului terorist unde crestinii au fost rastigniti si decapitati

FOTO ISIS defeat in Raqqa Syria Foro SINDOnews.jpg

 

Atunci vă vor da să fiţi chinuiţi şi vă vor omorî; veţi fi urâţi de toate neamurile pentru Numele Meu. – Matei 24:9

36 Alţii au suferit batjocuri, bătăi, lanţuri* şi închisoare, au fost ucişi cu pietre, tăiaţi în două cu ferăstrăul, chinuiţi, au murit ucişi de sabie, au pribegit îmbrăcaţi cu cojoace şi în piei de capre, lipsiţi de toate, prigoniţi, munciţi 38 ei, de care lumea nu era vrednică –, au rătăcit prin pustiuri, prin munţi, prin* peşteri şi prin crăpăturile pământului.– Evrei 11:36-38

Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi i s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi al fraţilor lor, care aveau să fie omorâţi ca şi ei. – Apocalipsa 6:11

Potrivit canalului de televiziuneFox News, doar o mână de creștini în cea mai mare parte bolnavi sau în vârstă rămân în cetatea ISIS din Raqqa, iar creștinii sirieni se tem că forțele care au adus populația acelorași adepți ai Evangheliei la un prag de dispariție ar putea face același lucru pentru întreaga națiune .

Siria, împreună cu vecina sa Irak, este considerată leagănul civilizației umane și regiunea în care creștinismul a început acum 2000 de ani. A fost pe drumul spre Damasc când apostolul Pavel și-a experimentat convertirea la creștinism, iar Siria rămâne una dintre puținele localități sacre unde limba aramaică – limba lui Isus – poate fi ascultată.

În anii 1920, creștinii – în special greco-catolici și greco-ortodocși – au reprezentat aproape o treime din populația siriană. Până la data când războiul civil a izbucnit în anul 2011, creștinii din Siria numărau doar 2,2 milioane, sau mai puțin de 10% din populația națiunii. Experții acum estimează că creștinii reprezintă mai puțin de cinci procente din populație.

OCTOMBRIE 2017

OPEN DOORS: In iulie, am raportat cu bucurie eliberarea lui Mosul de sub controlul ISIS și acum anunțăm o alta eliberare, dupa pornirea „marilor operațiuni militare” din Raqqa.

Este evident că domnia grupului terrorist ISIS este în declin – laudă lui Dumnezeu!

Raqqa a devenit capitala de facto pentru ISIS, după câteva câștiguri teritoriale în 2014. Aici au efectuat decapitări publice și răstigniri a creștinilor A fost o bază pentru lansarea atacurilor teroriste din întreaga lume.

Această victorie a venit după eforturile SDF (Forțele Democrate Siriene) de a relua orașul, care a început în iunie. Luptătorii ISIS au fost eliminați din zonă. Steagul negru al grupului a fost inlăturat marți de pe stadionul din Raqqa, ultimul lor ascunziș.

ISIS capital Raqqa recaptured after four months

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: