Florin Ianovici – Biruiți ceasul și puterea întunericului

Ioan 1:1-5
La început era* Cuvântul, şi Cuvântul era cu** Dumnezeu, şi† Cuvântul era Dumnezeu††.
2 El* era la început cu Dumnezeu.
3 Toate lucrurile au fost făcute prin El; şi nimic din ce a fost făcut n-a fost făcut fără El.
4 În El* era viaţa, şi** viaţa era lumina oamenilor.
5 Lumina* luminează în întuneric, şi întunericul n-a biruit-o.

Exista o ofensiva a intunericului si exista un sarut al noptii pe care cel rau vrea sa vi-l dea, sa faca din credinta o oportunitate, sa faca din credinta ceva ce nu este. Sa faca din credinta implinirea unor visuri pamantesti si a unor ambitii pamantesti. Ori Hristos, mai presus de toate inseamna comoara cereasca. [,,,,] Va marturisesc in aceasta seara ca sunt aici pentru ca-L iubesc pe Hristos si va iubesc pe voi si as vrea ca sufletul vostru sa fie salvat, nu pentru un castig pamantesc, nu pentru o faima trecatoare, ci de dragul si onoarea Aceluia care m-a iubit si ma iubeste. Sa nu accepti sarutul noptii care este unul viclean si care vrea sa perverteasca, sa schimbe slava lui Dumnezeu intr-o slava desarta omeneasca.

Mesajul incepe la minutul 57:00 –

A fost un moment cand Domnul Isus Hristos, dupa o rugaciune epuizanta, dupa cateva ceasuri istovitoare in gradina Ghetimani, atunci cand rugandu-se datorita tensiunii interne si datorita dorintei aprinse pe care o avea Domnul Isus Hristos- si aceasta este o alta imagine a modului cum rugaciunea trebuie inteleasa. Sudoarea s-a prefacut in sange. Dupa momentele acelea istovitoare, spune Cuvantul lui Dumnezeu, ca Domnul Isus Hristos si-a incheiat agonia  spunand „Faca-se voia Ta.” Si as vrea sa va spun, iubitii Domnului ca sfarsitul oricarei dureri pamantesti are aceleasi cuvinte. Sfarsitul oricarei lupte omenesti are aceleasi cuvinte: Faca-se voia Ta. Atunci cand omul lui Dumnezeu spune „faca-se voia Ta”, chiar daca voia lui Dumnezeu inseamna de multe ori lucruri pe care sufletul tau cu greu le poate privi, atunci linistea va pune stapanire pe sufletul tau.

Spune Biblia ca in momentul in care Isus Hristos a spus: „Nu voia Mea, ci voia Ta sa se faca,” si a primit putere de sus, stiti care a fost primul lucru pe care l-a facut? Nu s-a mai dus la nici un om ca sa-l intrebe de ce doare. Le-a spus: „Dormiti de acum.” Pentru ca atunci cand primesti putere din Dumnezeu, nu mai ai o asteptare din partea omului, o asteptare din aceea care sa aduca sufletului tau tensiune. Hristos s-a ridicat si in momentul acela, macar ca era noapte, a zis: „Iata ca se apropie vanzatorul.” Te-ai intrebat deseori: „Cum sa fac fata, Doamne, vietii? Oare cum as putea sa vad ce-mi va aduce ziua de maine?” Prin puterea rugaciunii si a implinirii voii lui Dumnezeu.

Cat de dens ar fi intunericul, cand tu accepti voia lui Dumnezeu, Dumnezeu iti da putere sa privesti, nu cu ochii de carne, caci nu cu ochii fizici Hristos a vazut vanzatorul, ci cu ochii sufletului. SI de aceea, lumea de multe ori este deznadajduita pentru ca isi foloseste prea mult ochii de carne si prea putin isi foloseste ochii sufletului.  As vrea din toata inima sa va spun in aceasta seara ca Isus Hristos, in momentul cand s-a ridicat cu ucenicii, a formulat urmatoarea propozitie. „Este ceasul vostru si puterea intunericului”. Luca 22:53. Hristos spune: Este ceasul intunericului. Si pe pamantul acesta, iubitii Domnului, intunericul are puterea lui. Vestea pe care o avem este ca in El era lumina si lumina aera viata oamenilor. Si lumina lumineaza in intuneric si intunericul n-a biruit-o.

Dar intunericul acesta este real si Nu doresc, iubitii Domnului, sa vorbesc despre lumina fara ca sa va avertizez despre intuneric. Nici un om care iubeste nu va vorbi doar despre partea luminoasa a vietii. Omul care iubeste si carui ii pasa de tine, va vorbi si despre pericolele care sunt in viata. Exista o putere a intunericului  si in aceasta seara, in cateva scurte cuvinte:

Este un ceas al intunericului si o putere pe care intunericul o are. Si Hristos a spus: Acum este ceasul intunericului si puterea intunericului. Si as vrea sa va avertizez pe pamantul acesta ca intunericul lucreaza. Si mergand pe urmele Domnului Isus Hristos in aceasta seara, as vrea sa va spun ca primul atac si cel mai dureros este atunci cand se apropie de tine acela care se recomanda ca fiind ucenic al tau. Cel care vine la tine si iti spune: Plecaciune tie invatatorule. Si apoi se apropie de tine si iti da o sarutare. Numai ca sarutarea aceasta este o sarutare a noptii. Nu este o sarutare a luminii. Este o sarutare a intunericului pentru ca in spate sunt oameni cu bate si cu ciomegi. Sarutarea aceasta este o sarutare care vine inarmata pana in dinti. E o sarutare care vine cu ceata, care vrea sa puna mana pe tine. Este o sarutare care este luminata de torte care sunt aprinse si nu este luminata de o dragoste sincera. Si probabil ca nimic pe pamantul acesta nu este mai dureros ca acel moment cand observi ca exista un sarut in noapte. As vrea sa va spun, iubitii Domnului, ca talmacind lucrul acesta la viata noastra, am vazut de-a lungul timpului ca  noaptea si intunericul are putere si asupra celor care au lumina si este o ofensiva continua. Cand Iuda s-a apropiat de Domnul Isus Hristos si s-a apropiat in felul acesta, el era manat de un oportunism. El s-a dus si a vandut pe Domnul Isus si vreau sa va spun in aceasta seara, sa nu va lasati dusi de o ratacire de o fateta romantica a lucrurilor. Pentru ca i-au cantarit 30 de arginti si s-a bucurat de acei arginti. Spune Biblia in Ioan ca tinea punga si fura din punga. Era unul care avea in el dorinta aceasta de imbogatire.

Exista o ofensiva a intunericului si exista un sarut al noptii pe care cel rau vrea sa vi-l dea, sa faca din credinta o oportunitate, sa faca din credinta ceva ce nu este. Sa faca din credinta implinirea unor visuri pamantesti si a unor ambitii pamantesti. Ori Hristos, mai presus de toate inseamna comoara cereasca. Exista oameni care vad in actul acesta de-a veni la biserica sau de-a face parte din religie, vad o oportunitate pentru inaltarea de sine si vad o oportunitate pentru ca sufletul lor sa fie apreciat. As vrea in aceasta seara, din adancul inimii noastre, sa spunem: „Doamne, as vrea sa ma cantaresc si sa vad daca dezbracat de orice lucru omenesc, dezbracat de numele care-l am inaintea oamenilor, dezbracat de orice slava pamanteasca, as ramane fiu de Dumnezeu,” pentru ca Dumnezeul nostru merita slujirea in orice circumstante ale vietii. Si noi nu ne-am pus nadejdea in Dumnezeu ca sa ne faca bine aici pe pamant, macar ca Dumnezeu.. marturisesc si poate mai sunt martori: mi-a pus painea pe masa. Si mi-a binecuvantat viata cum n-am crezut vreodata. Dar as vrea din toata inima, motivatia noastra sa fie motivatie curata si dragostea noastra sa fie  neprefacuta si sa fie o dragoste sincera. ….inaintea dvs. pentru ca vreau sa fac inaintea dvs. , pentru ca vreau sa fac in aceasta seara un act omenesc. Va marturisesc in aceasta seara ca sunt aici pentru ca-L iubesc pe Hristos si va iubesc pe voi si as vrea ca sufletul vostru sa fie salvat, nu pentru un castig pamantesc, nu pentru o faima trecatoare, ci de dragul si onoarea Aceluia care m-a iubit si ma iubeste. Sa nu accepti sarutul noptii care este unul viclean si care vrea sa perverteasca, sa schimbe slava lui Dumnezeu intr-o slava desarta omeneasca.

(Notite din primele 9 minute, adica de la (57:00-1:06:00) – mai sunt aprox 55 de minute din predica)

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: